EUROLEAGUE

Τα σενάρια των δύο τελευταίων αγωνιστικών

Τα σενάρια των δύο τελευταίων αγωνιστικών

Το Euroleague Greece παρουσιάζει τα σενάρια των τελευταίων αγωνιστικών. Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός, τι ο Παναθηναϊκός και τι οι υπόλοιπες ομάδες για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και την πρόκριση στους "8".

Η επόμενη αγωνιστική είναι η πιο κρίσιμη για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες παίζουν το πλεονέκτημα στη Μόσχα και οι "πράσινοι" την πρόκριση (και αυτομάτως το πάνω χέρι για την 3η θέση) απέναντι στην Άλμπα στο ΟΑΚΑ.

Το ενδεχόμενο "εμφυλίου" στους προημιτελικούς είναι κάτι παραπάνω από ορατό, αφού ο Ολυμπιακός θα καταλάβει την 1η, την 2η ή την 3η θέση (πιθανότερες η 2η και η 3η), ενώ αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός είναι μεταξύ της 3ης και της 4ης. Για να γίνει πράξη το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει στη Μόσχα και να πετύχει είτε ως πρώτος τους 4ους "πράσινους", είτε ως δεύτερος τους 3ους "πράσινους".

Αν τώρα οι Πειραιώτες χάσουν στη Μόσχα δεν υπάρχει ούτε ένα σενάριο για ελληνικό προημιτελικό.

Ο Όμιλος του Ολυμπιακού

Η κατάταξη

Φενέρμπαχτσε 10-2

ΤΣΣΚΑ 10-2

Ολυμπιακός 9-3

Εφές 5-7

Λαμποράλ 5-7

Μιλάνο 4-8

Νίζνι 3-8

Μάλαγα 2-10

Διαβάστε αναλυτικά την κατάταξη .

Ο Ολυμπιακός (9-3) χρειάζεται να κερδίσει στη Μόσχα για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Με "διπλό" επί της ΤΣΣΚΑ φτάνει τις 10 νίκες και θα χρειαστεί την τελευταία αγωνιστική ήττα της ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο, ή δική του νίκη επί της Νίζνι για να καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Αν μάλιστα χάσει ένα ματς η Φενέρ (εκτός Λαμποράλ, εντός Εφές), τότε θα έχει τη δυνατότητα σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία να τερματίσει πρώτος.

Αν χάσει στη Μόσχα είναι και μαθηματικά τρίτος. Από εκεί και πέρα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι είναι "από κάτω" στην ισοβαθμία με τη Φενέρ.

Αναλυτικά:

Για πρώτη θέση: Θα πρέπει να κάνει το 2/2 και είτε η Φενέρ να χάσει και τα δύο ματς, είτε να χάσει το ένα, η ΤΣΣΚΑ να κερδίσει στο Μιλάνο και να γίνει τριπλή ισοβαθμία.

Για δεύτερη θέση: Θα πρέπει να κερδίσει στη Μόσχα και είτε να κερδίσει τη Νίζνι και να κάνει 2/2 η Φενέρ ή να κάνει μια ήττα και να χάσει και η ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο, είτε απλά να χάσει από τη Νίζνι και να χάσουν και οι Ρώσοι στο Μιλάνο.

Για τρίτη θέση: Αυτή θα καταλάβει αν χάσει στη Μόσχα, ή αν κερδίσει την ΤΣΣΚΑ, χάσει στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική και οι Ρώσοι πάρουν διπλό απέναντι στο Μιλάνο.

Από εκεί και πέρα

Η Φενέρ (10-2)

Θα παίξει εκτός με τη Λαμποράλ και εντός με την Εφές.

Μπορεί να τερματίσει από πρώτη ως τρίτη. Αγκαλιάζει σφιχτά το πλεονέκτημα της έδρας. Της αρκεί η ήττα του Ολυμπιακού στη Μόσχα, ή απλά μια νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια. Το μοναδικό σενάριο που θέλει να αποφύγει είναι το 0/2 και συνδυασμός αποτελεσμάτων με κυριότερο το "διπλό" του Ολυμπιακού.

Η ΤΣΣΚΑ (10-2)

Θα παίξει με τον Ολυμπιακό εντός και με το Μιλάνο εκτός

Μπορεί να τερματίσει από πρώτη ως τρίτη. Για να τερματίσει πρώτη θα πρέπει να κάνει μια νίκη παραπάνω από τη Φενέρ. Θα είναι δεύτερη σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας με την Φενέρ στις 11 ή στις 12 νίκες, ή στις 11 νίκες με τον Ολυμπιακό (ενδεχόμενο διπλού στη Μόσχα) και τη Φενέρ να μην πετυχαίνει νίκη στα δύο ματς που απομένουν.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα τερματίσει τρίτη μόνο αν χάσει από τον Ολυμπιακό και οι "ερυθρόλευκοι" κερδίσουν τη Νίζνι, ή χάσουν οι ίδιοι στο Μιλάνο. Υστερούν στην ισοβαθμία με τους Τούρκους και θα υστερούν σε ενδεχόμενο ήττες από τον Ολυμπιακό. Η διαφορά του ΣΕΦ δεν θα παίξει ρόλο, διότι αν κερδίσουν ξεφεύγουν με δύο νίκες έναντι του Ολυμπιακού.

Η μάχη της πρόκρισης

Η Εφές (5-7) και η Λαμποράλ (5-7) έχουν το πάνω χέρι, με τους Τούρκους να προπορεύονται λόγω της διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολουθεί το Μιλάνο (4-8) και η Νίζνι που έχει μαθηματικές μόνο ελπίδες.

Το ματς κλειδί για τους Τούρκους είναι αυτό με το Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη. Με "άσο" βγάζει νοκ-άουτ τους Ιταλούς και αν μάλιτσα η Λαμποράλ χάσει από τη Φενέρ, τότε τελειώνει με την υπόθεση πρόκριση.

Τα ματς που απομένουν: για την Εφές (Μιλάνο εντός - Φενέρ εκτός), για τη Λαμποράλ (Φενέρ εκτός - Μάλαγα εκτός), για το Μιλάνο (Εφές εκτός - ΤΣΣΚΑ εντός) και για την Νίζνι (Μάλαγα εντός - Ολυμπιακός εκτός).

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού

Ρεάλ 10-2

Μπαρτσελόνα 9-3

Μακάμπι 7-5

Παναθηναϊκός 7-5

Άλμπα 6-6

Ζαλγκίρις 4-8

Ερ. Αστέρας 3-9

Γαλατάσαραϊ 2-10

Αναλυτικά η κατάταξη.

Ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί θέλει απλά νίκη επί της Άλμπα. Από εκεί και πέρα θα περάσει αν υπερασπιστεί τη διαφορά των 6 πόντων και κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι.

Για να κατακτήσει την τρίτη θέση θα χρειαστεί να κάνει τις ίδιες νίκες με τη Μακάμπι, έναντι της οποίας υπερτερεί στη διαφορά πόντων. Οι Ισραηλινοί σημειωτέον έχουν να παίξουν με τη Γαλατάσαραϊ εντός και την Άλμπα Βερολίνου (που σε περίπτωση ήττας στο ΟΑΚΑ θα είναι αδιάφορη).

Η Ρεάλ (10-2)

Έχει να παίξει με τη Μπαρτσελόνα (εκτός) και τη Ζαλγκίρις (εντός)

Έχει ήδη εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας και παλεύει για την πρωτιά στον όμιλο. Τερματίζει πρώτη αν υπερασπιστεί τη διαφορά των 24 πόντων απέναντι στη Μπαρτσελόνα και κερδίσει απλά τη Ζαλγκίρις την τελευταία αγωνιστική. Προφανώς τελειώνει μια ώρα αρχύτερα με την πρώτη θέση αν πάρει "διπλό" στη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα (9-3)

Θα παίξει με την Ρεάλ (εντός) και την Γαλατάσαραϊ (εκτός)

Είναι σίγουρα μες στις δύο πρώτες θέσεις. Για να τερματίσει στην πρώτη θέση θα πρέπει να κάνει το δύο στα δύο και είτε να καλύψει τη διαφορά των 24 πόντων στο "clasico", είτε να δει την Ρεάλ να χάνει και το ματς την τελευταία αγωνιστική και να τελειώνει το Top-16 με 0/2.

Η Μακάμπι (7-5)

Θα παίξει με τη Γαλατάσαραϊ (εντός) και την Άλμπα (εκτός)

Για να τερματίσει στην τρίτη θέση θα πρέπει να κάνει μια νίκη παραπάνω από τον Παναθηναϊκό. Σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τους "πράσινους" βρίσκεται από κάτω. Το μοναδικά σενάρια για να μείνουν εκτός είναι τα εξής:

α) να χάσουν και τα δύο ματς που απομένουν, ο Παναθηναϊκός να κερδίσει την Άλμπα και οι Γερμανοί να κερδίσουν για δεύτερη φορά την "ομάδα του λαού", μετά το 59-66 στο Τελ Αβίβ.

β) να χάσουν και τα δύο ματς που απομένουν, ο Παναθηναϊκός να κερδίσει τον Ερ. Αστέρα και η Άλμπα να κάνει δύο νίκες.

Η Άλμπα (6-6)

Θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με τη Μακάμπι στο Βερολίνο

Για να περάσει αντί του Παναθηναϊκού θα πρέπει να κάνει "διπλό" στο ΟΑΚΑ, να κερδίσει τη Μακάμπι και να περιμένει τους "πράσινους" να χάσουν στο Βελιγράδι, είτε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ με διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων και έχει το πάνω χέρι ακόμη και στην διπλή ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό (να φέρουν δηλαδή το ίδιο αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική).

Για να περάσει αντί της Μακάμπι θα πρέπει να γίνουν τα παραπάνω σενάρια που αφορούν και τη Μακάμπι.

Οι άλλες ομάδες έχουν ήδη αποκλειστεί.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ