EUROLEAGUE

Τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό

Τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός είναι (καταρχάς) μια ανάσα από την πρόκριση, ενώ υπάρχουν αρκετά σενάρια που τον φέρνουν στην 2η θέση. Διαβάστε τι θέλουν τώρα οι "πράσινοι" στα δύο ματς που απομένουν.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους σε ότι αφορά το πλεονέκτημα έδρας στους "8". Αντίθετα όμως έχουν το πάνω χέρι έναντι του Ερυθρού Αστέρα και ένα βατό πρόγραμμα για να καταφέρουν να αποφύγουν την 4η θέση. Τι χρειάζονται όμως για να τερματίσουν στην 2η; Και τι για να ξεκαθαρίσουν μια και καλή (και μαθηματικά) με την πρόκριση.

Κατάταξη

Φενέρμπαχτσε 10-1*
Λοκομοτίβ Κουμπάν 8-4
Παναθηναϊκός 8-4
Ερυθρός Αστέρας 7-5
---
Εφές 5-6*
Νταρουσάφακα 3-9
Μάλαγα 3-8*
Τσεντεβίτα 2-9*

*Έχουν ένα ματς λιγότερο.

Για να περάσει:

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει 8 νίκες, ωστόσο, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη μαθηματικά την πρόκριση του στην επόμενη φάση. Για να το πετύχει θα χρειαστεί είτε να κερδίσει ένα από τα δύο ματς που μένουν, είτε να ελπίζει ότι η Εφές δεν θα κάνει το απόλυτο τρία στα τρία. Ακόμη και σ' αυτό το σενάριο βέβαια και από τη στιγμή που μόνο η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπορεί να βγάλει εκτός το "τριφύλλι" (ή τον Ερ. Αστέρα), τότε μπορεί να αποφευχθεί ο αποκλεισμός αν οι "πράσινοι" υπερασπιστούν τη διαφορά των 5 πόντων που είχαν κερδίσει το ματς στο ΟΑΚΑ.

Για να πάρει πλεονέκτημα έδρας:

Θα πρέπει να κάνει μια νίκη παραπάνω από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Στο σενάριο δηλαδή που κερδίσει και την Τσεντεβίτα και την Εφές θα πρέπει να περιμένει μια "γκέλα" των Ρώσων. Αυτή τη στιγμή υπερέχει με μια νίκη του Ερυθρού Αστέρα.

Οι Σέρβοι όμως έχουν εύκολο πρόγραμμα, οπότε αν ο Παναθηναϊκός δεν κάνει το "δύο στα δύο" θα κινδυνεύσει να πέσει στην 4η θέση και να έχει πιο δύσκολο "σταύρωμα".

Αναλυτικά τα ματς που απομένουν για τις τρεις ομάδες:

Λοκομοτίβ Κουμπάν: Μάλαγα (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός)
Παναθηναϊκός: Τσεντεβίτα (εντός), Εφές (εκτός)
Ερυθρός Αστέρας: Νταρουσάφακα (εντός), Τσεντεβίτα (εκτός).

Να σημειωθεί τι ισχύει στις ισοβαθμίες. Οι "πράσινοι" μειονεκτούν σε οποιαδήποτε διπλή ισοβαθμία με Λοκομοτίβ ή Ερυθρό Αστέρα. Υστερούν ακόμη και στο ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας, όπου η κατάταξη έχει ως εξής: Ερυθρός Αστέρας - Λοκομοτίβ - Παναθηναϊκός.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ