EUROLEAGUE

Τα σενάρια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εν όψει των playoffs

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι αγώνες της προτελευταίας αγωνιστικής στην EuroLeague, δείτε πώς έχουν τα πράγματα στην κατάταξη. Τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό Superfoods και τον Ολυμπιακό, το πλεονέκτημα έδρας και τα πιθανά ζευγάρια.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της regular season, τα σενάρια που αφορούν στην τελική κατάταξη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού Superfoods είναι αρκετά. Κυρίως σε ό,τι αφορά στους "πράσινους", οι οποίοι παλεύουν με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την τέταρτη θέση (που συνεπάγεται το πλεονέκτημα έδρας), αλλά και για να διατηρήσουν τα κεκτημένα της πέμπτης θέσης απέναντι σε Χίμκι και Ζάλγκιρις.

Το "τριφύλλι" δεν θέλει ισοβαθμία με Ρεάλ Μαδρίτης και Ζάλγκιρις, θέλει όμως με την Χίμκι. Επίσης, δεν θέλει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία με την ισπανική ομάδα να εμπλέκεται σε αυτές, καθώς επίσης υστερεί. Γι' αυτό και ελπίζει πως η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θα χάσει μία από τις τελευταίες δύο "μάχες" τους, ενώ σε περίπτωση που κάνει τη δουλειά του απέναντι σε Βαλένθια (εντός) και Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), θα αδιαφορεί για τα αποτελέσματα της Χίμκι και της Ζάλγκιρις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (17-11)

Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (17-11)

Παναθηναϊκός - Βαλένθια

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΧΙΜΚΙ (16-12)

Χίμκι - Φενέρμπαχτσε

Μπαρτσελόνα - Χίμκι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (16-12)

Ζάλγκιρις Κάουνας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αναλυτικά οι αγώνες μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Σε παρένθεση η ομάδα που υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1 (Ρεάλ)

Χίμκι 1-1 (Ρεάλ)

Ζάλγκιρις 2-0

ΧΙΜΚΙ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1 (Παναθηναϊκός)

Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (Ρεάλ)

Ζάλγκιρις 2-0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ:

Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (Ρεάλ)

Χίμκι 1-1 (Παναθηναϊκός)

Ζάλγκιρις 1-1 (Ζάλγκιρις)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1 (Ζάλγκιρις)

Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Χίμκι 0-2

Αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Ρεάλ - Παναθηναϊκό - Χίμκι, οι Ισπανοί θα είναι τέταρτοι, οι πράσινοι πέμπτοι και οι Μοσχοβίτες έκτοι. Αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Ρεάλ - Παναθηναϊκό - Ζάλγκιρις, τότε οι πράσινοι θα είναι ξανά πέμπτοι.

ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ (ΜΑ ΟΧΙ ΚΙ ΑΠΙΘΑΝΟ) ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο Παναθηναϊκός έχει την ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, δεν θα είναι όμως πρώτος σε πιθανή ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης. Αν οι τρεις ομάδες τελειώσουν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 19-11, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα είναι τρίτοι, οι "πράσινοι" τέταρτοι και η "Βασίλισα" πέμπτη! Μπορούν, δηλαδή, οι Πειραιώτες να... βοηθήσουν τον αιώνιο αντίπαλό τους να σπρώξει εκτός τετράδας τους Ισπανούς, αρκεί να κάνουν 1/3, οι "πράσινοι" 2/2 και οι Μαδριλένοι επίσης 2/2. Σε αυτή την τριπλή ισοβαθμία, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θα πρέπει να βάλει τα κλάματα για την ατυχία της. Αν και έβγαλε μόνη της τα μάτια της με την εκτός έδρας ήττα από την Βαλένθια.

Με απλά λόγια, το πιθανότερο σενάριο για να πάρει ο Παναθηναϊκός την τέταρτη θέση είναι να κάνει το 2X2 με Βαλένθια και Αρμάνι Μιλάνο και να χάσει η Ρεάλ στον έναν εκ των δύο τελευταίων αγώνων της στην κανονική περίοδο. Εκτός αν ο Ολυμπιακός έχει άλλη... γνώμη και μπερδέψει τα πράγματα.

ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Αφενός γιατί όλα εξαρτώνται από την ίδια, αφετέρου γιατί το μοναδικό στοιχείο στο οποίο προσδοκά είναι η ήττα της Φενέρμπαχτσε στην έδρα της Χίμκι για να έχει τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση της κατάταξης. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Δεύτερη Θέση

- Για να την πάρει, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει μια νίκη παραπάνω από τη Φενέρμπαχτσε στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές. "Κλειδί" γι αυτό το σενάριο αποτελεί η επόμενη αγωνιστική, αφού οι "ερυθρόλευκοι" δοκιμάζονται εκτός έδρας από την Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ η τουρκική ομάδα αντιμετωπίζει τη Χίμκι -που "καίγεται" για τη νίκη.

Τρίτη Θέση

- Με μία νίκη, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πέσει κάτω από την τριάδα. Αν δεν καταφέρει να κερδίσει κάποιο από τα δύο τελευταία παιχνίδια, θα πρέπει να ισοβαθμήσει είτε μόνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε τόσο με την ισπανική ομάδα όσο και με τον Παναθηναϊκό Superfoods. Πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση που κάνει το 0/2, θέλει είτε το απόλυτο των αντιπάλων του είτε μία ήττα των "πρασίνων".

Τέταρτη Θέση

- Το μοναδικό σενάριο για να πέσει στην τέταρτη θέση είναι να μην κερδίσει κάποιο από τα δύο επόμενα παιχνίδια με Ουνικάχα Μάλαγα (εκτός) και Ζάλγκιρις και την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει επίσης το 1/2 ή το 0/2, αλλά κι ο Παναθηναϊκός Superfoods το 2/2. Σε αυτή την περίπτωση, οι "ερυθρόλευκοι" θα βρεθούν ισόβαθμοι με το "τριφύλλι" (στις 19 νίκες), αλλά θα βρεθούν από κάτω αφού μειονεκτούν (λόγω διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ