EUROLEAGUE

Τα ρεκόρ των προπονητών των playoffs

Τα ρεκόρ των προπονητών των playoffs

Είναι οι προπονητές των οκτώ καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Το Euroleague Greece παρουσιάζει τα ευρωρεκόρ και τα πλούσια παλμαρέ των 8 κόουτς των προημιτελικών

Ένα από τα συγκλονιστικότερα και πιο ενδιαφέροντα ΤΟΡ 16 της ιστορίας της Euroleague και οκτώ ομάδες μπορούν να νιώθουν περήφανες ότι έφτασαν λίγο πριν το τέλος της διαδρομής. Λίγο πριν την έναρξη των play offs το Euroleague Greece παίρνει τα φώτα από τους πρωταγωνιστές των παρκέ και τα... ρίχνει σε αυτούς που "χτίζουν" ό,τι βλέπουμε, τους προπονητές.

Ποιος κόουτς μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στα προημιτελικά έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια στην Euroleague; Ποιος έχει το καλύτερο ρεκόρ σε νίκες και ήττες και ποιος θα μπορούσε να έχει προσωπική τροπαιοθήκη σπίτι του, καθώς διαθέτει περισσότερα τρόπαια από πολλές ομάδες της Ευρώπης; Ιδού οι απαντήσεις!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι με διαφορά του δεύτερου ο πιο ιστορικός κόουτς μεταξύ αυτών που συνεχίζουν στη διοργάνωση. Έχοντας στις πλάτες του 313 αγώνες στην Euroleague και με ποσοστό επιτυχίας 70% στις ευρωπαϊκές του εμφανίσεις ο Ζοτς προκαλεί τον θαυμασμό όλων. Ο Σέρβος εκτός των άλλων είναι ο προπονητής με τα περισσότερα τρόπαια, καθώς αριθμεί 34 και φυσικά είναι ο κόουτς με τις περισσότερες κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων (8).

Το καλύτερο ποσοστό επιτυχίας ( 83%) το έχει ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο Έλληνας τεχνικός, όμως, έχει κοουτσάρει μόλις 54 ευρωπαϊκά παιχνίδια μετρώντας 45 νίκες και 9 ήττες. Στο... γκρουπ των προπονητών με τριψήφιους αγώνες αυτός που προπορεύεται με 76% (ρεκόρ 158-49) είναι ο Τσάβι Πασκουάλ, οι ομάδες του οποίοι δείχνουν μία αξιοπρόσεκτη σταθερότητα.

Τα ρεκόρ των προπονητών των playoffs
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Τα ρεκόρ των προπονητών των playoffs
Τα ρεκόρ των προπονητών των playoffs
Τα ρεκόρ των προπονητών των playoffs

Twitter: @Karamousadakis

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ