EUROLEAGUE

Τα μεταγραφικά πεπραγμένα της Euroleague

Τα μεταγραφικά πεπραγμένα της Euroleague
INTIME SPORTS

Το Euroleague Greece κάνει μια μικρή αναδρομή σε όσα έχουμε δει φέτος στο μεταγραφικό παζάρι από τις ομάδες που συμμετείχαν στην Euroleague. Ποιοι ενισχύθηκαν, ποιοι αποδυναμώθηκαν και ποιοι θα προβούν σε μεγάλες αλλαγές.

Βαδίζοντας προς το φινάλε του Ιουνίου, το Euroleague Greece παρουσιάζει όσα έχουν γίνει στην Ευρώπη τον τελευταίο μήνα. Δείτε τι κινήσεις έχουν κάνει οι ομάδες που αγωνίστηκαν φέτος στη διοργάνωση, αλλά και ποιες βρίσκονται κοντά σε μεταγραφική ενίσχυση.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Από τη στιγμή που κατέκτησε... τα πάντα, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χρειάζεται να κάνει πολλές αλλαγές. Τουλάχιστον όχι κατ' επιλογήν. Από την άλλη όμως, η "Βασίλισσα" ενδεχομένως να χρειαστεί σημαντική μεταγραφική ενίσχυση στην περιφέρεια, αφού οι Σέρχιο Γιούλ και Σέρχι Ροντρίγκεθ έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ. Ειδικά ο πρώτος μοιάζει πιο κοντά από ποτέ στον "μαγικό κόσμο", με την As να αποκαλύπτει πως οι "Ρουκέτες" προσφέρουν το ποσό των 21 εκατομμυρίων δολαρίων για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας . Πήρε όμως τον Τρέι Τόμπκινς, που φέτος φόρεσε τη φανέλα της Νίζνι.

Η Μπαρτσελόνα καλείται να αναμορφώσει το ρόστερ της, αφού η φετινή αποτυχία (σ.σ.: έμεινε δίχως τίτλο) καθιστά αναγκαία την επάνδρωση του ρόστερ με παίκτες που θα μπορέσουν να την ανεβάσουν επίπεδο. Ο Σέιν Λαουάλ είναι ο παίκτης στον οποίο αποτάθηκαν οι "μπλαουγκράνα", για τη θέση του μπακ απ του Άντε Τόμιτς, την ώρα που πάντως έχει γίνει γνωστό πως έχουν χτυπήσει την πόρτα του Χοάν Πλάθα, μέσω του ατζέντη του.

Τα μεταγραφικά πεπραγμένα της Euroleague

Τζαμάρ Σμιθ . Τέλος, από τα της Ισπανίας, η Λαμποράλ Κούτσα έχει τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς στην άκρη του πάγκο τους πλέον, με τον Αλμπέρτο Κορμπάτσο να είναι το πιο πρόσφατο μεταγραφικό της απόκτημα. Από την άλλη, οι περισσότεροι παίκτες από το φετινό ρόστερ θα αποχαιρετήσουν, με πρώτο και καλύτερο τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο , για τον οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Μπάγερν Μονάχου.

Τέλος, η Βαλένθια ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνεθ , αλλά μαζί την αποχώρηση των Νέμανια Νέντοβιτς και Σεργκέι Λίστσουκ. Ο δεύτερος είπε το "αντίο" μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην ισπανική ομάδα.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Η απώλεια του τίτλου έφερε δραστικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της Αναντολού Εφές, η οποία έμοιαζε έτοιμη... από καιρό για τη μεταγραφική της ενίσχυση. Άπαξ και ολοκληρώθηκε η σεζόν, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανακοίνωσε την απόκτηση των Ντέρικ Μπράουν και Μπράιαν Ντάνστον , αποκτώντας δύναμη πυρός κοντά στο καλάθι. Κι όλα αυτά ενόσω περιμένουμε την επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος έφερε εκτός ομάδας τον Στεφάν Λάσμε. Όσο για την περιφέρεια; Η απόκτηση του Τζέισον Γκρέιντζερ έδωσε μία πολύ καλή λύση στους φιναλίστ της TBL, με τον "σοφό" να έχει βάλει στο "στόχαστρο" (και) τον Τζον Ντίμπλερ, της Καρσίγιακα.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Φενέρμπαχτσε, που σήμερα (29/6) ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Σλούκα -για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε κάνει "σεφτέ" στο μεταγραφικό παζάρι με την ανακοίνωση του Μπόμπι Ντίξον, αλλά -την ίδια ώρα- άδειασε σημαντικά το ρόστερ της, με τους Εμίρ Πρέλντζιτς και Ογκιούζ Σαβάς να καταλήγουν -κατά τα φαινόμενα- στην Νταρουσάφακα . Παρεμπιπτόντως, ο Νίκος Ζήσης πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Όσον αφορά τη Γαλατάσαραϊ, ο Εργκίν Αταμάν έμεινε στο "τιμόνι" της ομάδας, όχι όμως και το μεγαλύτερο μέρος του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ έγινε ο πρώτος που ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Τούρκους, οι υπόλοιποι όμως είπαν "αντίο" -με τον Εντέρ Αρσλάν να είναι μεταξύ όσων αποχώρησαν. Από εκεί και πέρα, μεταγραφές δεν έχουν γίνει ακόμη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τα μεταγραφικά πεπραγμένα της Euroleague

ΙΤΑΛΙΑ

Η Αρμάνι Μιλάνο άλλαξε προπονητή μετά την αδυναμία κατάκτησης του πρωταθλήματος, με τον Γιασμίν Ρέπεσα να αντικαθιστά τον Λούκα Μπάνκι. Αυτή η είδηση έφερε εξελίξεις όσον αφορά τον Αλεσάντρο Τζεντίλε , ο οποίος ανανεωσε το συμβόλαιό του για τρία ακόμη χρόνια -όπως ενημέρωσε μέσω της Gazzetta dello Sport. Παράλληλα, αποχώρησε ο Ντάνιελ Χάκετ. Η Σάσαρι κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι με το ρόστερ της. Πέραν βέβαια του ότι ο Σέιν Λαουάλ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα.

ΡΩΣΙΑ

Η ΤΣΣΚΑ έκανε το καθήκον της κατακτώντας την VTB League, αλλά το ρόστερ της θα αλλάξει σημαντικά εικόνα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όχι κατ' ανάγκη μετά από δική της απόφαση, αφού ο μεν Σάσα Κάουν ανακοίνωσε πως "Ευρώπη τέλος", αφετέρου ο Αντρέι Κιριλένκο ενημέρωσε πως φέτος γράφτηκε ο επίλογος της επαγγελματικής του καριέρας. Από την άλλη, η Νίζνι έχασε δύο βασικούς παίκτες της. Ο λόγος για τους Τέιλορ Ροτσέστι και Τρέι Τόμπκινς που είπαν "αντίο", εν αντιθέσει με τον Σέμεν Αντόνοφ που ανανέωσε τη συνεργασία του για δύο ακόμη χρόνια. Τέλος, η Ούνικς Καζάν

ΕΛΛΑΔΑ

Τα μεταγραφικά πεπραγμένα της Euroleague
INTIME SPORTS

Σάνι Μπετσίροβιτς να αναλαμβάνει χρέη ασίσταντ κόουτς. Όσον αφορά τα μεταγραφικά, οι ξένοι που αγωνίστηκαν στα φετινά πλέι οφ της Basket League θα αποχωρήσουν. Όχι όμως κι ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος θα παραμείνει στο ρόστερ. Όσο για τις αφίξεις; Δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμη, αν και είναι σαφές πως το "τριφύλλι" κινείται για την απόκτηση των Νικ Καλάθη και Στεφάν Λάσμε.

Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο του, όχι όμως και τον Κώστα Σλούκα στο ρόστερ. Μαζί με τον 25χρονο γκαρντ αποχώρησαν επίσης οι Τρεμέλ Ντάρντεν και Όλιβερ Λαφαγιέτ μετά από απόφαση του κόουτς, την ώρα που ο Μπράιαν Ντάνστον προτίμησε την Αναντολού Εφές.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η Ζάλγκιρις δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά εικόνα τη νέα χρονιά αφού ανανέωσε τα συμβόλαια των Παούλιους Γιανκούνας και Ρομπέρτας Γιαφτόκας. Όχι όμως κι αυτό του Τζέιμς Άντερσον που αποχώρησε ή του Βάιντας Καρινιάουσκας, ο οποίος θα φορά τη φανέλα της Κύμης τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τέιλορ Ροτσέστι , όμως δύσκολα θα διατηρήσει στο ρόστερ της τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον Άλεξ Τάιους.

Ο Ερυθρός Αστέρας αναμένεται να ανακοινώσει τη διετή επέκταση της συνεργασίας του με τον Ντέγιαν Ράντονιτς, αλλά μοιάζει σαφές πως θα πρέπει να βγει στην αγορά για να βρει τον αντικαταστάτη του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Τέλος, οι Λιμόζ και Τουρόφ δεν έχουν προβεί ακόμη σε κάποια διαφοροποίηση δεδομένων όσον αφορά το ρόστερ τους, ενω η Τσεντεβίτα προσέλαβε τον Βέλικο Μρσιτς , αποχαιρετώντας παράλληλα τον Ρόκο Λένι Ούκιτς .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ