EUROLEAGUE

Τα ματς της ημέρας με αριθμούς

Τα ματς της ημέρας με αριθμούς

Τα αρνητικά ρεκόρ των Μπαρτσελόνα, Μακάμπι και οι στατιστικές επιδόσεις των Μπουρούση, Λάνγκφορντ, Ναβάρο ξεχωρίζουν από τα αποψινά παιχνίδια της EuroLeague.

Στο Κάουνας και στην Κωνσταντινούπολη θα στραφούν απόψε τα περισσότερα βλέμματα για το πρώτο πιάτο της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά πέντε αγώνες. Στη Λιθουανία η Ζαλγκίρις θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό και στην Τουρκία η Φενέρμπαχτσε των δύο σοβαρών απουσιών (Ούντο, Σλούκας) θα αντιμετωπίσει την πάντα επικίνδυνη Μπασκόνια.

Η ΤΣΣΚΑ είναι το ξεκάθαρο και αδιαφιλονίκητο φαβορί στην αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ (παρεμπιπτόντως, θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα προκριθεί μαθηματικά στα Playoffs σε περίπτωση που νικήσει), ενώ μικρό βαθμολογικό κίνητρο υπάρχει στα άλλα δύο παιχνίδια της βραδιάς, το Μπαρτσελόνα-Ούνικς και το Μακάμπι-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Ενδιαφέροντες αριθμοί, πάντως, υπάρχουν και στις πέντε αναμετρήσεις της ημέρας. Το EuroLeague Greece σας παρουσιάζει 15 εξ αυτών, από τους οποίους ξεχωρίζουν τα σερί της Φενέρμπαχτσε και της Αρμάνι Μιλάνο, τα αρνητικά ρεκόρ της Μπαρτσελόνα και της Μακάμπι και οι επίδοξες στατιστικές επιδόσεις των Μπουρούση, Λάνγκφορντ, Ναβάρο.

ΤΣΣΚΑ-Γαλατάσαραϊ (19:00)

1) Η ΤΣΣΚΑ έχει απολογισμό 21-1 εντός έδρας σε EuroLeague και VTB League. Η μοναδική ομάδα που τη νίκησε φέτος στο γήπεδο της ήταν η Φενέρμπαχτσε στις 23/12. Στον αντίποδα, η Γαλατάσαραϊ έχει 1-10 εκτός έδρας στην EuroLeague. Ξεκίνησε τη σεζόν με 0-9, μέχρι που νίκησε στη Βαρκελώνη.

Τα ματς της ημέρας με αριθμούς

Φενέρμπαχτσε-Μπασκόνια (19:45)

2) Η Φενέρμπαχτσε έχει να ηττηθεί στο γήπεδο της από τις 21/12 (Νταρουσάφακα) και μετράει 11 σερί εντός έδρας νίκες σε EuroLeague και τουρκικό πρωτάθλημα. Συνολικά η τουρκική ομάδα έχει απολογισμό 21-2 εντός έδρας.

3) Η Μπασκόνια έχει να νικήσει εκτός Ισπανίας από τις 15/12 (Καζάν). Στην EuroLeague οι Βάσκοι έχουν 2-8 (και 5 σερί ήττες) όποτε αγωνίστηκαν εκτός Ισπανίας και 2-0 στα εκτός έδρας παιχνίδια με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

4) Ο γηπεδούχος έχει κερδίσει τις τελευταίες 7 αναμετρήσεις μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Μπασκόνια.

Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός (20:00)

5) Ο Τζέιμς Γκιστ βρίσκεται στη 12άδα του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά από τις 16 Νοεμβρίου. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει να αγωνιστεί από το παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

6) Ο Γιάννης Μπουρούσης χρειάζεται 4 ριμπάουντ για να “πιάσει” τον Φελίπε Ρέγιες στην πρώτη θέση των ριμπάουντερ της EuroLeague. Ο Ρέγιες έχει 1.568 ριμπάουντ και ο Ελληνας σέντερ 1.564.

7) Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τη Ζαλγκίρις στις 15 από τις 17 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην EuroLeague.

Μακάμπι-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (21:05)

8) Η Μακάμπι έχει υποστεί συνολικά 9 εντός έδρας ήττες (7 στην EuroLeague) τη σεζόν που διανύουμε. Έχει ισοφαρίσει ήδη το αρνητικό της ρεκόρ για τα τελευταία 17 χρόνια, το οποίο σημειώθηκε την περσινή σεζόν.

9) Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο μετράει 11 σερί εκτός έδρας ήττες μετά τη νίκη στην Τουρκία επί της Νταρουσάφακα στις 20/10/2016. Έχει συνολικά 2-15 στην EuroLeague την τελευταία διετία.

10) Η Μακάμπι έχει 5-0 εντός έδρας με αντίπαλο την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στην EuroLeague.

Μπαρτσελόνα-Ούνικς (22:00)

11) Η Μπαρτσελόνα έχει απολογισμό 9-15 στην EuroLeague. Με άλλη μία ήττα, λοιπόν, θα ολοκληρώσει μαθηματικά την κανονική περίοδο με αρνητικό ρεκόρ για πρώτη φορά στην EuroLeague από τη σεζόν 2000-01 και ύστερα. Το χειρότερο της ρεκόρ μέχρι πρότινος ήταν το 7-7 που είχε τη σεζόν 2005-06. Ποτέ στο παρελθόν οι Καταλανοί δεν έχουν τεθεί εκτός συνέχειας από την κανονική περίοδο της EuroLeague.

12) Η Ούνικς “τρέχει” το μεγαλύτερο σερί ηττών στην EuroLeague (7). Έχει να κερδίσει αγώνα από τις 12 Ιανουαρίου και μακριά από το Καζάν από τις 22 Δεκεμβρίου. Μέσα στο 2017 το συνολικό ρεκόρ της σε VTB League και EuroLeague είναι 3-14.

Τα ματς της ημέρας με αριθμούς

13) Η Μπαρτσελόνα δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Ούνικς Καζάν. Οι Καταλανοί μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με την ρωσική ομάδα.

14) Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο χρειάζεται 10 πόντους για να γίνει ο πρώτος στην ιστορία της EuroLeague που θα φτάσει τους 4.000.

15) Ο Κιθ Λάνγκφορντ χρειάζεται 14 πόντους για να δημιουργήσει νέο ρεκόρ παραγωγικότητας για μία σεζόν, το οποίο ανήκει στον Νάντο Ντε Κολό (525) από την περσινή σεζόν. Ο γκαρντ της Ούνικς έχει σημειώσει 512 πόντους μέχρι στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ