EUROLEAGUE

Τα έσοδα των "αιωνίων" από την EuroLeague

Τα έσοδα των "αιωνίων" από την EuroLeague

Με τη regular season να έχει ολοκληρωθεί, δείτε πόσα χρήματα έχουν βάλει στα ταμεία τους οι ομάδες της EuroLeague. Ισοπαλία για τους "αιώνιους".

Η regular season της EuroLeague ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (6/4), με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ρίχνει την αυλαία και να πέφτει πάνω στον Παναθηναϊκό Superfoods εν όψει των playoffs. Πέραν αυτών που έρχονται για τις ομάδες της διοργάνωσης, ιδιαίτερη αξία έχει να δούμε τι έκαναν μέχρι τώρα.

Σε έναν μαραθώνιο τριάντα (30) αγωνιστικών, το κομμάτι των εσόδων είναι αρκετά σημαντικό. Ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για εταιρείες που δεν έχουν τα κέρδη αυτών που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο. Κάθε νίκη έχει και την... οικονομική αξία της, δεδομένου ότι -βάσει καταστατικού- δίνει 37.000€. Κάτι που σημαίνει πως το ποσό που μπήκε στο ταμείο κάθε ομάδας είναι ανάλογο του αριθμού των νικών που έχει κάνει.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αυτή που τερμάτισε στην κορυφή της regular season, κι ως εκ τούτου εισέπραξε τα περισσότερα χρήματα. Το ποσό των 888.000€ έχουν ήδη βάλει στα ταμεία τους στην "ομάδα του στρατού", με την Αναντολού Εφές να είναι αυτή που -ως τελευταία της κατάταξης- είχε την πιο φτωχή συγκομιδή: μόλις 259.000€.

Η ισοβαθμία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού Superfoods έφερε την... ισοπαλία στις εισπράξεις από την EuroLeague, με τους "αιωνίους" να συγκεντρώνουν το ποσό των 703.000€ έκαστος.

Φυσικά, το μέγεθος των χρημάτων αυτών μπορεί να μεγαλώσει στην πορεία της διοργάνωσης, από τα playoffs μέχρι το Final Four. Πολύ απλά, γιατί κάθε ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το Βελιγράδι, θα εισπράξει επιπλέον 210.000€ (η κάθε νίκη στα playoffs κοστολογείται στα 70.000€).

Τα έσοδα των "αιωνίων" από την EuroLeague
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ