EUROLEAGUE

Τα αναλυτικά (νέα) έσοδα στη EuroLeague

Τα αναλυτικά (νέα) έσοδα στη EuroLeague
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε αναλυτικά τι θα εισπράξει κάθε ομάδα της EuroLeague στη διάρκεια της σεζόν 2016-2017. Τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Νέα μορφή, νέα λίγκα, νέα κίνητρα και νέες προκλήσεις. 16 top clubs της Ευρώπης θα παλέψουν φέτος για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, με το αφεντικό της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, να κάνει τις "ζουμερές" αποκαλύψεις για τα ΑΚΡΙΒΗ ποσά που θα πέσουν στο τραπέζι στη διάρκεια της σεζόν 2016-2017.

Μιλώντας, λοιπόν, στο ισραηλινό Sport5, ο Μπερτομέου εξήγησε πως:

* Οι 16 ομάδες της διοργάνωσης θα εισπράξουν συνολικά ένα ποσό που θα αγγίζει τα 30.000.000 ευρώ.

* Κάθε νίκη στη regular season θα βάζει στα ταμεία τους 40.000 ευρώ.

* Κάθε νίκη στα playoffs θα αντιστοιχεί στο ποσό των 70.000 ευρώ.

* Ο Πρωταθλητής Ευρώπης θα πάρει 1.000.000 ευρώ.

* Ο Φιναλίστ (ο ηττημένος του Τελικού δηλαδή) θα πάρει 500.000 ευρώ.

* Ο τρίτος του Final Four 300.000 ευρώ και ο τέταρτος 200.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο Μπερτομέου επανέλαβε αυτό που δήλωσε πριν από λίγες μέρες και στο EuroLeague Greece, πως δεν σκέφτηκε να αλλάξει το μέρος του Final Four 2017, επειδή ο φόβος της τρομοκρατίας υπάρχει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη. " Θα μπορούσε κάτι άσχημο να συμβεί οπουδήποτε", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: " Δεν θα αλλάξουμε το πλάνο εξαιτίας της τρομοκρατίας".

Όσο για τη διαμάχη με τη FIBA, υποστήριξε πως: " Προσπάθησαν να πάρουν τη EuroLeague, όμως τα clubs τους απέρριψαν. Τους δώσαμε την ευκαιρία να έρθουν μαζί μας και είπαν όχι. Τώρα τρομοκρατούν τις εθνικές ομάδες. Δεν είναι νόμιμο. Πρέπει όλοι να είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν".

Τέλος, για τις ομάδες που πήγαν με το μέρος της FIBA (Ζιελόνα Γκόρα, Παρτιζάν, ΑΕΚ, Σάσαρι κτλ.), ο Μπερτομέου αρκέστηκε να πει: " Έκαναν κακό στον εαυτό τους, όχι σε εμάς".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ