EUROLEAGUE

Σβεντ: "Ήταν σαν έπαιζε με έξι ο Ολυμπιακός"

Σβεντ: "Ήταν σαν έπαιζε με έξι ο Ολυμπιακός"
Σβεντ

Σε μια μεγάλη συνέντευξη που έδωσε ο Αλεξέι Σβεντ σε ρώσικο μέσο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον τελικό του 2012, λέγοντας φοβερά πράγματα για εκείνο το αξέχαστο ματς.

Κανείς φίλος του Ολυμπιακού δεν μπορεί να ξεχάσει τον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012, με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όταν οι "ερυθρόλευκοι" ανέτρεψαν σε λιγότερα από 13 λεπτά διαφορά 19 πόντων και με το "πεταχτάρι" του Πρίντεζη πήραν τον δεύτερο τίτλο Euroleague στην ιστορία τους.Δεν είναι βέβαια οι μόνοι που επαναφέρουν στη μνήμη τους συχνά πυκνά το μυθικό εκείνο παιχνίδι. Ένας άλλος που δεν λέει να ξεχάσει το ματς, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε στη συνέχεια κάπως να το ξεπεράσει είναι ο Αλεξέι Σβεντ.

Σήμερα, στα 29 του χρόνια, είναι παίκτης της Χίμκι και σε μια μεγάλη συνέντευξη που έδωσε σε ρώσικο μέσο θυμάται τη μέρα που σχεδόν αγκάλιασε το βαρύτιμο τρόπαιο, φορώντας τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ. Μίλησε για το πάθος των παικτών του Ολυμπιακού, για τα δάκρυα του μετά το τέλος της αναμέτρησης καθώς και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε, με την εθνική ομάδα το ίδιο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και έφτιαξε κάπως τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Ρώσου δημοσιογράφου για τον εν λόγω τελικό αρχικά σχολίασε: " Είμαι σίγουρος ότι και δέκα φορές να παίζαμε απέναντι στον Ολυμπιακό, θα κερδίζαμε και τις δέκα. Αλλά ήταν η μέρα τους, οι Έλληνες ήταν σαν παίζουν με έξι. Όλα ξεκίνησαν να αλλάζουν στο δεύτερο μέρος. Πριν τη διακοπή κάναμε ό,τι θέλαμε, μετά όμως άρχισαν να πετυχαίνουν τρελά σουτ, με χέρι κολλημένο πάνω στο πρόσωπο τους. Ήταν μια βαριά ήττα. Και την ίδια χρονιά, ήταν αναγκαίο να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το χάλκινο όμως τελικά στο Λονδίνο κάτι διόρθωσε".

Όταν ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε τη στιγμή μετά το ματς, που ο Σβεντ έκλαψε, ο κόμπο γκαρντ της Χίμκι απάντησε: " Είμαστε όλοι άνθρωποι και βιώνουμε έντονα συναισθήματα. Μια στιγμή μπορεί να έχεις αυτοπεποίθηση και να νιώθεις δυνατός, αλλά πάντα υπάρχουν επικίνδυνες καταστάσεις σ' αυτό. Δουλεύεις όλη τη χρονιά για αυτή τη νίκη, και ξαφνικά χάνεις στον τελικό. Στον αθλητισμό, υπάρχουν και οι νίκες και οι ήττες. Υπάρχουν όμως και πράγματα που μπορείς να μάθεις από τελικούς που χάνεις με ένα πόντο διαφορά".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ