EUROLEAGUE

Preview:Στρασμπούρ-Ζάλγκιρις

Preview:Στρασμπούρ-Ζάλγκιρις

Κανείς δεν παίζει για να χάσει. Η Ζάλγκιρις ωστόσο, με νίκη επί της Στρασμπούρ θα βρεθεί πιο κοντά στο ΤΟΡ16, με τους Γάλλους να μετρούν μόλις μια νίκη σε επτά ματς -και να 'χουν πια ελάχιστες πιθανότητες να προχωρήσουν, βάσει των μαθηματικών.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Στρασμπούρ θα συναντήσει τη Ζάλγκιρις στη Euroleague, με τους Λιθουανούς να είναι... οι απόλυτοι της παρέας, καθώς έχουν νικήσει και στις τρεις συναντήσεις.

Στο ματς του πρώτου γύρου της ρέγκιουλαρ σίζον μάλιστα, πήραν μια ανάσα ζωής και τώρα θέλουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς το ΤΟΡ16, όπου οι Γάλλοι δύσκολα θα βρεθούν, δεδομένου ότι έχουν 1-6 για ρεκόρ. Μαθηματικά πάντως, υπάρχουν ακόμα πιθανότητες.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο Βενσάν Κολέ έχει χρησιμοποιήσει μόνο 10 παίκτες στη φετινή Euroleague. Οι Αζινσά και Κάμπελ είναι οι μόνοι που έχουν ξεκινήσει σε κάθε ματς.

*Ο Αζινσά είναι ο πρώτος σκόρερ της Euroleague φέτος, με 19.1 π. ανά αγώνα.

*Ο Τζέρεμι Λελούπ έχει ευστοχήσει σε 14 διαδοχικές βολές στη διοργάνωση, με το σερί να ξεκινά απ' όταν ήταν παίκτης της ΛεΜαν (τον Δεκέμβριο του 2008).

*Ο Ρικάρντο Γκριρ είχε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη διοργάνωση, στην τελευταία επίσκεψη στο Κάουνας, τον Ιανουάριο του 2009. Ως παίκτης της Νανσί, μέτρησε 19π., 7 ριμπ. και 6 ασίστ. Οι Γάλλοι έχασαν 105-95.

*Η Ζάλγκιρις έχει ξεκινήσει τα έξι τελευταία ματς με την ίδια πεντάδα, την οποία συγκρότησαν οι Ντέτμον, Πότσιους, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας και Γιαβτόκας.

*Με μια τάπα, ο Γιαβτόκας θα φτάσει τις 100, στην καριέρα του στη Euroleague. Είναι στην 17η θέση της σχετικής λίστας.

*Ο Γιασικεβίτσιους έχει 19 διαδοχικές εύστοχες βολές και είναι ο ηγέτης της ιστορικής κατηγορίας "ποσοστό βολών", με 92.1%.

*Ο Πότσιους έθεσε ρεκόρ καριέρας με τα 7 τρίποντα που σκόραρε στο ματς του πρώτου γύρου (τελείωσε με 23π. που επίσης ήταν καρίρ χάι).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ