EUROLEAGUE

Στρασμπούρ - Αρμάνι Μιλάνο 76-67

Στρασμπούρ - Αρμάνι Μιλάνο 76-67

Τι κι αν έφυγε ο καλύτερός τους παίκτης για το ΝΒΑ. Τι κι αν είχαν ήδη αποκλειστεί. Οι Γάλλοι της Στρασμπούρ νίκησαν (76-67) την Αρμάνι και αποχαιρέτησαν την Euroleague με ψηλά το κεφάλι.

Είχαν μεγαλύτερες προσδοκίες στο ξεκίνημα της σεζόν. Ήθελαν να προκριθούν στο Top-16. Αυτό θα ήταν για εκείνους μια σπουδαία επιτυχία. Παρόλα αυτά, η Στρασμπούρ ετοιμάζεται πλέον για το Eurocup, την ώρα που η Αρμάνι μπαίνει στον δρόμο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Ο Τιμ Αμπρομάιτις έκανε σπουδαία εμφάνιση (23 πόντοι, 6/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ σε 30:45), ο Ρομέν Ντιπόρτ πρόσθεσε 14 πόντους και 9 "σκουπίδια", ενώ ο Πολ Λακόμπ είχε 13 πόντους και πέντε ριμπάουντ. Κορυφαίος της Αρμάνι Μιλάνο ήταν ο Κέρτις Τζέρελς με 17 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής. Κανείς άλλος δεν είχε διψήφιο αριθμό, με τον σταρ Κιθ Λάνγκφορντ να μένει στους 9 με 2/7 σουτ εντός πεδιάς και 4/5 βολές σε κάτι λιγότερο από 27 λεπτά.

Ο αγώνας

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Η απουσία του Αζινσά δεν πλήγωσε ιδιαίτερα την Στρασμπούρ, που ξεκίνησε το παινχίδι με αιχμή του δόρατος τον Τιμ Αμπρομάιτις, ο οποίος σκόραρε επτά πόντους για το 12-10, έφτασε τους 12 για το 20-12 και βοήθησε την ομάδα του να "χτίσει" μια μικρή μεν, καλή δε διαφορά (22-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τη σκυτάλη πήρε ο Λακόμπ. Μαζί με τον Τουπάν διατήρησαν μια απόσταση και έβαλαν τους γηπεδούχους στο +13 (36-23), πριν απαντήσει με επτά σερί πόντους ο Τζέρελς και μειώσει (36-30) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Οι Γάλοι διατήρησαν μια καλή απόσταση και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Κάμπελ με τρίποντο και γκολ-φάουλ και οι Αμπρομάιτις - Ντιό έκαναν το 53-41, με την Αρμάνι να μην καταφέρνει να βρει ρυθμό και τον Κιθ Λάνγκφορντ να βρίσκεται σε πολύ "ήσυχη" βραδιά. Ο Ουάλας με τρίποντο κράτησε όρθιους τους Ιταλούς (58-50), λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (63-52). Τίποτα, πάντως, δεν μπορούσε να αλλάξει στο χρόνο που απέμενε.

Ο Λακόμπ έβαλε τρίποντο για το 68-57 στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, η Στρασμπούρ διατήρησε τον έλεγχο και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ταξίδι της στην Euroleague. Μπορεί να μην είχε ανάγκη τη νίκη από βαθμολογικής άποψης, όμως μετά από όσα συνέβησαν με τον Αζινσά, οι Γάλλοι ήθελαν μια καλή εμφάνιση για να αποδείξουν ότι μπορούν και χωρίς το "σκιάχτρο" τους στη ρακέτα. Την έκαναν και αποχώρησαν με ψηλά το κεφάλι, για να προετοιμαστούν εν όψει της φάσης των 32 του Eurocup.

* Δείτε εδώ τον όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχει η Αρμάνι Μιλάνο στο Top-16.

* Η Στρασμπούρ θα παίξει στο Group N του Eurocup, απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, την Χιμίκ Γιούζνι και την Ραντνίτσκι.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ