EUROLEAGUE

Στους “8” (και εύκολα) η Νταρουσάφακα!

Στους “8” (και εύκολα) η Νταρουσάφακα!

Η Νταρουσάφακα νίκησε εύκολα τον Ερυθρό Αστέρα 78-62 και πήρε το τελευταίο “εισιτήριο” για τα Playoffs της EuroLeague, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Είχε να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα από την 20ή αγωνιστική. Σε δύο εβδομάδες, πάντως, η Νταρουσάφακα θα παίζει στα Playoffs της EuroLeague. Όχι ο Ερυθρός Αστέρας. Η τουρκική ομάδα ήταν καλύτερη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ξεκίνησε το παιχνίδι με 10-0 και δεν έχασε ούτε στιγμή το προβάδισμα στην Φολκσβάγκεν Αρίνα, όπου νίκησε εν τέλει εύκολα τον Ερυθρό Αστέρα 78-62 και προκρίθηκε στους “8” της διοργάνωσης, όπου την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η τουρκική ομάδα προχώρησε τόσο μακριά στην Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της (πέρυσι είχε φτάσει μέχρι το Top 16), ενώ έκανε παράλληλα και το 4-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, από τον οποίον δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε επίπεδο EuroLeague. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν σταθερά στην πρώτη οκτάδα της EuroLeague από την 15η αγωνιστική. Ένα ματς, όμως, του στοίχισε μία θέση στα Playoffs...

Ο MVP

Ο Μπραντ Γουόναμεϊκερ έδειξε από νωρίς το δρόμο στην ομάδα του. Ο Αμερικανός γκαρντ εκτελούσε, δημιουργούσε, έβγαζε άμυνες και γενικά έπαιζε με την ενέργεια που τόσο μεγάλη ανάγκη είχε η ομάδα του Μπλατ για να μπει καλά στο παιχνίδι. Ο Γουόναμεϊκερ τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 6/7 βολές, 5/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη στα 35'05'' που αγωνίστηκε. Είχε επίσης και το μεγαλύτερο Index Rating (25) από κάθε παίκτη που αγωνίστηκε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με 1/16 τρίποντα δεν θα μπορούσε να έχει μεγάλη τύχη στο παιχνίδι ο Ερυθρός Αστέρας. Οι Σέρβοι ξεκίνησαν το ματς με 0/9 τρίποντα και με εξαίρεση τον Νέιτ Γουόλτερς (που είχε 1/1), όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα είχαν μαζί 0/15.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ερυθρός Αστέρας, αν και πολύ άστοχος, κατάφερε να ρίξει τη διαφορά από τους 16 πόντους μέχρι τους τρεις στο 29' (52-49). Έμοιαζε να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι. Στα επόμενα τέσσερα λεπτά όμως η Νταρουσάφακα έκανε ένα επιμέρους 8-2, ξέφυγε πάλι στο σκορ, ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (66-55) στο 35' και έβαλε το νερό στο αυλάκι για την ιστορική νίκη-πρόκριση.

Στους “8” (και εύκολα) η Νταρουσάφακα!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Νταρουσάφακα μπήκε στην Φολκσβάγκεν Αρίνα αποφασισμένη να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της και δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ σημείωσε τους πρώτους 10 πόντους του αγώνα, δημιούργησε διψήφια διαφορά πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά και από εκεί και πέρα δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με διαφορά 11 πόντων (25-14), την ανέβασαν μέχρι τους 16 στο 14' (34-18) και δεν επέτρεψαν στον Ερυθρό Αστέρα να τη ρίξει κάτω από τους οκτώ στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς βελτίωσε αισθητά την άμυνα της στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά μέχρι τους τρεις πόντους στο 29' (52-49), ωστόσο αυτό ήταν το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει. Μερικά κρίσιμα καλάθια από τους Γουίλμπεκιν, Γουόναμεϊκερ και η καταλυτική παρουσία του Ζίζιτς κάτω από τα δύο καλάθια βοήθησαν τη Νταρουσάφακα να ξεφύγει πάλι με 73-58 στο 38' και να “καθαρίσει” χωρίς περαιτέρω δυσκολίες το παιχνίδι, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στα Playoffs της EuroLeague για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 43-32, 55-49, 78-62

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ