EUROLEAGUE

Στόχος η σύμπραξη με τη FIBA

Στόχος η σύμπραξη με τη FIBA

Ο Άλεξ Φερέρ μίλησε για τον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Euroleague και FIBA, τονίζοντας πως στη Βαρκελώνη θέλουν να λήξουν άμεσα το πρόβλημα.

Η διαμάχη ανάμεσα σε FIBA και Euroleague Basketball καλά κρατεί, από την άποψη πως η παγκόσμια ομοσπονδία δείχνει αποφασισμένη να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα, θέλοντας να πάρει την κατάσταση του ευρωπαϊκού μπάσκετ στα χέρια της. Όπως δήλωσε όμως, ο Άλεξ Φερέρ (υπεύθυνος επικοινωνίας της Euroleague), στη Βαρκελώνη θέλουν εκεχειρία. Για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το πρώτο πράγμα που είχε να τονίσει αφορούσε την απόφαση των ευρωπαϊκών λιγκών να πουν "όχι" στα σχέδια της FIBA : " Αυτή η κίνηση απλά αντιπροσωπεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Κατ' αρχήν συμφωνούμε στο ότι θέλουμε να δούμε περισσότερα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, αλλά αυτό που προτείνει η FIBA είναι άτοπο, από πλευράς χρόνου. Για την ακρίβεια, ο τρόπος που κατατέθηκε αυτή η πρόθεση δείχνει ότι δεν επρόκειτο για θέμα προς συζήτηση, αλλά για πρόταση μομφής", δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

" Όταν "έσκασε" το θέμα με το καλεντάρι, η Euroleague έστειλε δύο (κι όχι μία) προτάσεις, που θα μπορούσαν να φέρουν τον συμβιβασμό και την επίλυση του προβλήματος. Επρόκειτο για προτάσεις που θα συμφωνούσαν με τις ανάγκες των εθνικών ομάδων, αλλά επίσης και των συλλόγων, που δίνουν παίκτες στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Στείλαμε μία πρώτη απάντηση στη FIBA σχετικά με το καλεντάρι, δίχως να πάρουμε απάντηση. Όταν στείλαμε τη δεύτερη, αρκέστηκαν σε ένα απλό "όχι, ευχαριστούμε". Στόχος μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα με αμοιβαία ικανοποίηση, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις".

Σχετικά με την πρόθεση της FIBA να "καταστρέψει" το έργο της Euroleague και να ξεκινήσει κάτι άλλο, από μηδενική βάση, είχε να πει πως " προφανώς είναι ρίσκο για όλες τις πλευρές. Θα υπάρξει φθορά, ενώ θα δημιουργηθούν πληγές σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά τον κόσμο που παρακολουθεί το προϊόν. Απλά σκεφτείτε κάποια από τα προβλήματα που θα μπορούσαν να υπάρχουν με το ΝΒΑ, αν είχαμε αγώνες εθνικών ομάδων τον Νοέμβριο ή τον Φεβρουάριο, όπως έχει προταθεί. Οι ομάδες θα παρατάσσονταν δίχως τους NBAers που έχουν. Δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον Πάρκερ, τον Γκασόλ, τον Γκαλινάρι και τους υπόλοιπους", ενώ σχολιάζοντας το πλάνο που υπάρχει από πλευράς Euroleague, επεσήμανε:

" Προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε ένα πλάνο, το οποίο θα κάνει διαρκώς καλύτερο το προϊόν. Πάντα δουλεύουμε με γνώμονα το καλό του αθλήματος και την ανάγκη για να βρεθεί μια λύση και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Όλα βέβαια εξαρτώνται από τους συλλόγους. Μιλάμε με τους εκπροσώπους τους, βλέπουμε τα κίνητρα που αναζητούν. Κανείς δεν θέλει εντάσεις, αφού αυτό δεν συμφέρει κανέναν. Κι επειδή πρόσφατα διάβασα κάπου για έλλειψη ρευστού, θα αναφέρω απλά ότι πρόσφατα ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με την Turkish Airilines μέχρι το 2020, ενώ δουλεύουμε εξαιρετικά με παγκόσμια brands, όπως η Armani, η Bwin και η Efes".

Τέλος, είχε να πει πως " προσπαθούμε να βρούμε λύσεις ώστε όλα να κυλήσουν αρμονικά στο μέλλον. Πρόθεσή μας είναι να βαδίσουμε στα ίδια μονοπάτια με τη FIBA. Τούτη την ώρα πάντως θέλουμε να επικεντρωθούμε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, τους τελικούς του Eurocup, το Final Four".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ