EUROLEAGUE

Στο πλευρό της Euroleague οι Ισπανοί

Στο πλευρό της Euroleague οι Ισπανοί

H Γενική Συνέλευση της Liga Endesa συνεδρίασε σήμερα (4/4) στη Βαρκελώνη και αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της Euroleague Basketball, για συνεργασία ως το 2020!

Οι ιθύνοντες της ισπανικής λίγκας συνεδρίασαν σήμερα (4/4) στη Βαρκελώνη κι εν συνεχεία η Liga Endesa ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόταση της Euroleague Basketball για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Φρανθίσκο Ρόκα, παρουσίασε στις ομάδες τα δεδομένα που σχετίζονται με τα νέα πρότζεκτ της FIBA και της Euroleague Basketball. Από την πλευρά τους, οι σύλλογοι αποφάσισαν να συμπορευτούν με την Euroleague Basketball και τις διοργανώσεις της (σ.σ. Euroleague, Eurocup)!

Όπως είναι γνωστό, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Λαμποράλ Κούτσα υπέγραψαν συμβόλαια 10ετούς διάρκειας με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι Ίβηρες θα έχουν και τέταρτη ομάδα στην Euroleague από τη σεζόν 2017-18 (σ.σ. καταργείται η wild card που ισχύει για την περίοδο 2016-17), η οποία θα προκύπτει από την κατάταξη στην ισπανική λίγκα.

Στα του Eurocup, τρεις ισπανικές ομάδες θα παίξουν απευθείας στους ομίλους, βάσει ranking στη Liga Endesa. Τη σεζόν 2016-17 ο αριθμός θα αυξηθεί στις τέσσερις ομάδες. Η συμφωνία με την Euroleague Basketball είναι τετραετούς διάρκειας ενώ η Γενική Συνέλευση της Liga Endesa εξήγησε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στις ομάδες που θα προτιμήσουν να αγωνιστούν στο νεοσύστατο Basketball Champions League της FIBA.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ