EUROLEAGUE

Στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς, για τον Παναθηναϊκό

Στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς, για τον Παναθηναϊκό
STOLISVAGGELIS

Όταν παίζει εντός έδρας ο Παναθηναϊκός είναι... άλλη ομάδα. Το επιβεβαίωσε απέναντι στη Ζάλγκιρις, της οποίας επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση στο ΟΑΚΑ (91-56), για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Μετά τις δύο εκτός έδρας ήττες από Μπαρτσελόνα και Ζιελόνα Γκόρα, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μία εμφατική εντός έδρας νίκη για να "επουλώσει" -στον βαθμό του δυνατού- τις "πληγές" του. Οι "πράσινοι" έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τη Ζάλγκιρις, για να φτάσουν στην τελική επικράτηση (91-56) δίχως να χρειαστεί να "πατήσουν το γκάζι" ιδιαίτερα.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρουσιάστηκε συνεπής στις δύο πλευρές του παρκέ, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της, "άνοιξε" το γήπεδο όποτε είχε ευκαιρία και με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Μιχάλη Λούντζη να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, πρόσθεσε στο ενεργητικό της μια άνετη νίκη. Από την άλλη, ο Αντώνης Φώτσης ήταν ο μοναδικός από τους έντεκα (11) διαθέσιμους που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Πρώτος σκόρερ για το "τριφύλλι" ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (18 πόντοι), την ώρα που ο Τζέιμς Γκιστ εμφανίστηκε επηρεασμένος από την απουσία των τελευταίων δύο εβδομάδων, γεγονός πάντως που δεν επηρέασε στο ελάχιστο την εμφάνιση της ομάδας του.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Σάσα Τζόρτζεβιτς

Ο αγώνας

Εντός έδρας ο Παναθηναϊκός νιώθει πολύ άνετα, ή καλύτερα πιο άνετα απ ότι όταν παίζει μακριά από το ΟΑΚΑ. Κατέστη σαφές από τα πρώτα λεπτά κιόλας της αναμέτρησης με τη Ζάλγκιρις, αφού η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν άργησε να "χτίσει" μια διαφορά που την έβαλε από νωρίς σε θέση ισχύος για τη νίκη (14-5 στο 4'51'').

Οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι από τα 6μ75, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τρόπους να απειλήσουν το καλάθι. Κι από τη στιγμή που ο πιο αξιόπιστος παίκτης τους (βλ. Ίαν Βουγιούκας) χρεώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ, μοιραία είδαν το "τριφύλλι" να ξεμακραίνει στο σκορ. Σε σημείο που δεν αργήσαμε να δούμε το +10 (21-11 στο 7'31'') μετά από 2/2 βολές του Ραντούλιτσα.

Αυτό ήταν και το σημείο που ο "Σάλε" αποφάσισε να ρίξει στο παρκέ τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, στη θέση "4" (αντί του Τζέιμς Γκιστ, την ώρα που ο Αντώνης Φώτσης δεν αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο). Κι η αλήθεια είναι ότι ο 18χρονος έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω στον Μπροκ Μότουμ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωνε τη δράση του στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας ως εφόδιο το +14 (27-13).

Οι Λιθουανοί συνέχιζαν να αστοχούν μέσα από τα 6μ75 (είχαν 5/25 στο πρώτο ημίχρονο), την ώρα που οι "πράσινοι" έφταναν σε νταμπλ σκορ (32-16), με τους Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Σάσα Πάβλοβιτς σε ρόλο πρωταγωνιστών. Κάπου εκεί, η Ζάλγκιρις επιχείρησε να αντεπιτεθεί, εκμεταλλεύτηκε την επιπολαιότητα του Παναθηναϊκού στην επίθεση και πετυχαίνοντας οκτώ σερί πόντους, έφτασε στο -8 (32-24 στο 15'04'').

Στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς, για τον Παναθηναϊκό
STOLISVAGGELIS

Η υποψία ανατροπής δεν επιβεβαιώθηκε όμως, αφού από το σημείο αυτό κι έπειτα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επικράτησαν στο παρκέ. Με τον Νικ Καλάθη να "ανοίγει" τον ρυθμό όποτε είχε την ευκαιρία, η διαφορά επέστρεψε σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (44-25). Ήτοι, το επιμέρους σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού ήταν 12-1, την ώρα που το... δίποντο πρόβλημα της λιθουανικής ομάδας συνεχιζόταν (3/5 ο Ίαν Βουγιούκας, 2/20 όλοι οι υπόλοιποι).

Η όποια αντίδραση αναμενόταν από την πλευρά της Ζάλγκιρις, έμεινε απλά στα... χαρτιά. Βλέπετε, οι παίκτες του "τριφυλλιού" δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι το +30 (65-35 στο 27'16''), μετά από καλάθι του Όγκνιεν Κούζμιτς. Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έριξε στο παρκέ τον Μιχάλη Λούντζη (στο 27'54''), την ώρα που ο Αντώνης Φώτσης παρέμενε καθηλωμένος στον πάγκο, ως ο μοναδικός "πράσινος" δίχως χρόνο συμμετοχής.

Στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς, για τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Από τη στιγμή πάντως που οι γηπεδούχοι σούταραν με τόσο καλά ποσοστά σε δίποντα (4/8) και τρίποντα (4/6) στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν υπήρχε λόγος να πιεστεί κάποιος παίκτης. Πόσω μάλλον όταν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου τούς βρήκε στο +29 (70-41), με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να προσφέρει δύο εντυπωσιακές φάσεις σε άμυνα και επίθεση (τάπα και κάρφωμα), για να ξεσηκώσει προς στιγμήν τους φίλους της ομάδας του.

Η τελευταία περίοδος ήταν απλά για να γίνει, αφού το μοναδικό ενδιαφέρον που υπήρχε πλέον αφορούσε στην τελική διαφορά της νίκης του Παναθηναϊκού. Εν τέλει η μπίλια έκατσε στο +35 (91-56) για το "τριφύλλι", που την ερχόμενη εβδομάδα περιμένει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (20/11, 21:45) του Γιώργου Μπαρτζώκα, στα back to back παιχνίδια που θα δώσει στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 44-25, 70-41, 91-56.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς 12 (2), Ραντούλιτσα 18, Φελντέιν 15 (5), Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 8, Καλάθης 11 (1), Λούντζης 2, Κούζμιτς 11.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Κράπικας): Βένε 6, Λεκαβίτσιους 5 (1), Πότσιους, Καλνιέτις, Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 4, Βουγιούκας 15, Γιαφτόκας 4, Βετσβάγκαρς 1, Χάνλαν 7 (1), Ουλανόβας 4 (1).

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ