EUROLEAGUE

Στο Final Four η Ρεάλ Μαδρίτης, 89-78 την Νταρουσάφακα

Στο Final Four η Ρεάλ Μαδρίτης, 89-78 την Νταρουσάφακα

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε για δεύτερη φορά την Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη (89-78) και έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφαλίζει το εισιτήριο για το Final Four.

Η εντός έδρας ήττα "γύρισε τον διακόπτη" για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες την Νταρουσάφακα (89-78) για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Final Four. Μετά από διάλειμμα ενός έτους (πέρσι), η "Βασίλισσα" επιστρέφει στους αγώνες που δίνουν το τρόπαιο, έχοντας απέναντί της στον ημιτελικό τη Φενέρμπαχτσε, όπως ακριβώς συνέβη προ διετίας στη Μαδρίτη!

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

O MVP

Ο Τρέι Τόμπκινς ήρθε από τον πάγκο και προσέφερε σημαντικά στην ομάδα του, έχοντας 15 πόντους (με 6/9 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 3/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 2 τάπες σε 21'33'' συμμετοχής. Η δική του δουλειά στο επιθετικό κομμάτι έκανε τη διαφορά στο β' μέρος της αναμέτρησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα της "Βασίλισσας" από τα μισά της γ' περιόδου και έπειτα, που της έδωσε το δικαίωμα να ξεφύγει με +17 (60-77) στο 32ο λεπτό. Παρά την προσπάθεια αντεπίθεσης που έκανε η Νταρουσάφακα, ο Σέρχιο Γιουλ ευστόχησε σε ζευγάρι βολών και έβαλε τέλος στις ελπίδες της τουρκικής ομάδας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η μεγάλη διαφορά στη δημιουργία (21 έναντι 7 οι ασίστ), έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Ειδικά από την στιγμή που η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης περιόρισε σημαντικά τον Μπράντλεϊ Ουάναμεϊκερ στον τομέα των ασίστ, με τον ηγέτη της Νταρουσάφακα να έχει μόλις 1 ασίστ και 5 λάθη στο παιχνίδι!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από νωρίς, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ κυρίως χάρη στη συνέπεια που έδειχναν κοντά στο καλάθι. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά προβλήματα στη δημιουργία, έκαναν συνεχόμενα λάθη και επέτρεπαν στη Ρεάλ Μαδρίτης να πετύχει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Όταν μάλιστα ήρθαν κάποια μαζεμένα σουτ τριών πόντων, το παιχνίδι άρχισε να ανοίγει. Το +8 (26-36 στο 17') ήταν απλά η αρχή για τη "Βασίλισσα", η οποία έκλεισε το α' μέρος έχοντας 15/21 δίποντα και 11 ασίστ, εν αντιθέσει με την Νταρουσάφακα που είχε αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ/λαθών (2/10).

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έμειναν κοντά στο σκορ για μεγάλο διάστημα της γ' περιόδου, αλλά ένα ξέσπασμα της "Βασίλισσας" στο τέλος ήταν αρκετό για να φέρει το +14 (58-72). Κι από εκεί να προκύψει το +17 (60-77) του 32ου λεπτού, που έβαζε τις ράγες στο τρένο. Οι γηπεδούχοι δεν εγκατέλειψαν όμως την προσπάθεια, ο Μπράντλεϊ Ουάναμεϊκερ και ο Σκότι Ουίλμπεκιν άρχισαν να σκοράρουν με μεγαλύτερη συνέπεια και η διαφορά έπεσε μέχρι το -6 (76-82) στο 38ο λεπτό.

Η προσπάθεια έμεινε ημιτελής όμως, αφού ο Σέρχιο Γιουλ προστάτευσε το προβάδισμα της ομάδας του, δίνοντάς της τη νίκη (89-78) και μαζί το εισιτήριο για το Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 38-45, 58-72, 78-89.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ