EUROLEAGUE

Στις ΗΠΑ θα βλέπουν Euroleague

Στις ΗΠΑ θα βλέπουν Euroleague

Για πρώτη φορά την ιστορία του Euroleague Basketball World Tour, δύο ευρωπαϊκές ομάδες θα αναμετρηθούν επί αμερικανικού εδάφους, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Euroleague, δύο ευρωπαϊκές ομάδες θα βρεθούν στις ΗΠΑ το επόμενο φθινόπωρο με στόχο να δώσουν φιλικούς αγώνες προετοιμασία. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Αρμάνι Μιλάνο θα αναμετρηθούν σε Σικάγο (1/10) και Νέα Υόρκη (4/10), με στόχο να μεγαλώσουν τους δεσμούς ανάμεσα σε Euroleague και ΝΒΑ.

" Μετά από πολλά χρόνια που στέλναμε ομάδες μας για το Euroleague Basketball World Tour, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να δούμε δύο εξ αυτών να αναμετρούνται σε αγώνα", σχολίασε ο Τζόρντι Μπερτομέου, για να συνεχίσει λέγοντας: " οι Αμερικανοί ξέρουν καλά το μπάσκετ, γι αυτό είμαστε σίγουροι πως θα τους αρέσει αυτό που θα δουν από την Euroleague. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Αρμάνι Μιλάνο είναι δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία, αλλά επίσης χιλιάδες φίλους σε Σικάγο και Νέα Υόρκη".

Αυτά τα δύο παιχνίδια σηματοδοτούν τη 13η συνεχόμενη χρονιά που θα έχουμε το Euroleague Basketball World Tour, με πολλές ομάδες να έχουν βρεθεί στις ΗΠΑ όλα αυτά χρόνια για να δώσουν φιλικά.

" Η Μακάμπι είναι ενθουσιασμένη που θα προσθέσει ακόμη μία λαμπρή σελίδα στην ιστορία της, παίζοντας στις ΗΠΑ και συνεχίζοντας να βοηθάει στην παγκοσμιοποίηση του αθλήματος", ανέφερε αρχικά ο Ντάνι Φέντερμαν (GM των Ισραηλινών), για να επισημάνει ότι " πάντα βλέπουμε χιλιάδες φιλάθλους να έρχονται στα παιχνίδια που γίνονται στις ΗΠΑ, όπως συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο σε Μπρούκλιν και Κλίβελαντ. Είμαστε χαρούμενοι που θα δώσουμε στη μεγάλη εβραϊκή κοινότητα του Σικάγο και της Νέας Υόρκης την ευκαιρία να δουν την ομάδα στην πόλη τους".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ιταλών Φλάβιο Πορταλούπι τόνισε ότι " ως σύλλογος έχουμε παράδοση στο να διατηρούμε ισχυρές σχέσεις με την Αμερική. Πέντε μέλη του Hall of Fame έχουν υπάρξει μέλη της ομάδας μας. Επομένως νιώθουμε ότι αυτό το βήμα είναι σημαντικό με βάση τις αξίες και το παρελθόν μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε σε δύο μεγάλα γήπεδα, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να δει τι εστί Αρμάνι Μιλάνο. Ελπίζουμε πως θα κάνουμε τον ιδιοκτήτη μας, Τζιόρτζιο Αρμάνι, και όλους τους φιλάθλους της πόλης μας περήφανους, που θα τους εκπροσωπήσουμε".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ