EUROLEAGUE

Στην Μπάμπεργκ το θρίλερ με την Αρμάνι Μιλάνο

Στην Μπάμπεργκ το θρίλερ με την Αρμάνι Μιλάνο

Η Μπάμπεργκ λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει, αλλά στην παράταση ήταν ψύχραιμη και πήρε τη νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (106-102). Έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές ο Νίκος Ζήσης.

Στο παιχνίδι της Μπάμπεργκ με την Αρμάνι Μιλάνο, ο ένας έδινε τη νίκη στον άλλον. Τη χάριζε. Τα πολλά λάθη των παικτών των δύο ομάδων στη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου έφερναν διαρκώς τα πάνω κάτω, με την Μπάμπεργκ να είναι "αγκαλιά" με τη νίκη στην κανονική διάρκεια, αλλά τον Ρίκι Χίκμαν να ισοφαρίζει με 3/3 βολές (μετά το επιπόλαιο φάουλ του Φαμπιάν Κοζέρ) και να στέλνει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Τι κι αν ο Νίκος Ζήσης έχασε την τελευταία επίθεση στο σαραντάλεπτο; Έβαλε τις κρίσιμες βολές στην παράταση, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του επί της Αρμάνι Μιλάνο (106-102), η οποία πλέον μετρά τρεις σερί ήττες.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο MVP

Ο Ντάριους Μίλερ έκανε όργια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με του 27 πόντους που σημείωσε (με 2/6 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 5/5 βολές) να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα του. Ποιος έβαλε όμως επίσης σημαντικό λιθαράκι στη νίκη; Ο Νίκος Ζήσης που είχε 9/9 βολές, με τις έξι εξ αυτών να σημειώνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα σε κανονική διάρκεια και παράταση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του έξτρα πενταλέπτου, με τους παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι να έχουν 4/4 βολές (από δύο οι Γιάνις Στρέλνιεκς και Νίκος Ζήσης), την ώρα που ο Ρακίμ Σάντερς έχασε το μεγάλο τρίποντο (που θα έφερνε τη διαφορά στον πόντο) που θα έδινε μια ακόμη ευκαιρία στην Αρμάνι Μιλάνο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι Νίκος Ζήσης, Ντάριους Μίλερ και Γιάνις Στρέλνιεκς είχαν 18/18 βολές. Σημείωση: τις μισές εξ αυτών τις έβαλαν στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα και στην παράταση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Αρμάνι Μιλάνο ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι, με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε σε ρόλο ηγέτη. Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ των φιλοξενούμενων ήταν ασταμάτητος στην εκκίνηση του αγώνα, με το +7 (24-31 στο 13'35'') να είναι κυρίως δικό του έργο.

Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα δεν έμεινε όμως εκεί αφού λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στο +15 (29-44 στο 17'41''), με τον Ντάριους Μίλερ όμως να σκοράρει διαδοχικά τρίποντα και να ρίχνει τη διαφορά σχεδόν στο μισό, στο φινάλε του α' μέρους (38-46).

Μόλις οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ, η αντεπίθεση της γερμανικής ομάδας συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να... δικαιωθεί. Ο Λέον Ραντόσεβιτς πέτυχε πέντε διαδοχικούς πόντους, για το +3 (52-49 στο 23'40'') της ομάδας του, που είχε πλέον τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Δεν εδραίωσε το προβάδισμά της όμως, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Το δ' δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε μια ραψωδία μεγάλων σουτ και... λαθών, με τον Φαμπιάν Κοζέρ να κάνει το μεγαλύτερο εξ αυτών. Βλέπετε, έκανε φάουλ στον Ρίκι Χίκμαν στα 8.5'' με τον γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο να το... εκβιάζει, να πηγαίνει στη γραμμή για τρεις βολές, να τις βάζει και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση (91-91).

Κι αν στην αρχή, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ικανοί για το "διπλό", σταδιακά οι Γιάνις Στρέλνιεκς, Ντάριους Μίλερ και Νίκος Ζήσης "υπέγραψαν" τη δεύτερη φετινή νίκη της Μπάμπεργκ.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 38-46, 61-64, 91-91, 106-102.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ