EUROLEAGUE

Στην Κωνσταντινούπολη και επίσημα το Final-4 του 2017

Στην Κωνσταντινούπολη και επίσημα το Final-4 του 2017

EuroLeague και Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσαν πως το Final Four επιστρέφει στην Τουρκία. Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές και πότε θα διεξαχθούν οι κρίσιμοι αγώνες το 2017.

Ήταν λίγο πολύ γνωστό, σήμερα έγινε και επίσημο. Το Final Four της EuroLeague για το 2017 επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, για να διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Μαϊου. Το αφεντικό της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, η Turkish Airlines και ο Δήμαρχος της πόλης έκαναν τις επίσημες ανακοινώσεις στο ξενοδοχείο Four Seasons, μπροστά σε ένα πλήθος δημοσιογράφων, αθλητών και επίσημων αρχών.

Η διοργάνωση επιστρέφει στο γήπεδο όπου ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Ολυμπιακός έγραψαν ιστορία το 2012. Στο Sinan Erdem Dome. Η Κωνσταντινούπολη που δοκιμάστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, θα φιλοξενήσει τους κρίσιμους αγώνες που θα ανακηρύξουν τον νέο Πρωταθλητή Ευρώπης, αυτόν που θα διαδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκτός και αν οι Ρώσοι κρατήσουν τα σκήπτρα μπροστά στο κοινό που θέλει όσο τίποτε άλλο να δει μια ομάδα της χώρας του να φτάνει στην κορυφή.

Το EuroLeague Greece ήταν παρόν στην συνέντευξη Τύπου, καλεσμένο της Turkish Airilines στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Κωνσταντινούπολη και επίσημα το Final-4 του 2017

Οι Τούρκοι είναι περήφανοι για το γεγονός ότι φέτος θα δουν τέσσερις ομάδες τους στη νέα διοργάνωση, την Φενέρμπαχτσε, την Εφές, την Γαλατασαράι και την Νταρουσάφακα. Έχουν φιλοδοξίες, έχουν και μεγάλους στόχους. Το σίγουρο είναι πως έχουν κάνει τα πάντα για να βοηθήσουν το μπάσκετ να "μεγαλώσει", όχι μόνο στη χώρα, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου πήρε πρώτος τον λόγο για να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις: " Ευχαριστώ τους ανθρώπους της τουρκικής κυβέρνησης, της τουρκικής ομοσπονδίας και τον κόσμο της Κωνσταντινούπολης. Είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι εδώ, τώρα είναι ακόμη καλύτερο που θα μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο. Είμαστε χαρούμενοι να ανακοινώσουμε πως το Final Four του 2017 θα διεξαχθεί στην Sinan Erdem Arena. Είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε μια λίγκα. Οι κορυφαίες ομάδες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη, μέχρι να φτάσουν εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο το μπάσκετ της χώρας μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια. Τέσσερις ομάδες της χώρας θα βρίσκονται στη νέα διοργάνωση. Θα έχουμε ένα τέλειο event για τον κόσμο του μπάσκετ. Θα έχουμε πολλά νέα πράγματα, θα είμαστε έτοιμοι σε δυο εβδομάδες για να παρουσιάσουμε την καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών. Θα έχουμε πολλές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της πόλης, όταν έρθει η ώρα για το Final Four. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και την Turkish Airlines. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο για να φτάσουμε εδώ".

Ο Τζόρντι Μπερτομέου είπε και κάτι ακόμα ωστόσο: Ότι το Βελιγράδι, το οποίο έμοιαζε να είναι το εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που το Final-4 δεν γινόταν στην Κωνσταντινούπολη, έχει ακόμα ελπίδες να το φιλοξενήσει την γιορτή του μπάσκετ στο μέλλον: " To Βελιγράδι παραμενει στο κολπο για το Final Four του 2018, ενώ η Μόσχα είναι το φαβορί για το 2019. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη κάτι επίσημο, ίσως το κάνουμε στη διάρκεια του Οκτωβρίου".

Στην Κωνσταντινούπολη και επίσημα το Final-4 του 2017

Ο εκπρόσωπος της Turkish Airlines, Ιλκέρ Αϊτσί ήταν πολύ πιο συναισθηματικός: " Πιστεύουμε πως η επιτυχημένη μας συνεργασία με τη EuroLeague, μας κάνει χαρούμενους γι' αυτή τη χορηγία. Είναι όμορφο να γυρίζει το Final Four σε αυτή την όμορφη πόλη. Έχουμε ανθρώπους που επενδύουν στο άθλημα, εξαιρετικούς προπονητές και παίκτες, αλλά και μια από τις καλύτερες λίγκες στην Ευρώπη. Μετά από όσα έγιναν πέρυσι με τη Φενέρμπαχτσε, με τον τρόπο που έχασε, είπαμε ότι θέλαμε την επόμενη σεζόν τη διοργάνωση του Final Four. Είχαμε την υποστήριξη και άλλων παραγόντων, οι οποίοι μας βοήθησαν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη EuroLeague. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές, ειδικά το καλοκαίρι. Υπήρχαν γεγονότα που ήταν εναντίον μας, όμως η σχέση μας με τον Τζόρντι Μπερτομέου τα τελευταία χρόνια, ήταν καταλυτική. Θέλω να τον ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον του και τη στάση που κράτησε. Η EuroLeague θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη διοργάνωση και εμείς ως Turkish Airlines, θα έχουμε τον τίτλο του σπόνσορά της. Θυμάμαι πολλούς από όσους βρίσκονται εδώ, τους έβλεπα να αγωνίζονται. Έτσι είναι και με τους οπαδούς του μπάσκετ. Βλέπαμε τον Hedo Turkoglu και πάντα ρωτούσαμε τι έκανε στο τελευταίο του παιχνίδι. Ήταν θρύλος στο ΝΒΑ και έτσι γύρισε από εκεί. Έχουμε τις πιο καλές ομάδες, προπονητές, παίκτες. Αυτή θα είναι η καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών. Η Φενέρμπαχτσε έχασε πέρυσι στο τέλος, αλλά το καλό με τον ανταγωνισμό είναι ότι την επόμενη φορά μπορεί να είσαι ο τυχερός. Θα έχουμε 15 ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια της σεζόν. Ελπίζω πως το φετινό θα είναι το καλύτερο Final Four στην ιστορία".

Στην Κωνσταντινούπολη και επίσημα το Final-4 του 2017

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, θέλησε κυρίως να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν για να γυρίσει η διοργάνωση στην πόλη του: " Είμαστε χαρούμενοι γιατί η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του αθλητισμού και της κουλτούρας. Βήμα βήμα θα τα καταφέρουμε, χάρη και στη βοήθεια της Κυβέρνησης. Ευχαριστούμε και την Turkish Airlines που κάνει τρομερή προσπάθεια για να συμβούν όλα αυτά. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα καταφέρουμε να πάρουμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, νομίζω πως το αξίζουμε. Αξίζουμε όλα αυτά τα μεγάλα γεγονότα. Ευχαριστώ όσους έχουν προσπαθήσει για να τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε και τον Τζόρντι Μπερτομέου".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ