EUROLEAGUE

Σταματάς αιφνιδιασμό; Χρεώνεσαι με αντιαθλητικό!

Σταματάς αιφνιδιασμό; Χρεώνεσαι με αντιαθλητικό!

Η Euroleague ενημέρωσε πως γίνεται πιο αυστηρός ο κανονισμός για τους παίκτες που σταματούν με φάουλ τον αντίπαλο προκειμένου να ανακόψουν τον αιφνιδιασμό. Θετικοί στην αλλαγή λογικής οι προπονητές των ομάδων.

Από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα δούμε πολλά νέα πράγματα στην Euroleague. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το σύστημα διεξαγωγής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και αναφορικά με τους κανονισμούς. Για αρχή, η Euroleague ενημέρωσε τους προπονητές των ομάδων πως οι διαιτητές θα είναι πιο αυστηροί με τους παίκτες που κάνουν φάουλ για να σταματήσουν έναν αιφνιδιασμό, δίχως να έχουν ως στόχο τους την μπάλα.

Ενώ παλιά χρεώνονταν με απλό φάουλ, πλέον θα τους δίνεται αντιαθλητικό. Ήτοι, δύο βολές στον αντίπαλο και η επαναφορά της μπάλας από το κέντρο.

"Θα ανεβάσει την ταχύτητα του αγώνα. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι λατρεύουν το transition και θέλουν να δουν τη δράση να είναι έντονη. Ελπίζουμε πως αυτό θα δημιουργήσει λιγότερες συνθήκες διακοπής στους αγώνες και περισσότερες κατοχές, κι ως εκ τούτου πόντους. Συμφωνώ πολύ με αυτή την τακτική. Συμφωνήσαμε οι προπονητές πως είναι σημαντικό που είμαστε κομμάτι αυτής της απόφασης που πάρθηκε. Αυτή είναι η ζωή μας. Δουλεύουμε πάνω στο παιχνίδι καθημερινά. Αγαπάμε το άθλημα και ενδιαφερόμαστε γι αυτό", σχολίασε για τα νέα... διαιτητικά δεδομένα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Από την πλευρά του, ο Αντρέα Τρινκιέρι επεσήμανε πως "η κεντρική ιδέα που υπάρχει είναι να βοηθήσουμε την εξέλιξη του αθλήματος και να κάνουμε πιο γρήγορη την επίθεση. Όλοι οι προπονητές λέμε πάντα "καλή δουλειά" στους παίκτες που σταματούν τον χρόνο με ένα καλό φάουλ. Τώρα δεν θα το λέμε πια, κάτι που είναι μεγάλη αλλαγή. Πιστεύω πως είναι για καλό αυτό, γίνεται για καλό σκοπό και θα κάνει καλό στο άθλημα. Ανυπομονώ να λειτουργήσω διαφορετικά, ήδη στην προπόνηση, που θα πρέπει να διδάξω αυτή την αλλαγή".

Ο Υπεύθυνος Διαιτησίας της Euroleague, Ρίτσαρντ Στόουκς, σχολίασε από μέρους του πως "πιστεύουμε πως αυτός ο κανονισμός δεν έχει υλοποιηθεί στον βαθμό που έπρεπε τα τελευταία χρόνια. Συμφωνήσαμε με τους προπονητές πάνω στα νέα δεδομένα και πλέον μένει να επιμορφωθούν οι διαιτητές που θα καλούνται να εφαρμόζουν τους κανονισμούς. Είμαστε χαρούμενοι που είχαμε θετική ανταπόκριση από τους προπονητές των ομάδων στην ανάλυση που τους κάναμε".

Οι Γιάννης Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός), Δημήτρης Ιτούδης (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Φενέρμπαχτσε), Βέλιμιρ Περάσοβιτς (Αναντολού Εφές), Αντέα Τρινκιέρι (Μπάμπεργκ), Ντέγιαν Ράντονιτς (Ερυθρός Αστέρας), Ντέβιντ Μπλατ (Νταρουσάφακα), Γιασμίν Ρέπεσα (Αρμάνι Τζινς), Έρεζ Εντελσταϊν (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Πάμπλο Λάσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Εβγκένι Πασούτιν (Ούνικς Καζάν) και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Ζάλγκιρις) έδωσαν το "παρών".

Σημειωτέον, έχει ήδη αποφασιστεί κάτι σχετικό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2017-'18 σε όλες τις διοργανώσεις και με τροποποίηση στον κανονισμό για τα βήματα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ