EUROLEAGUE

Σπουδαίο διπλό στη Βαρκελώνη η Φενέρμπαχτσε

Σπουδαίο διπλό στη Βαρκελώνη η Φενέρμπαχτσε

Κώστας Σλούκας και Μπόμπι Ντίξον έκαναν τη διαφορά για τη Φενέρμπαχτσε, που πήρε μεγάλη νίκη (73-72) στη Βαρκελώνη απέναντι στην ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ήταν το ντέρμπι της βραδιάς, το ματς που όλοι περίμεναν. Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε διασταύρωσαν τα ξίφη τους επί ισπανικού εδάφους, με την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα να παίρνει στο φινάλε τη νίκη ( 73-72 ) στις λεπτομέρειες. Εξαιρετικός ο Έλληνας πλέι μέικερ, μοιραίος ο Ταϊρίς Ράις που έβαλε μεν 19 πόντους, είχε όμως 2/9 τρίποντα και πήρε κακές αποφάσεις στην τελευταία φάση που θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στους Καταλανούς.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

O MVP

Ο Κώστας Σλούκας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Απέναντι στη Μπάμπεργκ δεν του βγήκε το ματς, όμως σας είχαμε πει ότι θα ανακάμψει άμεσα. Και το έκανε εκεί που η ομάδα του τον είχε ανάγκη. Έπαιξε 30 λεπτά, σκόραρε 15 πόντους με 3/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/4 βολές, μοίρασε 4 ασίστ, πήρε ένα ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο, έβαλε κρίσιμες βολές και έπαιξε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ άμυνα στον Ταϊρίς Ράις στην τελευταία φάση του αγώνα. Είναι υγιέστατος και έτοιμος για μεγάλη σεζόν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στις κακές αποφάσεις του Ταϊρίς Ράις στο φινάλε. Ο Αμερικανός έβαλε μεγάλα σουτ, όμως στο 70-73 βιάστηκε να σουτάρει και στην τελευταία επίθεση της Μπαρτσελόνα αρνήθηκε να πασάρει στον Βεζένκοφ, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και τελικά να εκτελέσει ένα τρίποντο κάτω από τις χειρότερες προϋποθέσεις.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Παρά το γεγονός ότι νίκησε, η Φενέρμπαχτσε μάζεψε μόλις 20 ριμπάουντ σε όλο το 40λεπτο. Για να καταλάβετε πόσο λίγα είναι, αυτός ο αριθμός αποτελεί την τρίτη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της τουρκικής ομάδας στην EuroLeague. Τα τρία επιθετικά ριμπάουντ, είναι ισοφάριση του χειρότερου ρεκόρ της. Δεν ήταν και τόσο παραγωγική βραδιά, όμως σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο πενταδάτος Άντιτς ξεκίνησε δυναμικά με 2/2 τρίποντα, ο Μπογκντάνοβιτς έκανε ακριβώς το ίδιο και η Φενέρμπαχτσε βρήκε με αυτό τον τρόπο απαντήσεις στους οκτώ πόντους του Τόμιτς. Το 19-21 της πρώτης περιόδου ήταν αρκετό για να καταλάβουμε τι θα ακολουθήσει. Οι δυο ομάδες πρόσεχαν κάθε κατοχή, η διαφορά δεν άνοιξε υπέρ κάποιας ομάδας, μέχρι ο Ντίξον κι ο Σλούκας να γράψουν το 33-40 στο 19' με διαδοχικά τρίποντα και κλείσει το πρώτο μέρος στους τέσσερις.

Περπέρογλου και Σλούκας ξεχώριζαν από τις ομάδες τους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο ρυθμός δεν ήταν όμως καλός και οι δυο προπονητές έδειχναν αρκετά εκνευρισμένοι. Ευτυχώς για τους ουδέτερους το 51-53 της τρίτης περιόδου άφηνε υποσχέσεις για "δυνατό" φινάλε. Η Φενέρ έδειχνε, πάντως, πιο έτοιμη γι' αυτό το ματς. Κι όταν ο Ντίξον έβαλε... τετράποντο για το 55-62, πήρε το ψυχολογικό προβάδισμα.

Οι Καταλανοί δεν παράτησαν το ματς, μείωσαν στους τέσσερις (67-71) με τον Ντόρσεϊ να κάνει καλή δουλειά κοντά στο καλάθι και με το τρίποντο του Ράις (70-73) μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Αμερικανός αστόχησε στο επόμενο τρίποντο που μπορούσε να φέρει την ισοφάριση, όμως ο Βεζένκοφ έγραψε το 72-73, ένα λεπτό πριν το φινάλε ενός εκπληκτικού ντέρμπι. Ο Ντίξον βρήκε στη συνέχεια σίδερο, η Μπάρτσα είχε την ευκαιρία να "κλέψει" τη νίκη, όμως ο Ράις πήρε μια απαράδεκτη απόφαση, γλίστρησε, δεν πάσαρε και οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν στο φινάλε να κάνουν φάουλ στη Φενέρμπαχτσε.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

Το highlight της βραδιάς έγινε πάντως στο ημίχρονο, όταν οι παράγοντες της Μπαρτσελόνα τίμησαν τον επί 34 χρόνια φυσιοθεραπευτή του τμήματος, Τόνι Μποβέ. Ο Μποβέ αποφάσισε να βγει στη σύνταξη και είδε πέντε διαδοχικές βραβεύσεις για το έργο που προσέφερε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ναβάρο και Μπερτομέου ήταν δυο από αυτούς που του έδωσαν "παράσημα", μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 36-40, 51-53, 72-73

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ