EUROLEAGUE

Σκαριόλο: "Σπουδαίο το νέο πρότζεκτ της Euroleague"

Σκαριόλο: "Σπουδαίο το νέο πρότζεκτ της Euroleague"

O προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, αναφέρθηκε στις διεργασίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague, εξηγώντας πως πλέον θα υπάρχει συνέπεια στη σχέση των φιλάθλων με το άθλημα.

Στις 16 Οκτωβρίου 2000, η Ρεάλ Μαδρίτης του Σέρτζιο Σκαριόλο υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό του Ηλία Ζούρου στο εναρκτήριο ματς της νεοσύστατης Euroleague. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της διοργάνωσης αυτό ανάμεσα στη "Βασίλισσα" και τους Πειραιώτες, στο οποίο οι Μαδριλένοι επικράτησαν με σκορ 75-73.

Η Euroleague περνάει στη νέα εποχή από την επόμενη σεζόν με τη συμμετοχή 16 ομάδων και ο Σκαριόλο μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό "101tv Malaga" για το νέο πρότζεκτ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

"Έχουμε μπροστά μας ένα νέο και ιδιαίτερο πρότζεκτ με μεγάλο αριθμό αγώνων. Ειδικά για τους συλλόγους που συμμετέχουν στη Liga Endesa, ένα πρωτάθλημα όπου αγωνίζονται 18 ομάδες. Έτσι, λοιπόν, κάποια ομάδα μπορεί να δώσει 68 αγώνες, μόνο για την κανονική περίοδο των δυο διοργανώσεων! Σε κάθε περίπτωση, το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague είναι σπουδαίο! Όλοι θα παίζουν με όλους! Σε ό,τι αφορά τους φιλάθλους και τη σχέση τους με το παιχνίδι, θα υπάρχει μια συνέχεια και μια συνέπεια" εξήγησε ο εθνικός κόουτς της Ισπανίας και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τη "φούρια ρόχα".

Σκαριόλο: "Σπουδαίο το νέο πρότζεκτ της Euroleague"


Ο Σέρτζιο Σκαριόλο στο στούντιο του 101tv Malaga

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ