EUROLEAGUE

Σιένα - Ζιελόνα Γκόρα 60-59

Με τρίποντο του Βιτζιάνο 1.1" πριν το τέλος της αναμέτρησης, η Σιένα πήρε σπουδαία νίκη (60-59) επί της Ζιελόνα Γκόρα, που μέχρι τότε έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι.

Ένα ακόμη ματς ξεγλίστρησε στο τέλος από τα χέρια των παικτών της Ζιελόνα Γκόρα. Άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο οι Πολωνοί είχαν τον έλεγχο. Η Σιένα στάθηκε πιο τυχερή, πιο ψύχραιμη και στο τέλος θριαμβεύτρια.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Τα στατιστικά του αγώνα

O Ντάνιελ Χάκετ (12 πόντοι, 3/12 σουτ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 5 ασίστ, 4 λάθη σε 30 λεπτά) δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ, ο Έρικ Γκριν ήταν θετικός (13 πόντοι), όμως ο Τζεφ Βιτζιάνο (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ) "καθάρισε" άλλο ένα ματς, όπως το εκτός έδρας με την Ουνικάχα Μάλαγα, για την Σιένα. Κορυφαίοι της Ζιελόνα ήταν οι... συνήθεις ύποπτοι Ντραγκίσεβιτς (20 πόντοι, 8/11 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 ασίστ) - Εγένγκα (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Ο αγώνας

Όπως αναμενόταν ξεκίνησε το ματς στη Φλωρεντία. Οι Πολωνοί προσπάθησαν και έριξαν το τέμπο του αγώνα, άντεξαν στα πρώτα λεπτά με τους Εγένγκα - Ντραγκίσεβιτς να ηγούνται στην επίθεση και πέρασαν μπροστά (16-17) λίγο πριν το τέλος της περιόδου (18-17). Το κακό, ποιοτικά, μπάσκετ συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι άστοχες επιθέσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, η Ζιελόνα το εκμεταλλεύτηκε και παρά το γεγονός ότι ο Ούβαλιν ξεκούρασε τον Ντραγκίσεβιτς περισσότερο από όσο περίμενε, είδε τους Εγένγκα - Τσάνας να γράφουν το 24-29, πριν ο Χάκετ πετύχει έξι πόντους για το 30-30 του ημιχρόνου.

Αφού άντεξε στο πρώτο μισό, η Ζιελόνα βγήκε στην αντεπίθεση στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι πήραν πόντους από τον Χάντερ (41-38), όμως στη συνέχεια ο Ντραγκίσεβιτς βρισκόταν παντού, έπαιξε άμυνες, έκλεψε μπάλες, σκόραρε στον αιφνιδιασμό, έβαλε μπροστά την ομάδα του (45-49) και της έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει την τέταρτη περίοδο με προβάδισμα δυο πόντων (47-49).

Γκριν και Βιτζιάνο πέτυχαν από ένα καλάθι στις πρώτες φάσεις για το 52-49, ο Ούβαλιν έριξε ξανά στο ματς τους Εγένγκα - Ντραγκίσεβιτς και εκείνοι ισορρόπησαν άμεσα το ματς (55-55), με τους υπόλοιπους να βγάζουν τρομερή ενέργεια, στοιχείο που έκανε την διαφορά. Ο Εγένγκα έγραψε το 55-57 και το 55-59, η Σιένα τρόμαξε από την εξέλιξη του αγώνα, αλλά δεν λύγισε. Ο Ρότσεστι μείωσε στο καλάθι (57-59), οι Πολωνοί έχασαν την ευκαιρία να "καθαρίσουν" το ματς, ο Ρότσεστι βρήκε σίδερο σε λέι-απ, αλλά μετά το επιθετικό ριμπάουντ ο Χάκετ πάσαρε στον ελεύθερο Βιτζιάνο που πέτυχε το μεγαλύτερο τρίποντο του αγώνα για το 60-59, 1.1" πριν το τέλος.

Η Ζιελόνα είχε μια τελευταία ευκαιρία, όμως η επαναφορά ήταν κάκιστη, η μπάλα κατέληξε σε χέρια γηπεδούχων και εκείνοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, με τον τρόπο που αυτή ήρθε.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ