EUROLEAGUE

Showtime από τη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα

Showtime από τη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα

Ποιος είδε τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν τη φοβήθηκε! Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο "άγγιξε" το τέλειο στο α' μέρος απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, για να "καθαρίσει" από νωρίς το παιχνίδι και να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση στην επικράτηση (98-68).

Με την επίθεσή της να βγάζει "φωτιές" σε όλο το παιχνίδι, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πάρτι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (98-68), επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Οι "μερένγκες" ξεπέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες την ήττα από τη Γαλατάσαραϊ για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα playoffs.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο MVP

Ποιον να διαλέξεις; Με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον. Ας πούμε ότι (και) αυτή τη φορά ο πολυτιμότερος ήταν ο Σέρχιο Γιουλ, επειδή έκανε νταμπλ νταμπλ ξανά. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 11 πόντους (2/4 δίπ., 1/4 τρίπ., 4/4 βολ.), 10 ασίστ και 6 λάθη σε 24'31'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Από το α' δεκάλεπτο μπήκε -επί της ουσίας- τέλος σε κάθε επιδίωξη του Ερυθρού Αστέρα να κάνει την έκπληξη. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν 7/7 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 6/6 βολές και 11 ασίστ, ήταν αδύνατο να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους "ερυθρόλευκους". Είχαν βρει γρήγορα ρυθμό και έκαναν επίδειξη δύναμης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με 80% (24/30) στα δίποντα, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κυριάρχησε απλά. Έκανε ό,τι ήθελε κοντά στο καλάθι. Γι αυτό η διαφορά ξέφυγε τόσο πολύ, τόσο γρήγορα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι τελείωσε πριν καν αρχίσει. Φαίνεται πως η ήττα από τη Γαλατάσαραϊ πριν από μια εβδομάδα εξόργισε τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο που κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Η διαφορά γρήγορα έφτασε σε διψήφια επίπεδα, με το +14 (38-24) του α' δεκαλέπτου να προκύπτει από τα 13/15 σουτ εντός παιδιάς των γηπεδούχων.

Δεν έμειναν όμως εκεί, αφού συνέχισαν να παίζουν με το πόδι στο γκάζι. Σε σημείο που έβλεπαν το αντίπαλο καλάθι σαν βαρέλι. Γι αυτό και η διαφορά έφτασε στο +19 (63-44) στην ανάπαυλα, με τα ποσοστά τους να παραμένουν εξωπραγματικά: 15/17 δίποντα, 8/13 τρίποντα, 9/10 βολές, 19 ασίστ.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά αφού οι "μερένγκες" είχαν βρει ρυθμό, τίποτα δεν έπιανε. Με σπασμένα φρένα έπαιζε η Ρεάλ Μαδρίτης, που -έχοντας καθαρίσει το παιχνίδι από το α' μισό- έριξε τους τόνους στο β' μέρος. Δίχως όμως να αντιμετωπίσει προβλήματα. Αντίθετα, οι "παγκίτες" της έκαναν ακόμη καλύτερη δουλειά, με τη διαφορά να φτάνει στο +29 (86-57 στο 31'56'') με δύο βολές του Τρέι Τόμπκινς.

Η διαφορά δεν έπεσε από εκεί και έπειτα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να προσθέτει μία ακόμη ξεκούραστη νίκη στην συλλογή της και να διασφαλίζει μια θέση στην τετράδα εν όψει των playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 38-24, 63-44, 80-57, 98-68.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ