EUROLEAGUE

Σέκουλιτς: "Έτσι κερδίζεις τη Ρεάλ Μαδρίτης!"

Σέκουλιτς: "Έτσι κερδίζεις τη Ρεάλ Μαδρίτης!"

Τι πρέπει να κάνει μια ομάδα για να κερδίσει τη Ρεάλ; Πως περιορίζεις τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ κι, εν πάση περιπτώσει, τι σημαίνει η επιστροφή του Ρούντι Φερνάντεθ; Ο Μπλάκοτα Σέκουλιτς δίνει τις απαντήσεις στο Euroleague Greece (PHOTOS, VIDEO).

Στο παιχνίδι με το οποίο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη Liga Endesa πριν από το κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (25/3, 21:45), η Ρεάλ ηττήθηκε από την Τενερίφη για πρώτη φορά έπειτα από εννιά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο "Santiago Martin"!

Έτσι η ομάδα του Πάμπλο Λάσο υποχώρησε στο 19-5 στην κατάταξη, πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (22-2) και τη Βαλένθια (21-3) ενώ έπεται η αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους" στη μάχη για την πρόκριση στα playoffs της Euroleague.

Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά έπειτα από τον περσινό τελικό στη Μαδρίτη και ο πρώην σέντερ των ΑΕΚ, Αμαρουσίου, ΠΑΟΚ, Άρη και νυν της Τενερίφης, Μπλάγκοτα Σέκουλιτς μιλάει στο Euroleague Greece για τη νίκη επί της Ρεάλ, το αγωνιστικό στιλ της ομάδας του Λάσο, τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και την επιστροφή του Ρούντι Φερνάντεθ στην αγωνιστική δράση.

Σέκουλιτς: "Έτσι κερδίζεις τη Ρεάλ Μαδρίτης!"

"Η Ρεάλ είναι επικίνδυνη στα πρώτα 8"-10" της επίθεσης"

Αρχικά, ο 34χρονος Μαυροβούνιος αναφέρθηκε στον θρίαμβο της Τενερίφης επί της "Βασίλισσας", εξηγώντας τι έκανε η ομάδα του κι έφτασε στη νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης. "Νομίζω ότι η Τενερίφη έκανε αυτά, ακριβώς, που έπρεπε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης! Βγάλαμε ενέργεια, προσπαθήσαμε πολύ στο αμυντικό κομμάτι ενώ οι αντίπαλοί μας δεν μπόρεσαν να ματσάρουν τα επίπεδα ενέργειας που βγάλαμε στο γήπεδο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο κόουτς Λάσο είναι ένας προπονητής που του αρέσει το transition. Η Ρεάλ, λοιπόν, είναι πολύ επικίνδυνη στα πρώτα 8-10 δευτερόλεπτα της επίθεσης αφού οι παίκτες της δεν θα το σκεφτούν να σουτάρουν τρίποντο με μια πάσα! Είναι κάτι φυσιολογικό για αυτούς. Ο κόουτς της Ρεάλ έχει μια πολύ απλή αλλά ουσιαστική φιλοσοφία. Ίσως μάλιστα να μην χρειάζεται να βάλει πολύπλοκα πράγματα στο παιχνίδι της Ρεάλ αφού υπάρχει ταλέντο σε υπερβολικό βαθμό που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Εμείς, λοιπόν, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να κάνει αυτό που τους αρέσει! Χαλάσαμε τον ρυθμό της Ρεάλ Μαδρίτης με τον τρόπο που παίξαμε άμυνα... Νομίζω ότι αυτό, ακριβώς, πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στον Πειραιά το βράδυ της Παρασκευής''.

Σέκουλιτς: "Έτσι κερδίζεις τη Ρεάλ Μαδρίτης!"

"Πολύ λίγοι παίκτες έχουν τις δυνατότητες του Ροντρίγκεθ"

O Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ Μαδρίτης το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (20/3) κόντρα στην Τενερίφη, στο Pabellon Insular "Santiago Martin". Ο Ισπανός γκαρντ της "Βασίλισσας" τελείωσε την αναμέτρηση απέναντι στους νησιώτες με 21 πόντους (6/8 βολ., 3/3 δίπ., 3/5 τρίπ.), 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 25'37" συμμετοχής ωστόσο οι προσπάθειές του δεν ήταν αρκετές για τους πρωταθλητές Ευρώπης. ''Ο Σέρχιο έχει ωριμάσει πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πολύ λίγοι παίκτες έχουν το ταλέντο και τις ικανότητες του. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πλέι μέικερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη! Είναι εξαιρετικός στο κομμάτι της δημιουργίας ενώ έχει βελτιώσει τα ποσοστά του στην επίθεση. Σίγουρα όλα αυτά προέρχονται από την αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει. Ο Σέρχιο έχει απόλυτη αίσθηση του χώρου. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει στο παρκέ, σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι και το σκοράρισμα. Επίσης βγάζει ένα ελκυστικό στυλ παιχνιδιού που απολαμβάνουν όλοι όσοι βλέπουν τους αγώνες της Ρεάλ!".

Σέκουλιτς: "Έτσι κερδίζεις τη Ρεάλ Μαδρίτης!"

"Από τους καλύτερους αμυντικούς ο Ρούντι"

Ο Ρούντι Φερνάντεθ επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες. Ο Ισπανός γκαρντ-φόργουορντ είχε υποβληθεί σε επέμβαση στη μέση κι έτσι απουσίασε από 31 αγώνες της "Βασίλισσας" σε όλες τις διοργανώσεις: 15 στη Liga Endesa, 13 στην Euroleague και 3 στο Copa del Rey. Κόντρα στην Τενερίφη έπαιξε 20'41", έχοντας 5 πόντους και 3 ριμπάουντ. Τι σημαίνει η επιστροφή του για το παιχνίδι της ομάδας του; " Η Ρεάλ είναι μια αθλητική και αποτελεσματική ομάδα σε καταστάσεις τρανζίσιον. Όλα, λοιπόν, ξεκινούν από την περιφέρεια, εκεί όπου υπάρχουν παίκτες με ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Το αμυντικό κομμάτι αποτελεί επίσης ομαδική δουλειά. Ο Λίμα ήλθε για να καλύψει αυτό που πέρσι πρόσφερε ο Μάρκους Σλότερ ενώ ο υγιής Ρούντι είχε πολύ σημαντικό ρόλο. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στη θέση του, έχει έφεση στα κλεψίματα και, γενικώς είναι πολύ επικίνδυνος όταν είναι συγκεντρωμένος και δίνει το κάτι παραπάνω στην άμυνα".

Photo Credits: acbmedia.net

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ