EUROLEAGUE

ΣΕΦ, το πιο ήσυχο γήπεδο των playoffs

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ΣΕΦ καταγράφηκε ως το γήπεδο στο οποίο καταγράφηκαν τα λιγότερα decibels την περίοδο των playoffs. Κορυφή για τη Fernando Buesa Arena σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις!

Τα playoffs της EuroLeague μπήκαν στα βιβλία της ιστορίας βάσει των αποτελεσμάτων και του καρέ που προέκυψε για το Final Four. Η ποιότητα όσων είδαμε στις τέσσερις σειρές ήταν υψηλότατου επιπέδου, με τους φιλάθλους των οκτώ ομάδων που βρέθηκαν στην post season να αποτελούν κομμάτι του... πάθους και της έντασης που συνόδεψε τις αναμετρήσεις.

Στη διάρκεια της regular season, το Sport24.gr στάθηκε στο κομμάτι των εισιτηρίων με τη Ζάλγκιρις να έχει τα πρωτεία (ως η μοναδική ομάδα με 200.000+ εισιτήρια στη διοργάνωση) και τον Παναθηναϊκό Superfoods να ακολουθεί κατά πόδας. Αυτή τη φορά, ελέω των playoffs, το πράγμα πήγε... ένα βήμα παρακάτω. Με την απαραίτητη βοήθεια της τεχνολογίας.

Θυμάστε την εικόνα του Τσάβι Πασκουάλ με τα δύο ρολόγια στη Menora Mivtachim Arena; Δεν ήταν κάποια... λόξα του 45χρονου τεχνικού, αλλά η τεχνολογική ανάγκη της EuroLeague.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

HEED . Η εταιρεία που συνεργάζεται εδώ και ένα χρόνο με την EuroLeague είναι υπεύθυνη για την καλύτερη δυνατή κάλυψη όσων δεν βλέπει ο κόσμος με γυμνό μάτι, γι αυτά που απαιτείται η τεχνολογία προκειμένου να καταγραφούν. Από τους παλμούς και τους σφυγμούς των παικτών μέχρι τα επίπεδα έντασης των προπονητών και τα ντεσιμπέλ στα γήπεδα της διοργάνωσης.

Αυτό το τελευταίο (ντεσιμπέλ στο γήπεδο) είναι κάτι που δεν έχει μετρηθεί ποτέ ως τώρα, όχι μέχρι την "παρέμβαση" της HEED , η οποία κατέγραψε τον μέσο όρο της... φασαρίας που δημιουργήθηκε στα τέσσερα γήπεδα, αλλά και το ανώτατο όριο.

Βάσει των επίσημων στοιχείων τα οποία εξασφάλισε το Sport24.gr, η Fernando Buesa Arena ήταν το πιο... θορυβώδες γήπεδο των playoffs βάσει του μέσου όρου στις μετρήσεις που έγιναν. Η Μπασκόνια φημίζεται για το "καυτό" κοινό της και το πάθος με το οποίο παρακολουθούν τα παιχνίδια της όσοι βρίσκονται στις εξέδρες σε κάθε αγώνα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ζάλγκιρις, ενώ ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Το καρέ κλείνει ο Παναθηναϊκός Superfoods. Αντίθετα, στην τελευταία θέση -μεταξύ των οκτώ- βρίσκεται το ΣΕΦ.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως οι φίλοι των "ερυθρολεύκων" μπορεί να μην είχαν την ίδια... απόδοση στη διάρκεια των δύο εντός έδρας αγώνων, πλην όμως σημείωσαν την υψηλότερη καταγεγραμμένη τιμή. Με 111 decibels σε κάθε ένα από τα δύο παιχνίδια που έγιναν στο ΣΕΦ (στο τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου στα 25'' για το τέλος του δεύτερου αγώνα η μία περίπτωση), έχουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά στο "πικ" μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο WiZink Center καταγράφηκε η ίδια ακριβώς τιμή σε decibel, στη μεγαλύτερη στιγμή των αγώνων με τον Παναθηναϊκό Superfoods. Όταν ο Λούκα Ντόντσιτς σκόραρε για τρεις με τη βοήθεια του ταμπλό στο 1'05'' για το τέλος του τέταρτου αγώνα της σειράς.

Σε ό,τι αφορά στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τη "Βασίλισσα" καταγράφηκαν 109 decibels μετά από κάρφωμα του Μάικ Τζέιμς, ενώ στο δεύτερο ο... θόρυβος έφτασε στα 110 decibels μετά από άλεϊ ουπ κάρφωμα του Έιντριαν Πέιν.

Αναλυτικά οι μετρήσεις από τα οκτώ γήπεδα:

ΣΕΦ, το πιο ήσυχο γήπεδο των playoffs

* Οι συγκρίσεις δεν είναι απόλυτες αφού κάθε γήπεδο έχει διαφορετική δομή και ακουστική, γεγονός που επηρεάζει τις μετρήσεις.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ