EUROLEAGUE

Σάσαρι-Εφές: 75-82

Σάσαρι-Εφές: 75-82

Η Εφές πέρασε νικηφόρα από τη Σαρδηνία (82-75) και διπλασίασε τις νίκες της στην φετινή Euroleague. Η φροντ-λάιν του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε τη διαφορά κι η Σάσαρι θα ψάξει σε άλλο ματς την παρθενική της νίκη στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, του Βαγγέλη Αγγέλου και του Στράτου Περπέρογλου κράτησε από την αρχή ως το τέλος ένα σταθερό προβάδισμα και κατάφερε να αποδράσει με το "διπλό" από την Ιταλία, κάνοντας έτσι το 2/2 στη φετινή διοργάνωση, την ώρα που η Σάσαρι έμεινε στο 0-2.

Κορυφαίος παίκτης της Εφές ήταν ο Νέναντ Κρστιτς με 15 ποντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Στεφάν Λάσμε (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Ματ Τζάνινγκ (14 πόντοι). Από τους Ιταλούς πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζερόμ Ντάισον (21 πόντοι, αλλά και 6 λάθη), ο οποίος όμως σίγησε στην επανάληψη, μετά το κρεσέντο του στο 2ο δεκάλεπτο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των Ίβκοβιτς - Κρστιτς

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Εφές μπήκε από την αρχή στη θέση του οδηγού και έφτασε να προηγείται με 8 πόντους στη λήξη της πρώτης περιόδου με 24-16. Όπλο της ήταν η κυριαρχία στα ριμπάουντ, τη στιγμή μάλιστα που οι Ιταλοί ήταν αρκετά άστοχοι. Οι Τούρκοι συνέχισαν μάλιστα να αυξάνουν το προβάδισμα τους που έφτασε ως και τους 11 πόντους (21-32), έχοντας σαφή προσανατολισμό το low-post και τον Νέναντ Κρστιτς, που σκόραρε, δημιουργούσε και προκαλούσε φθορά.

Η Σάσαρι, ωστόσο, κατάφερε να πατήσει το γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και να φέρει τα πάνω-κάτω, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερόμ Ντάισον. Ο Αμερικανός σκόρερ που είχε μείνει άποντος στο πρώτο δεκάλεπτο, πέτυχε 13 μαζεμένους πόντους (από τους 15 της ομάδας του) και 16 συνολικά σ' αυτή την περίοδο για να φέρει αρχικά τη διαφορά στους 2 πόντους (34-36). Η Εφές, πάντως, βρήκε τρόπο να ξεφύγει και πάλι χάρις στο δίδυμο Τζάνινγκ-Λάσμε κλείνοντας το ημίχρονο στο +7 (47-40).

Η Σάσαρι ήταν αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Η Εφές κράτησε μεν τον Ντάισον μακριά από το σκοράρισμα, αλλά δέχτηκε αρκετούς πόντους από τον Ρακίμ Σάντερς, που έκανε τη διαφορά και έφερε ξανά τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ (56-58). Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, παρόλα αυτά, δεν έχασε την ψυχραιμία της. Με τους ψηλούς να διατηρούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο (είτε ως εκτελεστές, είτε ως δημιουργοί) ξέφυγαν ξανά με 63-56 στο 30' και έδειχναν να κρατούν με άνεση το ροζ φύλλο αγώνα , διατηρώντας μια διψήφια διαφορά πόντων ως το 38'.

Στα τελευταία δύο λεπτά η Σάσαρι έκανε την απέλπιδα προσπάθεια η οποία έπιασε τόπο. Αρχικά μείωσαν σε 75-79, χωρίς όμως να καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των Τούρκων (1/2 βολές ο Οσμάν, λάθος Ντρέιπερ), καθώς ήταν άστοχοι στις βιαστικές βέβαια επιλογές του.

Με 2/2 βολές στα 18'' ο Ντρέιπερ ήταν αυτός που σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα (75-82).

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ