EUROLEAGUE

Σάρωσε την ΤΣΣΚΑ ο Ερυθρός Αστέρας!

Σάρωσε την ΤΣΣΚΑ ο Ερυθρός Αστέρας!

Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-67 στο Βελιγράδι, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση μπροστά σε 18.487 θεατές στην Kombank Arena.

Εννέα φορές είχε αντιμετωπίσει συνολικά μέχρι φέτος ο Ερυθρός Αστέρας την ΤΣΣΚΑ και δεν είχε καταφέρει ποτέ να τη νικήσει. Όχι απόψε. Όχι σε μία Kombank Arena που κόχλαζε από 18.487 θεατές, οι οποίοι παρακολούθησαν την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να πραγματοποιεί απίστευτη εμφάνιση επί 40 λεπτά και να νικάει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-67.

Ο Ογκνιεν Κούζμιτς έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα δύο καλάθια και μαζί με τους Σιμόνοβιτς (14π.), Τζένκινς (11π., 6ασ., 6κλ.), Γουόλτερς (9π.) και Γκούντουριτς (9π.) οδήγησαν εκ του ασφαλούς όλο το βράδυ τον Ερυθρό Αστέρα, που δεν έχασε ούτε στιγμή το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν ακόμα και με 16 πόντους διαφορά και όχι μόνο νίκησαν την ΤΣΣΚΑ για πρώτη φορά ύστερα από εννέα ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά την υποχρέωσαν και σε διαδοχικές ήττες για πρώτη φορά έπειτα από 2,5 χρόνια!

Ο MVP

Το παιχνίδι της ζωής του; Αν βασιστούμε στη στατιστική, τότε... ναι, αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έχει κάνει ποτέ ο Ογκνιεν Κούζμιτς! Ο Σέρβος σέντερ κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια και έκανε ρεκόρ καριέρας σε επίπεδο EuroLeague στο rating (31), ισοφάρισε το ρεκόρ του σε πόντους (16) και είχε ακόμα 10 ριμπάουντ, 8/8 ελεύθερες βολές, 4/9 δίποντα, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και κανένα λάθος στα 26'42'' που αγωνίστηκε.

Σάρωσε την ΤΣΣΚΑ ο Ερυθρός Αστέρας!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το κορυφαίο περιφερειακό δίδυμο της Ευρώπης είχε μαζί 12 πόντους, 5/14 σουτ και περισσότερα λάθη (8) από ασίστ (5). Κι αν ο Νάντο Ντε Κολό είχε ένα ελαφρυντικό για την κακή εμφάνιση (ο Γάλλος επέστρεψε έπειτα από απουσία επτά αγώνων και είχε μονοψήφιο νούμερο στο rating για πρώτη φορά ύστερα από 39 συνεχόμενα ματς!), ο Μίλος Τεόντοσιτς, που τελείωσε το παιχνίδι με 6 πόντους και 6 λάθη, μάλλον δεν είχε... Ο Σέρβος πέτυχε λιγότερους από 10 πόντους για πρώτη φορά έπειτα από 10 συνεχόμενα παιχνίδια στην EuroLeague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην άμυνα, που αλλού... Ο Ερυθρός Αστέρας κράτησε την κορυφαία επίθεση της διοργάνωσης 25 πόντους κάτω από το μέσο όρο της (92π.), έκλεψε 12 φορές τη μπάλα, προκάλεσε 16 λάθη και γενικά κράτησε την ΤΣΣΚΑ σε πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας από μακρινή απόσταση (7/21 τρίποντα).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει ο Ερυθρός Αστέρας. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς κράτησε την ΤΣΣΚΑ χωρίς καλάθι στα πρώτα πέντε λεπτά, πέτυχε τους πρώτους 13 πόντους του αγώνα και κυριάρχησε σε κάθε τομέα στην πρώτη περίοδο. Οι αριθμοί αποτελούν τον καλύτερο μάρτυρα. Έπειτα από 10 λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν 10/14 σουτ, την ώρα που ο απολογισμός της ΤΣΣΚΑ ήταν 6/15 σουτ και 8 λάθη. Αριθμοί, δηλαδή, που σπάνια βλέπει κανείς από την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πώς να μην αλλάξει ο Δημήτρης Ιτούδης ολόκληρη την πρώτη πεντάδα του έπειτα από τρία λεπτά ...

Η εικόνα φάνηκε να αλλάζει στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν η ΤΣΣΚΑ περιόρισε τα λάθη της, βρήκε (και έβαλε) κάποια ελεύθερα σουτ και έριξε πολύ γρήγορα τη διαφορά από τους14 πόντους (23-9) στους τέσσερις (31-27 στο 13'). Αυτό αποδείχθηκε πάντως ότι ήταν το μόνο καλό διάστημα που είχε η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Ερυθρός Αστέρας δέχτηκε μόνο επτά πόντους στα επόμενα επτά λεπτά και η διαφορά εκτοξεύτηκε πάλι στους 14, κλείνοντας έτσι το πρώτο ημίχρονο όπως το άρχισε.

Οι γηπεδούχοι δεν έκοψαν φόρα ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ανέβασαν τη διαφορά στο +16 στο 21' (50-34) και είχαν έτοιμη την απάντηση κάθε φορά που η ΤΣΣΚΑ προσπαθούσε να πλησιάσει. Στο 29' η ρωσική ομάδα έριξε τη διαφορά μέχρι τους έξι πόντους (62-56), ωστόσο πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Γουόλτερς και ένα λέι-απ του Σιμόνοβιτς την ανέβασαν πάλι σε διψήφια τιμή (71-58 στο 34'). Η ομάδα του Ράντονιτς δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά από εκείνο το σημείο και μετά.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 48-34, 64-56, 78-67

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ