EUROLEAGUE

Ρεκόρ, εκπλήξεις και Έλληνες

Ρεκόρ, εκπλήξεις και Έλληνες

Ο Ίαν Βουγιούκας και ο Γιάννης Μπουρούσης έκαναν ρεκόρ καριέρας στην Euroleague, ο Νίκος Ζήσης ήταν θετικός στην πρώτη νίκη της Μπάμπεργκ, η Στρασμπούρ... ξέρανε τη Φενέρμπαχτσε ενώ η Μπαρτσελόνα γλίτωσε τα χειρότερα.

Η 2η αγωνιστική στη regular season της Euroleague ολοκληρώθηκε απόψε με τη διεξαγωγή έξι αναμετρήσεων και το Euroleague Greece κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων.

Στο πρώτο, χρονικά, παιχνίδι της βραδιάς η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε της Ζάλγκιρις με 74-76 στη Zalgirio Arena και συνεχίζει αήττητη τις υποχρεώσεις της στην Euroleague! Κορυφαίος για τη "Λόκο" ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 21 πόντους, ο Ίαν Βουγιούκας έκανε ρεκόρ καριέρας με 22 πόντους ενώ ο Βίκτορ Κλαβέρ ήταν εύστοχος στις κρίσιμες βολές στο τέλος, με τον Καλνιέτις στη συνέχεια να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή του παιχνιδιού.

Από 'κει και πέρα, η Μπάμπεργκ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Euroleague 2015-16 μετά το 86-76 επί της πρωτάρας Νταρουσάφακα στην Brose Arena. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους Τούρκους κι έφτασε στην εύκολη νίκη. Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Ζήση, ο διεθνής γκαρντ τελείωσε το ματς με 10 πόντους (3/4 βολ., 2/5 δίπ., 1/2 τρίπ.), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη και 3 κερδισμένα φάουλ σε 31'26" συμμετοχής.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην παράταση (80-80) με 96-89 από την Λαμποράλ Κούτσα, με τις δύο ομάδες να "πυροβολούν" από την περιφέρεια. Ρεκόρ καριέρας ο Ματ Λοτζέσκι (28π, 6/7τρ), ξεχώρισε ο Γιάνης Μπουρούσης (28π) για τους Βάσκους.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο άνοιξε λογαριασμό στις νίκες η Στρασμπούρ. Οι Γάλλοι έκαναν επιμέρους 26-12 στο τέταρτο δεκάλεπτο και έριξαν στο καναβάτσο την Φενέρμπαχτσε επικρατώντας με το ευρύ 91-70 . Ο Κάιλ Ουίμς με τους 22 πόντους που πέτυχε ήταν ο μεγαλύτερος "πονοκέφαλος" για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όσον αφορά τον Κώστα Σλούκα στα 19 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 6 πόντους (2/2 τρ., 0/3διπ.), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 λάθη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στη Σάσαρι. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων κι επικράτησε εκτός έδρας με 78-107 , κάνοντας το 2-0 στον Δ' όμιλο και ρίχνοντας τους πρωταθλητές Ιταλίας στο 0-2. Ο Νάντο Ντε Κολό (18π., 5 ριμπ., 6 ασ.. 3 κλ. σε 26'10") ήταν ο κορυφαίος παίκτης για την ΤΣΣΚΑ.

Η Μπαρτσελόνα με ένα σερί 8-0 στα τελευταία 1'46" έκαμψε την αντίσταση της Ζιέλονα Γκόρα με 78-72 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάμουελς με 23 πόντους και αποφεύγοντας την δεύτερη σερί ήττα της στο ξεκίνημα της Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ