EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας 80-71

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας 80-71

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε όσο εύκολο έργο θα περίμενε στην πρεμιέρα της στην Euroleague, όμως τελικά κατάφερε να κερδίσει με 80-71 την μαχητικότατη και νεανική Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η περσινή φιναλίστ της Euroleague, Ρεάλ αν και δυσκολεύτηκε από την Ζαλγκίρις αρκετά κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 80-71. Οι Φελίπε Ρέγιες και Γκουστάβο Αγίον ήταν οι πρώτοι σκόρερ σημειώνοντας 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, όμως στα κρίσιμα μίλησε η εμπειρία του Αντρές Νοτσιόνι. Στην αντίπερα όχθη οι Λιθουανοί έδειξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής παρά τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, ενώ ο Τζέιμς Άντερσον ήταν ασταμάτητος πετυχαίνοντας 19 πόντους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η ενέργεια κι η μαχητικότητα της νεανικής Ζαλγκίρις κατάφερε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα του αγώνα την αγχωμένη Ρεάλ που έπειτα από πέντε λεπτά αγώνα είχε σκοράρει μόλις πέντε πόντους και κυνηγούσε στο σκορ (5-9 στο 5'). Μάλιστα ενδεικτικό του πάθους που έδειχναν οι Λιθουανοί ήταν ένα... περιποιημένο κόψιμο του 21χρονου Αρτούρας Γκουντάιτις στον Ρούντι Φερνάντεζ (8-13 στο 6'). Η μεγάλη αστοχία (1/7) των γηπεδούχων μέσα από τα 6,75μ. δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον Λάσο που έβλεπε την ομάδα του να μην φτάνει εύκολα στο αντίπαλο καλάθι, όμως επενδύοντας στην άμυνα κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 13-14 (10').

Με το... καλημέρα του δευτέρου δεκαλέπτου η Ρεάλ πήρε τα ηνία στο σκορ (15-14'), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να "σπάσει" την ψυχολογία των παικτών του Γκιντάρας Κράπικας, οι οποίοι δεν έχασαν την συγκέντρωση τους και έπειτα από ένα επιμέρους 8-2 ξαναβρέθηκαν σε θέση οδηγού (20-24 στο 13'). Η Ζαλγκίρις κερδίζοντας αυτοπεποίθηση από την άμυνα, όπου είχε καταφέρει να κόψει το ρυθμό της αντιπάλους της, κατάφερνε να κερδίζει πόντους στην επίθεση κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους +6 (25-31 στο 16'). Μπουρούσης, Νοτσιόνι και Ροντρίγκεθ απάντησαν με σερί 5-0 για να φέρουν τον αγώνα εκ νέου στον πόντο (30-31 στο 18'). Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους "πράσινους" να προηγούνται με 35-32.

Οι φίλαθλοι στις κερκίδες του "Barclaycard Center" περίμεναν στην αρχή της τρίτης περιόδου την αντίδραση των παικτών του Λάσο κι αυτοί δεν τους απογοήτευσαν. Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 11-0 και να φέρουν αρχικά στα ίσια το παιχνίδι (39-39) και στη συνέχεια να προηγηθούν με 45-39 (στο 24'). Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει ο Αρτούρας Μιλάκνις και ο Τζέιμς Άντερσον ανέλαβαν να ξεκολλήσουν επιθετικά τους Λιθουανούς και με 7 προσωπικούς τους πόντους μείωσαν σε 47-46 (στο 27'). Η Ρεάλ είχε αρχίσει πλέον να σουτάρει με καλύτερη ψυχολογία κάτι που είχε ως συνέπεια να βελτιωθούν τα ποσοστά της και να μπορέσει να κλείσει την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 56-49.

Έχοντας βάλει πλέον τις βάσεις οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των φιλοξενούμενων που δυσκολεύονταν πλέον να ελέγξουν το ρυθμό. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να ξεφύγουν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (64-53 στο 33'). Ένα φάουλ που συνοδεύτηκε από τεχνική ποινή του Καμπάτσο ήταν το φιλί ζωής που έψαχνε η Ζαλγκίρις. Οι παίκτες του Κράπικας έτρεξαν ένα σερί 6-0 μειώνοντας σε 66-61, όμως ένα τρίποντο του Ματσιούλις ήρθε να βάλει τέλος στο λιθουανικό κρεσέντο (69-61 στο 35'). Στα κρίσιμα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Λάσο αποδείχτηκαν ψύχραιμοι, την ίδια στιγμή που οι Λιθουανοί δεν κατάφεραν να βρουν τα μεγάλα σουτ που θα τους επέτρεπαν να καλύψουν τη διαφορά και να πάρουν τα ηνία στο σκορ. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 80-71.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ