EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Άλμπα Βερολίνου 93-62

Ρεάλ Μαδρίτης - Άλμπα Βερολίνου 93-62

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το απολαυστική στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη -λειψή- Άλμπα Βερολίνου, με αποτέλεσμα να φτάσει με άνεση στη νίκη (93-62). Την επόμενη εβδομάδα (20/3, 20:00) η "Βασίλισσα" δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ, από τον Παναθηναϊκό.

Ένα ημίχρονο κράτησε η αντίσταση της Άλμπα Βερολίνου στη Ρεάλ Μαδρίτης (93-62), αφού στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με μόλις δέκα παίκτες στο ρόστερ, κάτι που έπαιξε τον δικό του ρόλο στο να "ανοίξει η ψαλίδα" στο β' μέρος της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Με αυτή τη νίκη, η "Βασίλισσα" εξασφάλισε, καταρχάς, την πρόκριση στα πλέι οφ (και μαθηματικά), την ώρα που έκαναν ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση της πρώτης θέσης του πέμπτου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός.

Ο αγώνας

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε την αναμέτρηση, θέλοντας να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό της. Και το κατάφερε. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν συνεπείς στην άμυνα, την ώρα που είχαν πολύ καλά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων (ξεκίνησαν με 7/9), για να προηγηθούν με +10 (23-13), μόλις στο 8ο λεπτό.

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Ρούντι Φερνάντεθ τελείωνε τις φάσεις μέσα κι έξω από τη γραμμή των 6μ75 (σ.σ.: είχε 9 πόντους από το πρώτο δεκάλεπτο), η "Βασίλισσα" δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τα ηνία. Μπόρεσε μάλιστα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της (30-18 στο 12'), δίχως όμως να συνεχίσει στην ίδια ένταση, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Γι αυτό, η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς βρήκε την ευκαιρία να αντιδράσει και να μειώσει το σκορ. Οι Γερμανοί τελείωσαν καλύτερα το πρώτο μέρος, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των αντιπάλων τους από το τρίποντο (5/16) και κάπως έτσι μπόρεσαν να φτάσουν στο -7 (46-39). Η διαφορά των εφτά πόντων έχριζε ως φαβορί για τη συνέχεια τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ήταν σαφές πως η Άλμπα Βερολίνου θα κυνηγήσει το "διπλό".

Πάνω στο σημείο που θα έπρεπε να κάνει το κάτι παραπάνω όμως, η γερμανική ομάδα κατέρρευσε. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο η αποφασίστικοτητα των Μαδριλένων, που κατάφεραν να "καθαρίσουν" το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο δεν σταμάτησαν να πιέζουν στην άμυνα, μετατρέποντας τα ριμπάουντ και τα κλεψίματα σε αιφνιδιασμούς.

Κάπως έτσι "άνοιξε" το σκορ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φτάνει στο +24 (70-46) στο 30ο λεπτό. Εξέλιξη που μετέτρεπε σε τυπική διαδικασία το τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Γερμανοί δεν είχαν άλλωστε ούτε την ψυχολογία, ούτε τις λύσεις από τον πάγκο -πολύ περισσότερο- για να κάνει κάτι καλύτερο.

Έτσι, η νίκη κατέληξε στην πλευρά των Μαδριλένων (93-62), που εξακολουθούν να αποτελούν το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου τους. Αν περάσουν μάλιστα από το ΟΑΚΑ σε μια βδομάδα (20/3, 20:00), τότε όλα θα μοιάζουν πιο απλά.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ