EUROLEAGUE

Πρώτο πιάτο χωρίς "αιώνιους"

Πρώτο πιάτο χωρίς "αιώνιους"

Οι αναμετρήσεις της Χίμκι με την Φενέρμπαχτσε (18:45) και της Μπασκόνια με την Μακάμπι (22:00) ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα της EuroLeague.

Χωρίς ελληνική ομάδα, αλλά με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον θα διεξαχθεί σήμερα το πρώτο μέρος της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague σε Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία και Ισπανία. Το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς θα διεξαχθεί στα περίχωρα της Μόσχας, εκεί όπου η Χίμκι θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε σε μία αναμέτρηση που θα παίξει μεγάλο ρόλο τόσο στην κατάταξη των δύο ομάδων, όσο και σε αυτήν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Εφόσον η Φενέρμπαχτσε νικήσει στη Ρωσία, τότε θα βρεθεί αγκαλιά με την δεύτερη θέση, ενώ μπορεί να την εξασφαλίσει μαθηματικά από αυτή την εβδομάδα, εάν την Παρασκευή ο Ολυμπιακός ηττηθεί στη Μάλαγα. Η Χίμκι, από την άλλη, χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Αξιο αναφοράς είναι και το ρεκόρ που αναμένεται να σπάσει ο Αλεξέι Σβεντ, καθώς με τον πρώτο πόντο που θα πετύχει απόψε, θα ξεπεράσει τον Κιθ Λάνγκφορντ στην λίστα των παικτών με τους περισσότερους (πόντους) σε μία σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε βάλει 609 πόντους την περσινή χρονιά με την Ούνικς Καζάν.

Στο βραδινό παιχνίδι τα... ρέστα της θα παίξει στη Βιτόρια η Μακάμπι για την πρόκριση στα playoffs. Η ισραηλινή ομάδα χρειάζεται μόνο νίκη για να συνεχίζει να ελπίζει, καθώς σε περίπτωση που ηττηθεί τότε αυτομάτως η φορμαρισμένη Μπασκόνια (μετράει 5 σερί νίκες) θα σφραγίσει το “εισιτήριο” για την οκτάδα. Τέσσερις ομάδες που έχουν μείνει μαθηματικά εκτός playoffs αναμετρώνται στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας. Στη Γερμανία η Μπάμπεργκ θα επιχειρήσει να σημειώσει την 6η σερί εντός έδρας νίκη της με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ στην Τουρκία η Αναντολού Εφές θα επιδιώξει την πρώτη της νίκη ύστερα από 7 συναπτές ήττες κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την οποία είχε νικήσει και στην Βαρκελώνη 89-85.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης (29/3):

Χίμκι-Φενέρμπαχτσε (18:45)

Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα (20:45)

Μπάμπεργκ-Αρμάνι Μιλάνο (21:00)

Μπασκόνια-Μακάμπι (22:00)

Δείτε εδώ την κατάταξη της EuroLeague

Photo credits: euroleague.net

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ