EUROLEAGUE

Πρώτο "διπλό" για Ζάλγκιρις, άλωσε το Βελιγράδι

Πρώτο "διπλό" για Ζάλγκιρις, άλωσε το Βελιγράδι

Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, η Ζάλγκιρις πήρε το πρώτο της "διπλό" στην EuroLeague, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα στην Kombank Arena (88-79). "Έσπασε" τα κοντέρ ο Αντάνας Καβαλιάουσκας.

Στην πέμπτη της εκτός έδρας απόπειρα στην EuroLeague, η Ζάλγκιρις πήρε την πρώτη της νίκη. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν πτοήθηκε από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα και πήρε την εκτός έδρας νίκη (88-79) που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην κατάταξη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς το πάνω χέρι, αντιστάθηκαν στην αντεπίθεση που επιχείρησαν οι "ερυθρόλευκοι" κι έχοντας τρεις σε εξαιρετική κατάσταση, πήραν το πρώτο τους "διπλό" στη διοργάνωση.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο MVP

Ποιος να του το έλεγε του Αντάνας Καβαλιάουσκας πως θα έκανε τέτοιο παιχνίδι στο Βελιγράδι. Ο πρώην σέντερ της Καβάλας "έσπασε τα κοντέρ" αφού είχε 20 πόντους (με 7/8 δίπ., 6/7 βολ.) και 4 ριμπάουντ σε 20'23'' συμμετοχής, με την επιθετική παραγωγικότητά του να είναι διπλάσια του προηγούμενου ρεκόρ καριέρας που είχε στην EuroLeague (10π.).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Ζάλγκιρις "ξέσπασε" στα μισά του δ' δεκαλέπτου, για να φτάσει από το -1 (70-69 στο 32'08'') στο +8 (74-82 στο 36'17'') και να "κλειδώσει" ουσιαστικά τη νίκη στο Βελιγράδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι παίκτες της Ζάλγκιρις κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, έχοντας κάτι λιγότερο από τα διπλάσια (35 έναντι 20) σε σχέση με τους γηπεδούχους, που έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι για να φτάσουν στο +10 (14-24) λίγο πριν το τέλος της α' περιόδου. Ένα προβάδισμα που ήρθε τόσο από την ευστοχία του Αρτούρας Μιλάκνις από την περιφέρεια (σ.σ.: είχε 12 πόντους με 4/5 τρίποντα), όσο και στην... αστοχία των "ερυθρολεύκων" στα σουτ δύο πόντων (είχαν 1/9 στην α' περίοδο). Σταδιακά πάντως οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς βρήκαν τον επιθετικό ρυθμό τους, με το β' δεκάλεπτο να είναι εκ διαμέτρου αντίθετο. Κι αυτό γιατί είχαν 11/17 δίποντα, για να καταφέρουν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να προηγηθούν καθώς οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (44-42).

Από εκεί και πέρα όλα ήταν αρκετά οριακά, με τη Ζάλγκιρις να "πατάει το γκάζι" στο μισό της δ' περιόδου, σημείο στο οποίο ξέφυγε στο σκορ. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προηγήθηκαν με +8 (74-82) με 3'43'' να μένουν για το τέλος. Έκτοτε οι "ερυθρόλευκοι" δεν αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να υποστούν μία ακόμη εντός έδρας ήττα, τη στιγμή που η λιθουανική ομάδα πανηγύρισε το πρώτο της "διπλό" στην EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 44-42, 66-66, 79-88.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ