EUROLEAGUE

Πρώτη στον όμιλο η Φενέρμπαχτσε

Πρώτη στον όμιλο η Φενέρμπαχτσε

Η κορυφή του Α' ομίλου βρήκε κάτοικο κι αυτός δεν είναι άλλος από την Φενέρμπαχτσε που επικράτησε με 79-61 του Ερυθρού Αστέρα και έκανε το χρέος της. Επανεμφάνιση έπειτα από περίπου 8 μήνες για Χίκμαν

Το κίνητρο, η έδρα και το ταλέντο της Φενέρμπαχτσε υπερίσχυσαν του Ερυθρού Αστέρα που αν και πάλεψε σκληρά εντούτοις δεν τα κατάφερε. Οι Τούρκοι επικράτησαν με 79-61 και "καπάρωσαν" την πρώτη θέση του Α' ομίλου. Πλέον το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στον όμιλο του στο ΤΟΡ 16 την ομάδα των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα.

Όσον αφορά τους Σέρβους, χρειάζονται μόνο νίκη μέσα στην έδρα τους απέναντι στη Μπάγερν, την οποία φιλοξενούν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι η επανεμφάνιση του Ρίκι Χίκμαν, ο οποίος μπήκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα στις 26 Μαρτίου όταν η Φενέρμπαχτσε είχε υποδεχτεί την Μάλαγα για το ΤΟΡ 16.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν για ακόμα μία φορά θετικός, καθώς στα περίπου 24 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 9 πόντους και 7 ασίστ!

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Το κίνητρο δεν έλειπε από καμία από τις δύο ομάδες. Η μεν Φενέρμπαχτσε έψαχνε τη νίκη που θα την έφερνε στην κορυφή του ομίλου, ενώ ο Ερυθρός ήθελε να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Με τον Μάικ Τσίρμπες να "χτυπάει" από μέσα και τον Μάρκο Σιμόνοβιτς να συνδέεται πίσω από τα 6,75μ. οι Σέρβοι κατάφεραν να προηγηθούν με 14-18 (στο 8'), ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 18-20 έπειτα από καλάθι του Γιαν Βέσελι σε "νεκρό" χρόνο.

Έχοντας 4/10 τρίποντα μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ερυθρός Αστέρας έδειχνε να έχει βρει τον τρόπο να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα κι έτσι έπειτα από τρίποντο του Λάζιτς και 1/2 βολές του Τέγιτς μπόρεσε να ξεφύγει για πρώτη φορά με +9 (21-30 στο 13'). Σε εκείνο το σημείο ήρθε ένας καταιγισμός τριπόντων από τις δύο ομάδες που 4 φορές βρήκαν στόχο πίσω από τα 6,75μ. κι έτσι το σκορ δεν άργησε να γίνει 29-33 (στο 15'). Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ένα εξαιρετικά γρήγορο τέμπο και το run 'n' gun στυλ έδινε όμορφες φάσεις (34-35 στο 18'). Τελικά το ημίχρονο έληξε με την Φενέρμπαχτσε μπροστά (39-37) έπειτα από τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς.

Με σερί 8-0 από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο κι έτσι η Φενέρμπαχτσε βρέθηκε για πρώτη φορά να προηγείται με διψήφιο αριθμό (47-37 στο 24'). Η άμυνα των Τούρκων είχε "βραχυκυκλώσει" για τα καλά τους Σέρβους που έκαναν υπέκυπταν εύκολα στο λάθος. Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς ήταν αυτός που έδωσε και πάλι τη λύση στον Ράντονιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ ανέλαβε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του κι έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 50-46 (στο 27'). Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 58-51 κι έτσι το παιχνίδι ήταν ανοικτό και στα δύο αποτελέσματα.

Όπως στην αρχή του ημιχρόνου έτσι και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι Τούρκοι έτρεξαν ένα σερί 9-0 στέλνοντας τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη (67-51 στο 33'). Η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη για τον Ερυθρό που έβλεπε ότι μία ανατροπή δεν ήταν εφικτή. Κάπως έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τελικό 79-61 που έδωσε την πρώτη θέση του Α' ομίλου στην Φενέρμπαχτσε. Από τα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν όταν 1 λεπτό και 5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα στο παρκέ μπήκε ο Ρίκι Χίκμαν, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε στην επανεμφάνιση του στα παρκέ. Ο Αμερικανός στις 26 Μαρτίου είχε υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα!

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 39-37, 58-51, 79-61.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ