EUROLEAGUE

Πρωταθλήτρια η ΤΣΣΚΑ, ζωντανό το Μιλάνο

Πρωταθλήτρια η ΤΣΣΚΑ, ζωντανό το Μιλάνο

Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες τον τίτλο στη VTB League απέναντι στην Χίμκι, ενώ το Μιλάνο έκανε την έκπληξη και ισοφάρισε σε 3-3 την ημιτελική σειρά με τη Σάσαρι.

Η "ομάδα του στρατού" επικράτησε εκτός έδρας με 99-69 της Χίμκι και κατέκτησε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της. Ήταν μια πολύ σημαντική επιτυχία για το ελληνικό τεχνικό δίδυμο, των Δημήτρη Ιτούδη και Ανδρέα Πιστιόλη.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του Αντρέι Κιριλένκο και του Σάσα Καούν, που ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από την ενεργό δράση.

Στην Ιταλία το Μιλάνο παρότι βρέθηκε στο χείλος του αποκλεισμού, έκανε άλλη μια έκπληξη και επικρατώντας εκτός έδρας της Σάσαρι (74-67) κατόρθωσε να ισοφαρίσει την ημιτελική σειρά σε 3-3 . Πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι που θα γίνει στο "σπίτι" της ομάδας του Λούκα Μπάνκι.

Στο Ισραήλ η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε με 86-64 εκτός έδρας της Χαποέλ Εϊλάτ, πίσω από τους 23 πόντους του Τζέρεμι Πάργκο και το νταμπλ-νταμπλ του Άλεξ Τάιους (15 πόντοι και 11 ριμπάουντ). Η "ομάδα του λαού" έκανε το 2-0, όπως και η Χαποέλ Ιερουσαλήμ που νίκησε εκτός έδρας τη Μακάμπι Ρισόν (76-75) με τον Ντοντα Σμιθ να σκοράρει 25 πόντους.

Τέλος στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας έκανε διπλό απέναντι στην Μέγκα Λεκς (90-89) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ