EUROLEAGUE

Πρώτα η νίκη και μετά οι υπολογισμοί για τους "αιώνιους"

Πρώτα η νίκη και μετά οι υπολογισμοί για τους "αιώνιους"

Για διαφορετικούς λόγους χρειάζονται τη νίκη απόψε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κόντρα σε Μάλαγα (19:00) και Βαλένθια (21:15) αντίστοιχα στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής τηςEuroLeague.

Δώδεκα αγώνες απέμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου στηνEuroLeagueκαι οι υπολογισμοί έχουν γίνει πλέον συνήθεια για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκός. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι στοπλαίσιο της29ης αγωνιστικής οι δύο “αιώνιοι” χρειάζονται τη νίκη για διαφορετικούς λόγους στις αναμετρήσεις τους σε Μάλαγα και ΟΑΚΑ αντίστοιχα. Ο μεν Ολυμπιακός για να εξασφαλίσει μαθηματικά (τουλάχιστον) την 3η θέση, ο δε Παναθηναϊκός προκειμένου να συνεχίσει τη δική του μάχη στην κούρσα για την 4η.

Ο Ολυμπιακός (19-9) πήγε στη Μάλαγα χωρίς τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Τόμπσον, αλλά και με μία μακρά ευνοϊκή παράδοση απέναντι στην ομάδα της Ανδαλουσίας, την οποία έχει νικήσει στις 13 από τις 17 αναμετρήσεις τους συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των επτά πιο πρόσφατων την τελευταία πενταετία. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ενδέχεται μάλιστα να έχει ιστορική σημασία για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος χρειάζεται μόνο τέσσερις ασίστ για να ξεπεράσει στην κορυφή της λίστας με τους πρώτους πασέρ της διοργάνωσης τον Δημήτρη Διαμαντίδη (1.255).

Ο Παναθηναϊκός (17-11), από την άλλη, μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης (και κυρίως την ήττα της Χίμκι) χρειάζεταιτη νίκη απόψε επί της Βαλένθια για να εξασφαλίσεικατ’ αρχάς καιμαθηματικά ότι δεν θα τερματίσει κάτω από την έκτη θέση. Σε περίπτωση νίκης η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα συνεχίσειπαράλληλα να ελπίζει σε ένα στραβοπάτημα της Ρεάλ(που αγωνίζεται σήμερα στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα), ώστε να ανέβει στην 4ηθέση της κατάταξης και να αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας σταplayoffs.

Οι “πράσινοι” έχουν με το μέρος τους τις ισοβαθμίες με την Χίμκι(16-13)και την Μπασκόνια(16-13), όχι όμως και με την Ζαλγκίρις(16-12), η οποία ακολουθεί μία νίκη πιο κάτω, αλλά έχει και το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ’ όλες τις ομάδες.Απόψε η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αντιμετωπίζει τον κακό της δαίμονα, την ΤΣΣΚΑ, από την οποία μετρούσε 17 σερί ήττες μέχρι να τη νικήσει πέρσι για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία τηςEuroLeague.

*Ο Νικ Καλάθης μπορεί να ισοφαρίσει τον Μίλος Τεόντοσιτς στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα νταμπλ-νταμπλ με πόντους/ασίστ, εφόσον κάνει άλλο ένα. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού έχει 14 και ο Σέρβος άσος των Λος Άντζελες Κλίπερς 15.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας (30/3):

Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός (19:00)

Ζαλγκίρις-ΤΣΣΚΑ (20:00)

Ερυθρός Αστέρας-Ρεάλ (20:00)

Παναθηναϊκός-Βαλένθια (21:15)

Δείτε εδώ την κατάταξη τηςEuroLeague

Photo credits:eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ