EUROLEAGUE

Αναζητώντας τα μυστικά της Κωνσταντινούπολης

Αναζητώντας τα μυστικά της Κωνσταντινούπολης

Η Αγία Σοφία, τα χαμάμ κι όλα όσα πρέπει να επισκεφτώ τις ώρες που δεν θα είμαι στο γήπεδο.

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για το μεγάλο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, κοιμάμαι και ξυπνάω με μια εικόνα στο κεφάλι μου: τις μάχες των παικτών του Ολυμπιακού στο παρκέ του Σινάν Ερντέν. Ο ενθουσιασμός μου που θα βρίσκομαι κι εγώ στις εξέδρες είναι αδύνατο να κρυφτεί και είμαι πια βέβαιος πως το έχουν καταλάβει πολύ καλά και στη δουλειά, αφού με πετυχαίνουν να χαμογελάω χωρίς λόγο και πολλές φορές είμαι τόσο αφηρημένος που χρειάζεται να επαναλάβουν το ίδιο πράγμα 2-3 φορές μέχρι να δώσω μια απάντηση.

Τι να κάνω όμως, είναι δυνατόν να μην πετάω στα σύννεφα; Πριν πετάξω όμως στην κυριολεξία στα σύννεφα για να φτάσω μέχρι την Πόλη (το αεροπλάνο δηλαδή, εγώ ακόμη δεν έχω καταφέρει να πετάξω), συνειδητοποίησα ότι πρέπει να οργανώσω λίγο το ταξίδι μου, πέραν του μπασκετικού προγράμματος, το οποίο κακά τα ψέμματα, θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο διαρκώς.

Μιας και είναι όμως η πρώτη φορά που θα βρεθώ στην Κωνσταντινούπολη, οφείλω να δω από κοντά κάποια ιστορικά αξιοθέατα. Πρώτα απ’ όλα φυσικά, την Αγία Σοφία, αυτό είναι το μόνο εύκολο. Δεν γίνεται όμως να μην πάω και στο Τοπ Καπί, αλλά και σε ένα από τα κλασικά τούρκικα παζάρια, για να πάρω δώρα στους φίλους μου. Πριν τον τελικό του 2012, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε πάει τους παίκτες του βόλτα στο Βόσπορο για να αποφορτιστούν, οπότε λέω να ακολουθήσω τα χνάρια τους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τον Έισι Λο να μπαίνει στο καραβάκι με πατερίτσες και την επόμενη ημέρα να αγωνίζεται στον μεγάλο τελικό; Όλος ο μπασκετικός Ολυμπιακός σε μια εικόνα. Μιας και είπα πατερίτσα, μία επίσκεψη σε ένα από τα δεκάδες χαμάμ της Πόλης επιβάλλεται. Όχι, δεν έχω κάποιο τραυματισμό που χρειάζεται τρίψιμο, αλλά προσέχουμε για να έχουμε.

Γεμίζει σιγά-σιγά το πρόγραμμα, με το κυρίως πιάτο να είναι φυσικά οι αγώνες του Final Four. Αν αγαπάς κι εσύ την αγωνιστική δράση, χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα Olympiacos B.C. World Mastercard σε όλες σου τις αγορές, μπορείς να μαζέψεις πόντους και να τους εξαργύρωσεις για να απολαύσεις όλους τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού με την κάρτα διαρκείας.

Μετά τους αγώνες, μια βόλτα στα μπαράκια της Πόλης θα είναι σίγουρα χρήσιμη, είτε για να γιορτάσω τη νίκη του Ολυμπιακού, είτε για να βρω παρηγοριά σε περίπτωση ήττας. Κι επειδή όλη μέρα θα είμαι στο πόδι, ένα γερό τούρκικο πρωινό για το οποίο έχω ακούσει τόσα θα είναι σίγουρο απαραίτητο.

Ανυπομονώ να συνδυάσω μπάσκετ και βόλτες στο ταξίδι μου. Όσοι φίλοι μου έχουν πάει ήδη στην Κωνσταντινούπολη μου λένε ότι θα περάσω αξέχαστα και μου δίνουν κι αυτοί τα δικά τους tips, ενώ κάθε μέρα περνάω αρκετή ώρα στο ίντερνετ αναζητώντας κάθε μυστικό της, ώστε να μπορώ να ζήσω όσα περισσότερα μπορώ τις ημέρες που θα είμαι εκεί.

Την ίδια στιγμή, είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ένα πράγμα στο κεφάλι τους και μόνο: την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον μεγάλο ημιτελικό της Παρασκευής. Εγώ πάλι, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι μπας και πολεμήσω το άγχος μου. Σε αντίθεση με εκείνους, έχω την πολυτέλεια να ονειρεύομαι τα κεμπάπ και τα λουκούμια, εκτός από την μεγάλη κούπα της Ευρωλίγκας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ