EUROLEAGUE

Προπόνηση στο Καζάν έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Προπόνηση στο Καζάν έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που νίκησε εύκολα (85-74) την Ούνικς στο Καζάν.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, όμως στην αναμέτρηση της Ούνικς με την ΤΣΣΚΑ μέτρησε περισσότερο το κίνητρο. Η ομάδα του Καζάν ήταν παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά, έχασε στο 15' τον βασικό της πλέι μέικερ και γνώρισε φυσιολογική ήττα από εκείνη της Μόσχας (85-74.) που συνεχίζει με στόχο την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στη EuroLeague. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν το παιχνίδι τους, πάτησαν το γκάζι όσο χρειαζόταν και ελπίζουν πλέον σε ένα στραβοπάτημα της Ρεάλ Μαδρίτης για να την προσπεράσουν.

O MVP

Την έβδομη 20άρα του στα τελευταία οκτώ παιχνίδια έγραψε ο Νάντο Ντε Κολό, που βρίσκεται σε δαιμονισμένη κατάσταση. Ο Γάλλος έπαιξε 29 λεπτά για να σκοράρει 22 πόντους με 3/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 7/7 βολές, μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και ένα μπλοκ. Ο μέσος όρος πόντων του παραμένει πάνω από τους 20 πόντους, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να είναι ο μοναδικός που βρίσκεται μπροστά του και τον Σέρχιο Γιουλ να ακολουθεί με 16.4.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 12 ασίστ του Μίλος Τεόντοσιτς. Στα 31 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, ο Σέρβος ήταν απολαυστικός, έβαλε και 12 πόντους, για το έκτο double-double του τη φετινή περίοδο. Ο Αντόν Πονκρασόφ, από την άλλη, ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στη EuroLeague (16π.), όμως ήταν αρκετά άστοχος. 7/17 σουτ έγραψε το κοντέρ του, με τον Λάνγκφορντ να παίρνει μόλις οκτώ προσπάθειες σε 31 λεπτά συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο κίνητρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κυνηγά την πρώτη θέση, στις περισσότερες επιλογές που είχε στα χέρια του ο Δημήτρης Ιτούδης και το "μικρό" roster της Ούνικς που δεν είχε για άλλη μία βραδιά τον Κώστα Καϊμακόγλου και έχασε νωρίς και τον βασικό της άσο, τον Κίνο Κολόμ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΤΣΣΚΑ ήξερε πως είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα αδιάφορη βαθμολογικά και πνευματικά, πάτησε από νωρίς το γκάζι (7-17 στο 6') και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 18-25 με τον Ντε Κολό να ηγείται στο σκοράρισμα και τον Τεόντοσιτς στη δημιουργία. Ο τραυματισμός του Κολόμ στο 15' άφησε την Ούνικς με ακόμη λιγότερες λύσεις, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ιτούδη να κλείσει το πρώτο μέρος στο +11 (33-44) και να φτάσει μέχρι το +16 (52-68) στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο, είναι γεγονός ότι έκαναν καλή δουλειά, όμως φαινόταν από... χιλιόμετρα πως δεν ήθελαν να πιεστούν υπερβολικά. Το 72-81 ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να πετύχουν, καθώς ένα τρίποντο του Βοροντσέβιτς στην επόμενη φάση από την αριστερή γωνία έκανε το 72-84 και έκρινε οριστικά την έκβαση της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 33-44, 57-74, 74-85

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ