EUROLEAGUE

Preview: Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ

Preview: Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (21/04) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 από τις αναμετρήσεις στο Universal Spors Hall.

Οι ''πράσινοι'' προέρχονται από τη χειρότερη επιθετική βραδιά τους στην Euroleague κόντρα στην ΤΣΣΚΑ που θέλει μια ακόμα νίκη ώστε να προκριθεί στο Final-4.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός μετράει εφτά σερί ήττες στις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ τα τελευταία τρία χρόνια και καλείται να βάλει τέλος στην αρνητική παράδοση ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

- ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκός έχουν συναντηθεί σε 5 Final 4 συμπεριλαμβανομένου των τελικών του 2007 και του 2009, όπου και στους δύο κέρδισαν οι "πράσινοι". Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε με 66-64 τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη.
- Ο Έτορε Μεσίνα έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φέτος.
- Ο Βιτάλι Φριντζόν έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 17 συνεχόμενες συμμετοχές του στην Euroleague. Μάλιστα από την αρχή του TOP-16 έχει 33/61 (54.1%) τρίποντα!
- Ο Κάιλ Χάινς χρειάζεται 7 κοψίματα για να γίνει ο 18ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει τα 100.

Παναθηναϊκός

- Ο Παναθηναϊκός έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες φέτος.
- Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μοιράζει 6.35 ασίστ μ.ό. ανά αγώνα και φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας μεταξύ όλων των παικτών στη φετινή διοργάνωση!
- Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει μοιράσει 973 τελικές πάσες στην καριέρα του στον θεσμό και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον Θοδωρή Παπαλουκά (977).
- Ο Στεφάν Λάσμε χρεώνεται με 3.7 φάουλ μ.ό. ανά αγώνα.
- Παράλληλα ο Λάσμε είναι τρίτος μπλοκέρ στην ιστορία της Euroleague με 136 κοψίματα. Ο άσος του Παναθηναϊκού χρειάζεται τέσσερα μπλοκ για να ''πιάσει'' τον Ντένις Μαρκονάτο στη δεύτερη θέση των κορυφαίων μπλοκέρ όλων των εποχών στη διοργάνωση.
- Ο Μάικ Μπατίστ χρειάζεται 8 πόντους για να φτάσει τους 2.500 στην καριέρα του στην Euroleague. Μόλις τρεις παίκτες έχουν ξεπεράσει τον συγκεκριμένο αριθμό πόντων.
- Ο Αντώνης Φώτσης έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια στον θεσμό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ