EUROLEAGUE

Preview: Ολυμπιακός - Ρεάλ

Preview: Ολυμπιακός - Ρεάλ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (23/04, 21:45) τη Ρεάλ Μαδρίτης με στόχο την ισοφάριση της προημιτελικής σειράς με τη ''Βασίλισσα'', σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ!

Το πρώτο βήμα της ολικής επαναφοράς στη σειρά με τη Ρεάλ έγινε χθες για τον Ολυμπιακό. Πλέον οι back2back πρωταθλητές Ευρώπης στρέφονται στο Game 4, με στόχο το 2-2 και το νέο ταξίδι στη Μαδρίτη (25/04).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Στράτος Περπέρογλου γυμνάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα ωστόσο θα μείνει εκτός δωδεκάδας. Αντίθετα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς όμως θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού για την do-or-die αναμέτρηση με τη Ρεάλ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ρεάλ Μαδρίτης

- Η τριπλέτα των Σέρχιο Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ και Νίκολα Μίροτιτς έχει ξεκινήσει βασική σε όλους τους αγώνες της Ρεάλ στην Euroleague.
- H Ρεάλ είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη φετινή διοργάνωση αφού σκοράρει 86.1 πόντους μ.ό. ανά αγώνα! Παράλληλα ηγείται στην αξιολόγηση index (106.9), στα εύστοχα τρίποντα (267), στο ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή των βολών (80.1%) και στα κοψίματα (3.9).
- Ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 12 συνεχόμενες συμμετοχές στον θεσμό.
- Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στις 21 από τις τελευταίες 22 συμμετοχές του στον θεσμό.
- Ο Νίκολα Μίροτιτς χρειάζεται τέσσερις πόντους για να φτάσει τους 1.000 στην καριέρα του στην Euroleague.
- Ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την περίοδο 2006-'11. Κατέκτησε δυο Κύπελλα Ελλάδας με τους ''ερυθρολεύκους'' ενώ συμμετείχε σε δύο Final-4 ως συμπαίκτης του Βασίλη Σπανούλη, του Κώστα Σλούκα και του Γιώργου Πρίντεζη.
- Ο Μπουρούσης φιγουράρει στην τέταρτη θέση των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία της διοργάνωσης με 133 κοψίματα. Ο Στεφάν Λάσμε του Παναθηναϊκού είναι τρίτος με 136 μπλοκ.

Ολυμπιακός

- Ο Ολυμπιακός επικράτησε 100-89 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague, στο Λονδίνο. Ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 22 πόντους και αναδείχτηκε MVP στο Final-4.
- Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει χρησιμοποιήσει 15 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες των ''ερυθρολεύκων'' φέτος και, συνολικά, 18 παίκτες.
- Ο Μπράιαντ Ντάνστον είναι ο κορυφαίος μπλοκέρ της διοργάνωσης με 1.3 κοψίματα ανά παιχνίδι.
- Ο Βασίλης Σπανούλης έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε οκτώ σερί συμμετοχές στον θεσμό.
- Ο Στράτος Περπέρογλου χρειάζεται 2 κοψίματα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ