EUROLEAGUE

Preview: Ζιελόνα Γκόρα - Ολυμπιακός

Preview: Ζιελόνα Γκόρα - Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την Ζιελόνα Γκόρα στην Πολωνία (19/12, 19:45, NS2), στοχεύοντας στο 10-0.

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της δέκατης και τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Euroleague αντιμετωπίζει στην Πολωνία την πρωταθλήτρια της χώρας Ζιελόνα Γκόρα.

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague...

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στοχεύει στο θετικό αποτέλεσμα, ώστε να κλείσει με 10-0 την πρώτη φάση της διοργάνωσης, καθώς έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου του. Η Ζιελόνα Γκόρα από την πλευρά της θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει ένα καλό παιχνίδι απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος έχει επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ο Αμερικανός σέντερ δεν πήρε μέρος στο ματς με τη Σιένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όμως αγωνίστηκε κόντρα στα Τρίκαλα για το πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας καλό παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ είναι έτοιμος, όπως και ο Ματ Λοτζέσκι που δεν έπαιξε απέναντι στα Τρίκαλα για να ξεκουραστεί. Στο παιχνίδι δεν θα πάρει μέρος ο Έισι Λο, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο.

Ζιελόνα Γκόρα

Μιχάιλο Ούβαλιν: " Είχαμε δύο σημαντικά παιχνίδια, αλλά δεν πήραμε την πρόκριση στο Top-16. Τέλος πάντων, είμαστε πραγματικά χαρούμενοι κι ενθουσιασμένοι που υπήρξαμε μέρος της Ευρωλίγκας. Παίζουμε εναντίον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού και είναι μία επιβράβευση για εμάς. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για την Ζιέλονα Γκόρα.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας πραγματικός γίγαντας. Θα είναι πολύ ωραίο για όλους τους φιλάθλους μας να αποτελέσουν μέρος αυτού του σπουδαίου παιχνιδιού. Θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν αστέρες, όπως ο Βασίλης Σπανούλης. Ωστόσο, το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο και δεν θα βγούμε στο γήπεδο κρατώντας λευκή σημαία. Θα παλέψουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί".

Ολυμπιακός

Γιώργος Μπαρτζώκας: " Θέλουμε να μείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης γιατί έτσι απαιτεί η προετοιμασία μας. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε ακόμη μια νίκη ενώ ταυτόχρονα θέλουμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας. Δεν θα έχουμε τον Λο μαζί μας, αλλά έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ και παίκτες ικανούς να καλύψουν το κενό του.

Όχι, δεν το βλέπουμε ως προετοιμασίας για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Το ματς με τη Ζιέλονα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, διαφορετική διοργάνωση. Η Ζιέλονα είναι καλή ομάδα, έχει χάσει τρία ματς στο τελευταίο σουτ και αυτό λέει πολλά για την ποιότητα της. Όπως διάβασα και στις δηλώσεις τους είπαν πως έχουν μεγάλο κίνητρο αφού θέλουν να κερδίσουν τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και εμείς θέλουμε να κάνουμε εμφάνιση ανάλογη με τις απαιτήσεις. Δεν νομίζω να καταφέρω να τους παίκτες μου να έχουν κίνητρο επειδή δυσκολευτήκαμε στο πρώτο ματς. Οι παίκτες πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι. Από μόνη της η διοργάνωση αποτελεί τεράστιο κίνητρο για τους παίκτες, οπότε δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι παραπάνω".

Μπράιαντ Ντάνστον: " Δεν έχουμε ξεχάσει το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι και τι είχε γίνει. Μας είχαν δυσκολέψει αρκετά καθώς είναι καλή ομάδα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό γιατί στην έδρα τους προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του αγώνα, να πάρουμε τα ριμπάουντ, να παίξουμε σωστή άμυνα και στην επίθεση να έχουμε καλές επιλογές εάν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα το 9-0, δεν θα πάμε εκεί αδιάφοροι. Εμάς κάθε παιχνίδι μας είναι χρήσιμο ώστε να βελτιώνουμε αγωνιστικά την εικόνα μας. Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν να είχαμε χάσει στον πρώτο γύρο".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

* Οκτώ διαφορετικοί παίκτες έχουν αρχίσει φέτος στην πεντάδα της Ζιελόνα Γκόρα.

* Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει τα τελευταία δώδεκα παιχνίδια του στην Euroleague.

* Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται ακόμα τρία τρίποντα για να φτάσει τον Ραμούνας Σισκάουσκας στην 20η θέση της Euroleague.

* Ο Μπράιαντ Ντάνστον είναι πρώτος σε τάπες ανά ματς στην διοργάνωση με 1,9.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ