EUROLEAGUE

Preview: Σιένα - Ζιελόνα Γκόρα

Preview: Σιένα - Ζιελόνα Γκόρα
WWW.DANILOBILLI.IT

Νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης στο Top-16 χρειάζονται Σιένα και Ζιελόνα Γκόρα. Διαβάστε τι είχε γίνει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Σιένα και Ζιελόνα Γκόρα θέλουν να συνεχίσουν στην διοργάνωση, όμως μια από τις δυο θα τα καταφέρει. Ποια θα είναι αυτή; Ποια έχει πλεονέκτημα;

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, οι Πολωνοί είχαν κερδίσει με 73-65, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Κριστιάν Εγένγκα και του Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς. Η Σιένα, η οποία ξεκίνησε με τέσσερις διαδοχικές ήττες, προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί της Μπάγερν και δεν έχει περιθώριο να χάσει στο σπίτι της, αν φυσικά θέλει να βρεθεί στο Top-16. Ο Ντάνιελ Χάκετ βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων που ελπίζουν ότι οι Πρωταθλητές Ιταλίας θα αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όμως ο ίδιος δεν θέλει να σταματήσει την προσπάθεια και αντιμετωπίζει τον συγκεκριμένο αγώνα σαν τελικό.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει βέβαια και στην Ζιελόνα Γκόρα, με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς να ηγείται της προσπάθειας των νεοφώτιστων στην διοργάνωση Πολωνών, οι οποίοι είχαν κερδίσει την Μπάγερν στο Μόναχο και θέλουν να κάνουν άλλη μια έκπληξη απέναντι στην ομάδα που λύγισαν πριν από μερικές εβδομάδες για να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στην Euroleague.

Σιένα

Μάρκο Κρέσπι: "Άλλο ένα παιχνίδι, άλλο ένα μεγάλο ματς. Η Ζιελόνα Γκόρα έδειξε τις δυνατότητές της, όμως και η δική μας εικόνα βελτιώνεται εβδομάδα με την εβδομάδα. Η ομάδα του Ούβαλιν έδειξε με τη νίκη της στο Μόναχο ότι είναι συνεπής εκτός έδρας. Η άμυνά της προσπαθεί να βγάλει την αντίπαλη επίθεση από το ρυθμό και ο Εγένγκα τρέχει στο γήπεδο, ανοίγει χώρους μαζί με τον Ζαμόισκι. Ο Κοσζαρεκ είναι ο ηγέτης τους και αυτός που "δένει" την ομάδα με τον Ντραγκίσεβιτς. Θα είναι ένα σημαντικό σημείο το μαρκάρισμά τους".

Ζιελόνα Γκόρα

Μιχάιλο Ούβαλιν: "Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τον αντίπαλο. Στα χαρτιά είναι όλοι καλύτεροι, έχουνε μεγαλύτερες δυνατότητες από εμάς. Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να παίξουμε σκληρά και να δώσουμε το maximum των δυνατοτήτων μας στο γήπεδο. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που γίνεται όλο και καλύτερη, μια ομάδα που κοιτάζει το Top-16. To σημαντικότερο είναι η ομάδα μου να αντιδράσει μετά την ήττα από την Μάλαγα. Οι προσδοκίες μας ήταν υψηλότερες από τα όριά μας και αυτό μας πίεσε στην διάρκεια του αγώνα, μας σταμάτησε και δεν μας άφησε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Ελπίζω ότι αυτή την φορά θα παίξουμε πολύ καλύτερα".

Σιένα

* Ο Ντάνιελ Χάκετ έχει κερδίσει τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλο παίκτη της διοργάνωσης (58).

* Ο Χάκερ έχει, επίσης, παίξει τα περισσότερα λεπτά (34:45 ανά παιχνίδι).

* Ο ηγέτης της Σιένα προέρχεται από το πρώτο του double-double στην Euroleague. Είχε 15 πόντους και 10 ασίστ στο ματς με την Μπάγερν.

Ζιελόνα Γκόρα

* Ο Κριστιάν Εγένγκα και ο Λούκασζ Κόσζαρεκ είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν ξεκινήσει στην βασική πεντάδα σε όλα τα ματς.

* Ο Λούκασζ Κόσζαρεκ μετράει 16 σερί εύστοχες βολές στην Euroleague και ένα τουλάχιστον εύστοχο τρίποντο σε 10 διαδοχικούς αγώνες.

* Ο Κόσζαρεκ είχε κάνει σπουδαίο ματς απέναντι στην Σιένα (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ σε 40 λεπτά) τον πέρυσι τον Δεκέμβριο, με την φανέλα της Πρόκομ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ