EUROLEAGUE

Preview: Ολυμπιακός - Νίζνι

Preview: Ολυμπιακός - Νίζνι

Το τελευταίο παιχνίδι του Top 16 θα βρει τον Ολυμπιακό χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, αλλά με πολλές απουσίες. Αντίπαλός του η Νίζνι (10/4, 18:00) του Άιναρς Μπαγκάτσκις.

Ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νίζνι (10/4, 18:00), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν θέλουν να πάρουν τη νίκη. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα παραταχθεί δίχως τον Οθέλο Χάντερ, που τραυματίστηκε, αλλά κυνηγάει τη νίκη που θα της δώσει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, πριν την έναρξη των πλέι οφ.

Η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη παραμένει αμφίβολη, αν και το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός αποστολής προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος για τη φάση των "8" της Euroleague.

Σημαντικά στοιχεία

Ολυμπιακός

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την καλύτερη άμυνα της Euroleague, με 71.7 πόντους παθητικό.

Ο Γιώργος Πρίντεζης χρειάζεται τρία ακόμη τρίποντα για να φτάσει τα εκατό στην καριέρα του.

Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών με 2.695 πόντους. Μπροστά του είναι ο Μάρκους Μπράουν, με 2.739.

Ο Ματ Λοτζέσκι πετυχαίνει τουλάχιστον ένα τρίποντα στα 13/14 τελευταία παιχνίδια. Σουτάρει με 51% (26/51) σε αυτό το διάστημα.

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ χρειάζεται τέσσερα ακόμη τρίποντα, για να φτάσει τα εκατό στην καριέρα του στην Euroleague.

Νίζνι Νόβγκοροντ

Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις έχει χρησιμοποιήσει δώδεκα διαφορετικούς παίκτες στην αρχική πεντάδα, με τον Σεμέν Αντόνοφ να είναι ο μοναδικός που έχει ξεκινήσει σε όλα.

Ο Τέιλορ Ρότσεστι είναι ο πρώτος σκόρερ της σεζόν, με 18.9 πόντους ανά παιχνίδι.

Παράλληλα, σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα τελευταία 21 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, ενώ υπήρξε συμπαίκτης με τον Οθέλο Χάντερ στην Σιένα, τη σεζόν 2013-14.

Ο Άρτσιομ Παρακχούσκι είναι ο πρώτος σε τάπες, με 2 ανά παιχνίδι, μετρώντας μάλιστα τουλάχιστον μια τάπα στα τελευταία 15 παιχνίδια.

Ο Τρέι Τόμπκινς έχει ευστοχήσει σε 22 σερί βολές.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ