EUROLEAGUE

Preview: Ολυμπιακός - Νεπτούνας

Preview: Ολυμπιακός - Νεπτούνας
INTIME SPORTS

Μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Λαμποράλ Κούτσα, στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Νεπτούνας (05/12, 21:45) με στόχο να επιστρέψει στις νίκες στην Euroleague.

Να δείξει πως ήταν μια κακή ανάμνηση ο αγώνας με την Λαμποράλ Κούτσα θέλει ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται στο ΣΕΦ τη Νεπτούνας (05/12, 21:45) και στόχος τους είναι η έβδομη νίκη στη διοργάνωση. Μια νίκη που θα "κλειδώσει" την πρώτη θέση του ομίλου για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Από την άλλη πλευρά, οι Λιθουανοί, μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι, θέλουν να κάνουν τη ζωή... δύσκολη στους "ερυθρόλευκους" και να "αποδράσουν" με νίκη από το φαληρικό στάδιο.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ολυμπιακός

- Τα 28 λάθη του Βασίλη Σπανούλη είναι τα περισσότερα στην διοργάνωση, με το πέρας των επτά παιχνιδιών. Ο Λαρισαίος βρίσκεται στην κορυφή, μαζί με τον Εστέμπαν Μπατίστα, του Παναθηναϊκού, έχοντας αμφότεροι τέσσερα κατά μέσο όρο.

- Ο Σπανούλης χρειάζεται δύο πόντους για να φτάσει τον πρώην συμπαίκτη του, Γιάκα Λάκοβιτς, στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Ο Λαρισαίος γκαρντ έχει 2.524 πόντους.

- Ο Λαρισαίος γκαρντ θέλει 6 βολές για να ξεπεράσει τον Μάρκους Μπράουν για την τέταρτη θέση των παικτών με τις περισσότερες εύστοχες βολές. Μπαίνει στο παιχνίδι αυτής της εβδομάδας με 685 εύστοχες βολές.

- Ο Σπανούλης θέλει 3 κλεψίματα για για να μπει στο Top 20 της διοργάνωσης. Είναι 21ος μαζί με τον Λουίς Σκόλα και τον Καγιά Πεκέρ. Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Σκούνι Πεν, είναι 20ος με 179 κλεψίματα.

- Ο Σπανούλης έχει πετύχει, τουλάχιστον, ένα τρίποντο σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια και στα 17 από τα τελευταία 18 παιχνίδια στην Euroleague.

- Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ έχει τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια και στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια στην διοργάνωση.

Νεπτούνας

- Ο τεχνικός της Νεπτούνας, Κάζυς Μακσβίτις χρησιμοποιεί την ίδια αρχική πεντάδα και στα έξι παιχνίδια της φετινής Euroleague. Μουσταφά Σακούρ, Μαρτίνας Μαζέικα, Ντεϊβίντας Γκαϊλιους, Ντονάτας Ζαβάτσκας και Σίμας Γκάλντικας.

- Η Νεπτούνας είναι δεύτερη, από το τέλος, στην κατηγορία των ταπών, έχοντας 6 μετά από επτά παιχνίδια.

- Ο Ντονάτας Ζάβατσκας έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια και σε 11 από τα τελευταία 12 που έχει δώσει στην Euroleague.

- Ο Μιντάουγκας Γκιρτζιούνας έχει 12 στις 12 βολές στην Euroleague.

- Ο Μουσταφά Σακούρ έχει 12,3 πόντους, 4 ασίστ και 2,3 κλεψίματα με index rating 13,3 στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά μετράει 6 πόντους, 3 ασίστ, 0,3 κλεψίματα και 2,3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στα εκτός έδρας.

- Ο Κιθ Μπένσον ηγείται στην κατηγορία με τα ριμπάουντ που παίρνει κάποιος παίκτης για κάθε λεπτό που βρίσκεται στο παρκέ, έχοντας μέσο όρο 17 σε 40 λεπτά.

- Ο Ντεϊβίντας Γκαϊλιους έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων και έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague.

- Ο Γκαϊλιους έχει ένα κλέψιμο σε κάθε παιχνίδι της Euroleague, μέχρι στιγμής, στη σεζόν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ