EUROLEAGUE

Preview: Ολυμπιακός - Αρμάνι

Preview: Ολυμπιακός - Αρμάνι

Ο Ολυμπιακός έχει την παράδοση με το μέρος του στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την Αρμάνι όμως οι Ιταλοί έχουν… κάβα το +30 της νίκης στο Μιλάνο και θα παραταχθούν στο ΣΕΦ (06/03, 21:00), γνωρίζοντας ότι οι ''ερυθρόλευκοι'' θέλουν τη ρεβάνς για το 81-51.

Η αναμέτρηση της προσεχούς Πέμπτης είναι κομβικής σημασίας για τον Ολυμπιακό που διεκδικεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον Ε' όμιλο της Euroleague κόντρα στην ανεβασμένη Αρμάνι που παραμένει χωρίς νίκη μακριά από την έδρα της στο TOP-16.

O Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 4-0 στις αναμετρήσεις με τους Ιταλούς στο ΣΕΦ όμως η ομάδα του Λούκα Μπάνκι θα παραταχθεί με ''σύμμαχο'' το +30 της νίκης (81-51) στο Mediolanum Forum που της δίνει σημαντικό προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις των Λούκα Μπάνκι, Νικολό Μέλι για την αναμέτρηση με τους back2back πρωταθλητές Ευρώπης.

Κατά τα άλλα, η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη στην αναμέτρηση με την Αρμάνι παραμένει αμφίβολη αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο . Όσον αφορά τον Γιώργο Πρίντεζη, ο 29χρονος φόργουορντ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση όμως το πιθανότερο είναι πως θα δώσει κανονικά το "παρών" στην αναμέτρηση.

Ενδιαφέροντα στοιχεία
- Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει χρησιμοποιήσει 13 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες του Ολυμπιακού και συνολικά 17 παίκτες στους αγώνες των Πειραιωτών στην Euroleague, φέτος.
- Ο Μπράιαντ Ντάνστον μοιράζεται την πρώτη θέση των κορυφαίων μπλοκέρ στη διοργάνωση με τον Σον Τζέιμς της Μακάμπι, έχοντας 1.5 κοψίματα μ.ό.
- Ο Στράτος Περπέρογλου έχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις 10 από τις τελευταίες 11 συμμετοχές του στην Euroleague. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σουτάρει με 53.5% πίσω από τα 6μ.75, έχοντας 23/43 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

- Από την άλλη πλευρά, ο Λούκα Μπάνκι έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες των Ιταλών στην Euroleague.
- Ο Κιθ Λάνγκφορντ σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε οκτώ συνεχόμενους αγώνες στη διοργάνωση.
- Παράλληλα, ο Αμερικανός χρειάζεται μόλις έξι τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague ενώ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στον θεσμό (6.7 μ.ό.).
- Ο Κέρτις Τζέρελς έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 11 συνεχόμενους αγώνες στην Euroleague.
- O Ντέιβιντ Μος χρειάζεται δύο τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην διοργάνωση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ