EUROLEAGUE

Preview: Ναντέρ - Μπουντιβέλνικ

Preview: Ναντέρ - Μπουντιβέλνικ

Με μια νίκη στους τρεις πρώτους αγώνες τους στην Euroleague, Ναντέρ και Μπουντιβέλνικ αναζητούν την επόμενη επιτυχία για να μπουν σε τροχιά πρόκρισης στο Top-16.

Με την Παρτίζαν να είναι ο άμεσος αντίπαλος, η Ναντέρ και η Μπουντιβέλνικ ξέρουν πως δεν έχουν περιθώρια απωλειών στα μεταξύ τους ματς. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι, βέβαια, πιο κρίσιμου για τους γηπεδούχους Γάλλους, οι οποίοι έχουν και εξαιρετική ψυχολογία μετά το διπλό στην Βαρκελώνη.

Πόσο πιθανό ήταν να κερδίσει η άσημη και άπειρη Ναντέρ την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα μέσα στο γήπεδό της; Ρητορικό το ερώτημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Γάλλοι έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ και στόχος τους είναι μόνο νίκη απέναντι στην επίσης άπειρη από αυτό το επίπεδο Μπουντιβέλνικ. Ο Τραορέ θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον φορμαρισμένο και κυρίαρχο Ντάριους Λαβρίνοβιτς, σε μια μονομαχία που ενδέχεται να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης.

Η Μπουντιβέλνικ θα προσπαθήσει, όπως είναι φυσιολογικό, να πάει το ματς στην ρακέτα, αλλά να σταματήσει και τον Σεργκέι Γκλαντίρ, τον σουτέρ της Ναντέρ που δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του, όμως περιμένει πως και πως τον αγώνα απέναντι στους συμπατριώτες του.

Ναντέρ

Πασκάλ Ντοναντιέ: "Η Μπουντιβέλνικ είναι μία ομάδα που φοβόμαστε επειδή έχει δύναμη με έναν από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης, τον Λαβρίνοβιτς. Είναι μία ομάδα που μπορεί να έχουμε μιλήσει λίγο για αυτή, όμως έχει υψηλό ηθικό ".

Σέρτζι Γκλαντίρ: "Νιώθω ενθουσιασμένος πριν από κάθε παιχνίδι της Euroleague. Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς επειδή η Μπουντιβέλνικ είναι ο άμεσος ανταγωνιστής μας για την πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι".

Μπουντιβέλνικ

Άιναρς Μπάγκατσκις: "Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είχαμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε και πιστεύω ότι θα δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο. Η Ναντέρ είναι ένας σοβαρός αντίπαλος. Έδειξαν χαρακτήρα όταν κέρδισαν την Μπαρτσελόνα. Έχουν πολλούς καλούς σουτέρ και εξαιρετικούς αθλητικά παίκτες οπότε περιμένουμε σίγουρα ένα σκληρό παιχνίδι. Νομίζω θα κερδίσουμε αν παίξουμε το παιχνίδι μας: έξυπνα στην επίθεση, επιθετικά μέσα στην ρακέτα και σεβασμός μεταξύ μας".

Μπλέικ Άχερν: "Κάναμε καλή δουλειά κόντρα στην Παρτίζαν και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε με νίκες. Μπορεί η Ναντέρ να μην είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος του ομίλου, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Έδειξαν την δύναμη τους κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Και οι δύο έχουμε ίσες πιθανότητες πριν το παιχνίδι, όμως πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε στο Κίεβο με μία σημαντική νίκη"

* Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Ναντέρ έχει την χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης (57.7 πόντους ανά παιχνίδι), τις λιγότερες ασίστ (10), το χειρότερο ποσοστό στις βολές (53.7%), τα λιγότερα κερδισμένα φάουλ (13.7) και το μικρότερο ranking (46.7).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ