EUROLEAGUE

Preview: Μπουντιβέλνικ-ΤΣΣΚΑ

Preview: Μπουντιβέλνικ-ΤΣΣΚΑ

Τα πράγματα για την ΤΣΣΚΑ είναι απλά: αν νικήσει την Μπουντιβέλνικ και η Ναντέρ επιβληθεί της Παρτίζαν, οι Ρώσοι θα βρεθούν από την Παρασκευή (29/11) στο ΤΟΡ16.

Δυο εκ των πιο παλαιών "αιωνίων" (από καταβολής σπορ στην Ευρώπη) συναντώνται για δεύτερη φορά, στην ιστορία της Euroleague, με την ΤΣΣΚΑ να προέρχεται από δυο σερί νίκες (επί της Παρτίζαν και της Ναντέρ) και να βρίσκεται... ένα συνδυασμό μακριά από το ΤΟΡ16.

Για την ακρίβεια, αν η "ομάδα του στρατού" νικήσει τους Ουκρανούς και η Ναντέρ την Παρτίζαν, η ομάδα του Μεσίνα θα βρεθεί από την Παρασκευή (29/11) στο ΤΟΡ16. Οι γηπεδούχοι πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Ντάκουαν Κουκ -γνωστό για την έφεση του στα τρίποντα- και θα μοιραστεί το χρόνο με τον Μπλέικ Αχίρν και Νταϊνιους Σαλένγκα. Απέναντι τους θα έχουν τους Βιτάλι Φριντζόν, Βλάντιμιρ Μίτσοφ (βλ. πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ) και Σόνι Ουίμς.

Πολλά θα κριθούν και από τη μάχη στη ρακέτα, όπου η μεν ΤΣΣΚΑ έχει τους Βίκτορ Χριάπα, Σάσα Κάουν, Νέναντ Κρστιτς και Κάιλ Χάινς και η Μπουντιβέλνικ διαθέτει τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς. Ο Γιανίς Στρέλνιεκς θα αναλάβει τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Την Τρίτη 26/11 η Μπουντιβέλνικ έλυσε το συμβόλαιο του Μίκα Ντάουνς.

Μπουντιβέλνικ

Αϊναρς Μπάγκατσκις: "Εκτός του γεγονότος ότι παίζουμε εναντίον μιας πολύ δυνατής ομάδας, εκ των διεκδικητών του τίτλου, θα παίξουμε και εναντίον ενός ιστορικού αντιπάλου μας. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε την κατάλληλη συμπεριφορά και τα κίνητρα για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης στο ΤΟΡ16. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε ξανά για τη δυναμική της ΤΣΣΚΑ. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι αυτή η ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε με την πειθαρχία μας, την επιθυμία που έχουμε και τη βοήθεια των φιλάθλων μας. Κάναμε κάποιες αλλαγές. Αποδεσμεύσαμε τον Μίκα Ντάουνς και πήραμε τον ΝταΚουάν Κουκ, ο οποίος θέλουμε να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Φυσικά και θα χρειαστούμε τις εμπειρίες του. Η ΤΣΣΚΑ είναι από τις ομάδες που μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος μας. Η υπομονή λοιπόν, θα είναι ανάγκη".

ΤΣΣΚΑ

Ετορε Μεσίνα: "Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που συνήθως σκοράρει πολλούς πόντους. Ειδικά στο γήπεδο τους. Πρέπει να προσέξουμε την άμυνα στο τρανζίσιον και να παίξουμε καλή άμυνα στο πικ εντ ρολ. Η ομάδα μας έχει βελτιωθεί τις 2-3 τελευταίες εβδομάδες και θα χρειαστούμε άλλη μια απόδειξη για αυτό".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο Νταχουάν Σάμερς και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς είναι οι μόνοι παίκτες της Μπουντιβέλνικ που ήταν στην starting five, σε όλα τα ματς της σεζόν.

*Ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς έπαιξε για την ΤΣΣΚΑ, την περίοδο 2011-12. Υπήρξε συμπαίκτης των Τεόντοσιτς, Κρστιτς, Βορόντσεβιτς, Σάουν, Βορόνοφ και Χριάπα. Όλοι μαζί, πήραν τον τίτλο στη Ρωσία και τη VTB United League. Ο Λαβρίνοβιτς είναι μαζί με τον Μπέντζαμιν Εζέ στη 10η θέση της λίστας με τους καλύτερους μπλοκέρ, στην ιστορία της Euroleague (έχουν από 115).

*Ο Έτορε Μεσίνα έχει χρησιμοποιήσει ήδη οκτώ παίκτες στις starting five της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οι Κάουν και Χριάπα είναι οι μόνοι σταθεροί.

*Ο Βίκτορ Χριάπα έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε πέντε σερί ματς και τα 12 από τα τελευταία δεκατρία. Είναι στο Νο15 της σχετικής, ιστορικής, λίστας( με 184).

*Ο Σάσα Κάουν ηγείται της λίστας -όλων των εποχών- με τους έχοντες καλύτερα ποσοστά στα δίποντα (70.3%, με 232/330). Επίσης, ηγείται αυτής με τα καλύτερα εντός παιδιάς καθώς... ουδέποτε έστω δοκίμασε ένα τρίποντο, στις 87 συμμετοχές του στη Euroleague.

*Ο Νέναντ Κρστιτς ήταν συμπαίκτης του Ντακουάν Κουκ, τη σεζόν 2010-11, στην Οκλαχόμα Σίτι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ