EUROLEAGUE

Preview: Μπουντιβέλνικ-Ναντέρ

Preview: Μπουντιβέλνικ-Ναντέρ

Μόλις δύο στροφές πριν το φινάλε της regular season τα περιθώρια στενεύουν. Μπουντιβέλνικ και Ναντέρ συγκρούονται την Παρασκευή (19.00) με τη νίκη να είναι μονόδρομος και για τους δύο.

Σύγκρουση πρωταθλητών θα γίνει την Παρασκευή (19.00), καθώς η πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Μπουντιβέλνικ υποδέχεται την ομάδα που έκοψε πρώτη το νήμα στην Γαλλία, Ναντέρ.

Στην 9η στροφή της regular season χρειάζονται και οι δύο τη νίκη, καθώς η γηπεδούχοι με ήττα χάνουν τις όποιες μαθηματικές ελπίδες έχουν για πρόκριση στο ΤΟΡ 16, ενώ οι Γάλλοι με νίκη θα θέλουν ήττα της Παρτίζαν από την Φενέρμπαχτσε για να περάσουν και μαθηματικά στην επόμενη φάση.

Η Μπουντιβέλνικ προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες και θέλει να ζευγαρώσει τα ροζ φύλλα της στην διοργάνωση. Η πρώτη και τελευταία νίκη των Ουκρανώς ήταν εντός έδρας την 3η αγωνιστική κόντρα στην Παρτίζαν, όμως την προηγούμενη αγωνιστική στο Βελιγράδι δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με 76-61.

Στην αντίπερα όχθη η Ναντέρ βρίσκεται κοντά στο... όνειρο και δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Με νίκη μέσα στην Ουκρανία σε συνδυασμό με ήττα της Παρτίζαν από την Φενέρμπαχτσε θα βρίσκεται και μαθηματικά στο ΤΟΡ 16 κάτι που στο ξεκίνημα της διοργάνωσης έμοιαζε με όνειρο απατηλό. Οι Γάλλοι την προηγούμενη αγωνιστική στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όμως ηττήθηκαν με 78-82.

Ναντέρ

Πασκάλ Ντοναντιέ: "Η θέση της Μπουντιβέλνικ δεν αντανακλά την αξία της. Γνωρίζουμε ότι θα γίνει ένα εξαιρετικά περίπλοκο παιχνίδι. Είμαστε σε εγρήγορση ξέροντας ότι θέλουμε τουλάχιστον μία νίκη για να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να γυρίσουμε με τη νίκη, όμως επαναλαμβάνω ότι η Μπουντιβέλνικ είναι καλύτερη από αυτό που δείχνει η βαθμολογική της θέση".

Χαβιέ Κοροσίν: "Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Κερδίσαμε άνετα στον πρώτο γύρο οπότε μπορεί να ψάχνουν για ρεβάνς. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να πάρουμε τη νίκη".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο Λαβρίνοβιτς έχει τουλάχιστον 1 κλέψιμο σε οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague, επίσης μετράει 14 συνεχόμενες εύστοχες βολές.

*Ο Μπλέικ Αχέρν σκοράρει κατά μέσο όρο 15 πόντους με 52,2% στα τρίποντα στα εντός έδρας παιχνίδια της Μπουντιβέλνικ στην Euroleague. Στα εκτός έδρας έχει μόλις 3,3 πόντους με 0/7 τρίποντα.

*Ο Τζάνις Στρέλνιεκς δεν αστοχήσει φέτος στην Euroleague από την γραμμή των βολών έχοντας 9/9.

*Ο Αρτούρ Ντροζντόφ αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια Euroleague με την γαλλική Ορτέζ από το 2001 έως το 2006.

*Οι Τρεντ Μίτσαμ και Ουίλ Ντάνιελς είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν ξεκινήσει στην βασική πεντάδα της Ναντέρ σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ