EUROLEAGUE

Preview: Μακάμπι-Λιέτουβος

Preview: Μακάμπι-Λιέτουβος

Κόντρα στην παράδοση που έχει δημιουργηθεί υπέρ της Λιέτουβος, η Μακάμπι ελπίζει με όπλο την έδρα της να διπλασιάσει τις φετινές της νίκες και να παραμείνει στην 1η θέση της βαθμολογίας

Τη νίκη που θα την κρατήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας θέλει η Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης (12/12, 9.45μ.μ.).

Οι Ισραηλινοί έχουν δύο συν εν όψει αυτού του αγώνα. Το πρώτο είναι ότι έχουν επικρατήσει στη Λιθουανία φέτος με σκορ 76-74, το δεύτερο είναι ότι η Λιέτουβος έχει ήδη αποκλειστεί και το τρίτο είναι ότι θα παρουσιαστεί με υπηρεσιακό προπονητή στο παιχνίδι, μετά την απομάκρυνση του Ντιρκ Μπάουερμαν.

Η Μακάμπι μπορεί να βρίσκεται πίσω στις νίκες (συνολικά 4-1 υπέρ της Λιέτουβος), ωστόσο έχει όλα τα φόντα να επικρατήσει μέσα στη NOKIA Arena, καθώς το επόμενο παιχνίδι της θα είναι πολύ δύσκολο κόντρα στον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη, η Λιέτουβος θα παλέψει για τη νίκη γοήτρου σε ένα παιχνίδι που θα προσπαθήσει να δείξει σημάδια ανάκαμψης με τον Νταϊνιους Αντομάιτις να εκτελεί χρέη προπονητή.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο προπονητής Ντέιβιντ Μπλατ, έχει ξεκινήσει 9 διαφορετικούς παίκτες στις πεντάδες της ομάδας. Μόνο ο Τζο Ίνγκλις έχει ξεκινήσει κάθε παιχνίδι.

*Ο Άλεξ Τάιους είναι ο πρώτος παίκτης στις τάπες ανά λεπτό, καθώς κατά μέσο όρο κάνει 5,9 τάπες σε 40 λεπτά αγώνα.

*Ο Τζο Ίνγκλις έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 11 από τα τελευταία του 12 παιχνίδια στη διοργάνωση.

*Ο πιο εύστοχος παίκτης στα σουτ εντος παιδιάς είναι ο Σον Τζέιμς, ενώ σκοράρει σε διψήφια νούμερα στα τελευταία του πέντε παιχνίδια.

*Συμπαίκτες με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και το Ευρωμπάσκετ του 2009 (χάλκινο μετάλλιο), με την Εθνική ομάδα. Ήταν επίσης συμπαίκτεςτη σεζόν 2009-10 στον Ολυμπιακό.

*Τη σεζόν 2011-12 ο Ταϊρές Ράις έπαιξε για τη Λιέτουβος, ήταν συμπαίκτης με τους νυν παίκτες της ομάδας Μπαμπράουσκας και Σεϊμπούτις.

*Η Λιέτουβος Ρίτας έχει ξεκινήσει με 8 διαφορετικούς παίκτες στην πεντάδα. Ο Χουάν Παλάσιος είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει ξεκινήσει σε όλα πενταδάτος.

*Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα τη φετινή σεζόν, με 25 σουτ. Έχει πετύχει τουλάχιστον 1 στα οκτώ πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου, ο Γκετσεβίτσιους έκανε ρεκόρ καριέρα στην Ευρωλίγκα, με τους 24 πόντους που πέτυχε κόντρα στη Μακάμπι.

*Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις έχει πετύχει 14 συνεχόμενες βολές στη διοργάνωση. Έχει δεχτεί 12 τάπες φέτος, με κατά μέσο όρο 1,5 ανά παιχνίδι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ