EUROLEAGUE

Preview: Λιέτουβος Ρίτας - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Preview: Λιέτουβος Ρίτας - Μακάμπι Τελ Αβίβ
INTIME SPORTS

Την δεύτερη νίκη της στη φετινή Euroleague θέλει να σημειώσει η Λιέτουβος Ρίτας κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Λιέτουβος Ρίτας αντιμετωπίζει στο Βίλνιους την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την τέταρτη αγωνιστική της πρώτης φάσης της Euroleague.

Οι Λιθουανοί μετρούν μία νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές στην πρεμιέρα της διοργάνωσης απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έχει ρεκόρ 2-1.

Η Μακάμπι θα προσπαθήσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες, ενώ η Λιέτουβος θα επιδιώξει μπροστά στον κόσμο της να πάρει τη νίκη και να πιάσει τους Ισραηλινούς στο 2-2.

Ντιρκ Μπάουερμαν: " Πρώτα από όλα δεν θα πρέπει να μιλήσουμε για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά για εμάς. Εννοώ το πως θα παίξουμε. Στην αρχή της σεζόν παίξαμε πολύ καλά και κερδίσαμε δέκα αγώνες στη σειρά. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να ξεκινήσουμε να παίζουμε καλύτερη άμυνα. Η Μακάμπι είναι μία καλή ομάδα με βάθος. Θέλουμε την ενίσχυση από τους οπαδούς μας".

Στεπόνας Μπαμπράουσκας: " Ξεκινήσαμε τη σεζόν καλά, αλλά μετά κάτι έγινε... Όταν χάνεις μπορείς να βρίσκεις πολλές δικαιολογίες. Αναλύσαμε το παιχνίδι και τώρα θα πρέπει να παίξουμε σκληρότερα. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα και έχει τον Σχορτσανίτη κάτω από το καλάθι. Στους Έλληνες δεν αρέσει να αντιμετωπίζουν διπλή άμυνα. Έχουμε δυνατούς παίκτες κάτω από το καλάθι, οπότε έχουμε κάποιες πιθανότητες να τον σταματήσουμε".

Ντέιβιντ Μπλατ: " Έχουμε κάποια δύσκολα παιχνίδια, αλλά δεν θα πρέπει να λέμε δικαιολογίες. Θέλουμε να βρούμε τη χημεία μας και να βάλουμε μαζί όλα τα κομμάτια μας. Η Λιέτουβος είναι ομάδα με πολλά εργαλεία. Κάποιες φορές παίζει καλό μπάσκετ και κάποιες φορές το μπάσκετ της είναι λιγότερο συγκροτημένο. Είναι μία επικίνδυνη ομάδα και έχει την υποστήριξη του κόσμου της. Ελπίζω να καταφέρουμε να τη νικήσουμε για πρώτη φορά".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

* Ο Μιλένκο Τέπιτς θα φτάσει τις 100 συμμετοχές στην Euroleague.

* Ο Ομάρ Κουκ έχει τουλάχιστον μία ασίστ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

* Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν συμπαίκτης με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη τη σεζόν 2009-10 στον Ολυμπιακό.

* Ο Ταϊρίς Ράις έπαιξε για την Λιέτουβος Ρίτας τη σεζόν 2011-12. Ήταν συμπαίκτης με τους Μπαμπράουσκας και Σεϊμπούτις.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ